הי,עזרה פליז....

הי,עזרה פליז....

אנשים,אני מבקשת עזרה.... קיבלתי משפט זן,עליו אני אמורה לכתוב תובה מה שכתבתי הוא...נראה לי מאוד ילדותי,ולא נכון אם תוכלו,בבקשה-תחוו דיעה של שורה על המשפט הזה "מן הגג נטפו מים,ומורה הזן ביקש משני נזירים להביא משהושאפשר יהיה להניח מתחת למים הנוטפים האחד הביא אמבט והשני הביא סל.הראשון ננזף קשות ואילו השני זכה לתשבוחות" מה אתם אומרים?

ofirush 14

New member
אממ..סליחה על הבורות אבל מה זה

תובה? וסתם ככה המשפט חמוד..יענו..הוא נכון..

smile2life

New member
תובה=תובנה

תובנה הממתפרצת מקואן (משפט\סיפור) זן. ילדת החיים - ואם אכן המדובר בבקואן עלייך להתמודד איתו לבד ולא להתייעץ עם אחרים כי בעקבות התובנה תגיע הארה. ואולי חכמה

הי סמייל,

זה בהחלט נכון,כמובן הקואן הוא לא שאלה לוגיסטית שיש למצוא בשבילה מענה או פיתרון הקואן הוא תובנה שצריך להפיק אך לכל אחד-חוויה שונה מאותו הקואן לכולם-תובנות שונות את התובנות שלי הפקתי התעניינתי לגבי אחרות.... זה הכל

smile2life

New member
שוין

אם את שלך השגת - ראיתי שהעלית את הקואן גם בפורום זן והעיר הגדולה...
בחיפושייך המתמידים - הולכת יקרה.

ornoiman

New member
אין לי כל כך נסיון בזה

אבל ניסיתי וזה מה שהבנתי בערך מהמשפט כמה שדברים שתעשי ייראו לך מתאימים או הגיוניים תמיד יהיו אנשים שלא יראו אותם ככה תאמיני בעצמך עכשיו אני במקום התלמיד עם האמבטייה הייתי שואל למה הסל כן והאמבטייה לא ככה שמתבקש מזה המשפט- תמיד יש עוד מקום ללמוד מקווה שהסברתי את עצמי נכון ועליתי על מה שחיפשת אם לא צסבירי לי בבקשה-עניינת אותי אדם המגדיר את עצמו כחכם אומר בעצם שאין לו יותר מה ללמוד

למעלה