הי מירה, שריק, סייב וכל האוהבים

• פותח הנושא tiaa1
  • פורסם בתאריך

tiaa1

New member
הי מירה, שריק, סייב וכל האוהבים

עשיתי היום ניסוי ב' . ז"א שוב העזתי לאפות עוגה. הבסיס- אותו בסיס השינוי- בננות ובוטנים כתושים. הוספתי דסש וקצת סודה לשתיה כי הפרי "כבד" גילגלתי את פלחי הבננות בסוכר(דמררה) קינמון, קליפת תפוז ודבש...ויאללה לבלילה. עוד 2 דק' ימלאו 50 דק' אפיה בחום 130 מעלות. העוגה כבר זהובה, הניחוח בבית משגע את כולם......זהו.

נאן

New member
איזה בסיס זה?

היי טיה זה עוגה בלי קמח או על איזה בסיס זה? מהאופה הלאומית שכל הזמן מגלה עוד מתכונים...

mira ker

New member
אני רק אופה בעיניים../images/Emo185.gif

לא מעיזה לאפות, כי אני אוהבת לאכול גם. חחחחחחחחחחחח

נאן

New member
מעקב....

כנראה שלא מבטיחה להביא משקפת ולעקוב. עכשו אחרי שעמדתי בפינה יפה .עוד לא עניתם לי על השאלה או שלא עקבת אחריה?

sayv

New member
היי! עניתי, לא דרשת מתכון של

העוגה שלי.. סתם עוגה בחושה, עם תוספות. בסיס פשוט לחלוטין. אם תרצי אכתוב לך. שיהיה לך אחלה יום
גב' אופה לאומית...

נאן

New member
עוגה לי../images/Emo96.gif

העוגה הזו מצוינת היא בסיס אצלי(בדקתי את המתכון) לכל סוגי הפרי מיצים של הפרי חשבתי שמדובר בקמח מלא.בגלל זה שאלתי. אני עושה אותה כעוגת שוקולד. או בננה . תפוז מילוןלימון.דבש. וטיה זמנים טובים הגיעו אפילו אני שיודעת הרבה מתכונים אוהבת ללמוד כל הזמן לתת ולקחת טיפים. באפיה.

sayv

New member
אכן מדובר בקמח מלא-אני לא אוכלת לבן

טיה עושה עם קמח תופח, אני מכינה עם קמח מלא ו-2 כפיות סודה לשתיה. יוצא טוב מאוד.

tiaa1

New member
הי נאנוש...ימות המשיח....שאני אעשה

עוגה....אצלי בדר"כ יוצא או פיתה, או דייסה. והעידוד שאני מקבלת בבית....כשהי' היה קטן בן 5 החלטתי לעשות עוגה-חוות חיות. ולא סתם...עוגה כפולה גדולה כמו חווה טקסנית.... הכנתי הכל קוקוס צבוע בצבע מאכל ירוק, אוסף חיות (מפלסטיק) אגם קטן מג'לי כחלחל...גדר מביסקויטים דו צדדיים...הכל היה מוכן , ולעבודה. אחרי שהכנתי את התחתית-עוגת שוקולד שגרתית...הרגשתי ריח שרוף....מיד הוצאתי ...האדמה של החווה יצאה מאד רדודה מיובשת...כמו מדבר...והשעה 10 בלילה....התחלתי להיות גיאולוגית...למרוח שכבות של "אדמה עשירה" שוקולד...כשהאדמה שבכעה...פיזרתי את הדשא הירוק תמיד סידרתי אגם, עץ או שניים, האזרח בחר את החיות ועמדתן....ויאללה לגן. היתה הצלחה מסחררת. אף אחד לא חיפש נפט ולא שאל למה האדמה יבשה צחיחה ודקיקה. רק אני נזכרתי ששכחתי לשים אבקת אפיה. מאז אני בטראומה. סייב בסבלנותה משקמת אותי עם קמח טופח מאליו.

tiaa1

New member
הי נאנוש...זמנים טובים שאני אתן מתכ

אז ככה ,כל הזכויות שמורות לסיון המכונה סייב. מדובר בעוגה בחושה .זה התחיל כעוגת תפוחי עץ ואתמול שודרג לעוגת בננות:המתכון 2.5 כוסות קמח טופח כוס מיץ(אצלי -מיץ תפוזים סחוט) 3/4 כוס סוכר (אצלי -סוכר דמררה) 1/3 כוס שמן 2 ביצים קליפת לימון מגורדת קצת קינמון קצת דבש א. חותכים קוביות של תפוחי עץ 3-4-5 כמה שמתחשק...מגלגלים אותם בקצת סוכר, קינמון, לימון מגורד ודבש, עם טיפ טפה קמח שלא ישקעו בבלילה מכל שאר המוצרים עושים בלילה...בוחשים בוחשים . בינתיים מחממים תנור לחום בינוני (140) מעלות מוסיפים את הפרי לבלילה ואחר"כ לתבנית מברכים את ברכת הדרך ולתנור. ל30 דק/ אחר כך משגיחים כי צריך עוד 1/4 שעה בערך אבל בהשגחה צמודה. את אותו הדבר עושים עם 5=-6 בננות. אפשר להוסיף בוטנים קצוצים. יצא שיגעון. בתאבון. יוצאת לעבודה היא כל חיינו אך לא בשבילנו

sayv

New member
באמת זמנים טובים וטוב שכך!

והקרדיט על בסיס העוגה- לסבתא שלי, שאר צ´יפורי התפוחים, דבש וכו´-מוחי הקודח. כיף שאת נהנית מהאפייה, אני מקווה שהאזרח למד לקח- אחרי שזלזל בכישורייך!

mira ker

New member
אפשר להכין מהבסיס גם פשטידה?

כמובן בלי סוכר. משהיא הכינה פשטידה מהבסיס של העוגה?

sayv

New member
ביצים, קמח, מים (או חלב)

וירקות- לא צריך יותר, בעצם... כמות הרבה יותר קטנה של קמח, אולי כמות יותר גדולה של ביצים. מלח, תבלינים, ירקות לבחירתך, אפשר גם טופו לתוספת תזונתית.. וואללה... פשטידה פשוטה ומזינה.

שריק 7

New member
../images/Emo39.gifהי טיה- שמחה לפגוש אותך.

טוב לדעת שאת מתענגת על עוגות ריחניות... אני כבר לא אופה, לצערי. אם רוצים מאוד- מישהו מבני המשפ' אופה... כך הם עשו לי הסבה מקצועית- הפכתי למורה לבישול ולאפייה! כל כוונת בישול - מייד עוברת את הייעוץ שלי.... ואני- כל כך רוצה שיפתיעו אותי באוכל טעים שלא היה לי חלק בהכנתו.... -
אני גם חושבת לנסות דיאטה קשה שמטרתה- מיגור וחיסול הקנדידה! זה אומר סילוק כל דבר מתוק, כולל דבש. מה את חושבת על כך? הקשר בין מחלותיי לבין קנדידה מצוי רק במוחם של מומחי הרפואה המשלימה... יום נעים- שרי

למעלה