הי.. פתחתי לפני שבוע

תמתם8

New member
התייעצות

אופירה תודה על הייעוץ הטלפוני, היה לי ממש לעזר ואפילו הצלה של ממש!
כמו שאמרת הלכתי לפתוח, הלכתי לד"ר רוזין
וכיון שנותחתי אצל סובחי והפורט נמצא בחלל הבטן ולא בחזה הוא התקשה למצוא אותה ולא פתח!
הוא נתן לי הפנייה למיון אמר שצריך רק בשיקוף(הזמן הולך לרעתי עד העצירות הבאה אני רועדת רק מהמחשבה על זה:(...
השאלה היא כזאת
האם אני חייבת ללכת דווקא לאיכילוב, שם נותחתי והצרתי או שאני יכולה ללכת לכל בית חולים אחר?
ואם כן' אז מה הפרוצדורה? קודם מרפאות ואז לחכות עוד שבוע לרנטגן? לא נשמע הגיוני
או ללכת למיון?
אשמח לשמוע מעצותכם המחכימות
 

אופירA

New member
מנהל
איכילוב וסובחי זה לא ההתמחות שלי

תתקשרי לאיכילוב ותבררי שם את כל השאלות הללו. תסבירי שזו פתיחת חירום.
הנה למה אני לא מתה על השיטה של איכילוב ושל סובחי בטבעת.
ולמה אני כל כך מבקשת שתתקשרו/תכתבו לפני סגירה ולא אחרי.

אם ד"ר רוזין לא ידע לפתוח את הטבעת עם הפורט במותן, איך בבי"ח אחר יידעו?

למה שלא תלכי למיון של איכילוב? קיבלת הפניה למיון, אז למה לחכות עוד שבוע לרנטגן? למה צריך שיקוף בשביל פתיחה של 1CC? לא צריך. תתקשרי למיון של איכילוב ותשאלי הכל ותעשי את זה כבר בשעות הבאות. אם יתעקשו לפתוח במיון יותר - אל תסכימי. אם לא תסכימי לא יוכלו לעשות מה שהם רוצים. רק מה שאת מסכימה.
אולי תנסי רופא אחר, ד"ר מיכלבסקי, או מיון מעייני הישועה (קודם לברר בטלפון)? אפשר לברר גם במיון בילינסון, גם שם יש מחלקת בריאטריה גדולה ומומחית. אולי אסף הרופא (רק לא תל השומר!!!).

תודה שסיפרת על הייעוץ הטלפוני, ושיקפת לאנשים שאני לא נושכת... ואפילו מסוגלת לעזור.
 

תמתם8

New member
את רק לא נושכת?

אין לך מושג כמה זה עוזר ולא יודעים את זה עד שעושים טעויות ונופילם בפך
אתמול שחיכיתי בתור היו עוד כמה אנשים.
וכולם ללא יוצא מן הכלל דיברו עליך ועל "מעלליך".. זה ללא ספק עוזר, תומך ומונע מעשיית שטויות.
אני מקווה מאוד שבמעייני הישועה ידעו ויקבלו אותי
לא מתחשמק לי להיכנס לבלאגן של איכילוב..
תודה בכל אופן על העזרה והייעוץ
 

קוביd1

New member
סגירות באיכילוב

באמת בעיה הסגירות והפתיחות באיכילוב ,כמי שנותח אצל ד"ר סובחי לפני 12 וחצי שנה ולמזלי סגרתי רק פעמיים מאז אני זוכר את הבלאגן ,הסגירות נעשות רק בשיקוף על ידי רופא ברנטגן ,ולא על ידי הרופא המנתח ,כמו שאופירה אמרה לך תנסי במעייני הישועה ,אולי שם יוכלו להושיע אותך

בהצלחה!!!!


קובי
 

תמתם8

New member
איזה מן רפואה עובדת היום?

הייתי במעייני הישועה והרופא לא יודע להתעסק עם טבעות
מד"ר רוזין קיבלתי הפניה למכון ולא למיון.
וגם לפתיחה על ידי הרופא המנתח
נראה לכם שאני חייבת ללכת דווקא לאיכילוב? לכל רופא תורן? והאם זה נקרא דחוף?
מה עלי לעשות עכשיו?
אשמח לתשובה
 

shilgiya

New member
לא לסבול

אין לי נסיון עם סובחי והפורט שלי אפיגסטרי, אבל אני זוכרת שכסטודנטית שהייתי ברוטציה במיון כירורגי באיכילוב, התורנים היו פותחים את הטבעת בלי שיקוף, ייתכן שבמקרה שהוא לא נגיש אז כן עושים בשיקוף, אבל כאמור מעולם לא ראיתי (ב3 חודשים שלי במחלקה) שבתורנות עושים זאת תחת שיקוף

אני משערת שכל מיון, אם תצייני סבל, יפתחו לך, אם את במאוחדת את יכולה לבקש מהמוקד שישלח הפניה ישירות למיון כלשהו ואז גם לא עולה (רק בשעות הערב)

בבלינסון גם אמורים לדעת איך לפתוח, הם עושים מלא ניתוחים, אם כי הרוב שרוול, אך חלקם בוגרי איכילוב וכו, זה גם תלוי איזה כירורגיות בקבלה באותו יום (כירורגית ב היא הבריאטרית- הם מקבלים יום כן יום לא, וקצת יותר מנוסים).
אני אומרת שאם סובלת תגשי למיון, חבל עלייך
 

אופירA

New member
מנהל
זה נקרא דחוף!

בכל מיון, כולל מעייני הישועה, צריך לפני כן לשאול בטלפון אם נמצא כרגע הכירורג שיודע לפתוח טבעת. אחרת אין טעם לנסוע.
הפניה למכון זה לא שווה, התור הוא כמה חודשים...
צריך ללכת למיון. את הפרוצדורה צריכים להגיד לך בטלפון, במיון. אם אני לא טועה, צריך ללכת לרופא המשפחה ולקחת הפניה למיון, או ללכת למוקד החירום של קופ"ח ולקבל מהם הפניה למיון דחוף. תגידי שקשה לך לשתות, שסגרו לך יותר מידי.

באיכילוב חייבים לפתוח לך, כי שם אחראיים על הסגירה שלך. אני לא יודעת מה מפריע לך ללכת לאיכילוב, אבל שם השירות הכי מהיר עבורך.
יש גם באלעד, מוקד רפואי שמקבל את כל הקופות, ובו יש רופא (בשם באדיר) שמוכן לעשות פתיחות חירום. רק צריך לראות אם הוא נמצא, בטל' 03-9090200.
 

תמתם8

New member
בוקר נפלא לכל היועצים!!

אז זהו, התעקשתי אתמול וחירפנתי את הרופאים אבל בסוף בשתיים בלילה הצליחו לפתוח לי 1cc
ומאז הגעתי אל המנוחה והנחלה. לא חשבתי שטבעת בדופן הבטן יוצרת כ"כ הרבה בעיות. האם לכולם יש באזור החזה?
הכירוג אמר לי שזה פעם ראשונה שהוא נתקל בטבעת בדופן הבטן.
חזרתי לחיים!! אני שותה נורמלי, בלי להפסיק כל שניה, מצליחה להכניס גבינה כמו בן אדם ולא כמו תינוק בן שנה עם הפסקות ארוכות בין כפינונת לכפינונת....
כמה שהתגעגעתי למלפפון ולעגבניה.. בקיצור היה שווה לעבור שבועים הזויים בשביל להעריך את הירקות והחביתה.
וכן גם את עצותכם העוזרות והמפעילות והכל כך נכנות!!!!
תודה תודה ושוב תודה
בזכות הדחיפות שלכם התעקשתי וב"ה הצלחתי..
עכשיו מקווה להחזיק| את עצמי בשיניים לא להכניס שטויות(אפילו לא מעט)
מאחלת לכולם הצלחה, בריאות, שפיות ורק טוב..
וגם ת-תי-ע-צ-ו עם מנוסים ומבוגרים ממכם.. כי אין דומה לחכמת החיים והנסיון שלהם
תפעלו לפיהם ורק טוב תרוויחו.
 

קוביd1

New member
שלום תמתם 8

שמח לשמוע על הפתיחה של 1 והגעה למנוחה ולנחלה
הטבעת שלך לא נמצאת בדופן הבטן ,הטבעת שלך נמצאת באותו מקום שכל הטבעות מונחות ,מה שנמצא אצלך בדופן הבטן זה הפורט ,גם אצלי זה נמצא שם ,אין שום קשר למקום הפורט לבעיה שתיארת , ,הכל לפי נוחיות המנתח ,יש כאלה בנות שלא מתאים להן באזור החזה ,
תשמרי על עצמך הרבה בריאות



קוי
 

תמתם8

New member
כן ברור התכוונתי לפורט..

תודה על הייעוץ וההכונה
ונס שהפורטטט אצלי לא בחזה..
הבנתי שזה גורם ליותר כאבים כשלוחץ..(ולדעתי גם אסטרטגית זה לא נוח
)
אשמור על עצמי
רוב תודות
 

תמתם8

New member
אכלתי עכשיו.

מלפפון שלם 7 עגבניות שרי,חבילת גבינה 5%
ושלוש קרקרים אני מלאה ליותר משלוש שעות בטוח..
אין לי ספר שהארוחה הבאה תהיה לא לפני 8-9 בערב
הגיוני שכל זה נכנס?
אם כן, הללויה!!!
מבוקי כף גבינה ושתיה לחבילה שלמה? איפה הייתי עד היום??
 

תמתם8

New member
הי.. פתחתי לפני שבוע

1 cc הוקל עלי מאוד...
כרגע אני על 10.5
ולדעתי אני צריכה לסגור עוד חצי
האם לעשות את זה כבר או לחכות עוד קצת?
תודה
 

קוביd1

New member
שלום תמתם

פתחת לפני שבוע וכבר את חושבת לסגור ,מה קרה מה המהירות הזאת ,מה קרה את רוצה שוב להיות סגורה ולהקיא ולסבול
סופסוף הוקל לך את מתחילה לחיות חיים כמו שצריך לחיות עם הטבעת,
תחשבי שוב על הרעיון הזה לסגור ,סגירה הרמטית סגולה להקאות להתייבשות ,ולא לירידה במשקל
אני רואה שלא למדת לקח ,חוץ מזה הטבעת לא ריצ'רץ שפותחים וסוגרים כל יום ,,פתיחות וסגירות מתכון בטוח להחלקת הטבעת


קובי
 

אופירA

New member
מנהל
לדעתי

היות שראית שסגירה של 2 בבת אחת מ-9.5 ל-11.5 היתה קיצונית מאוד מאוד, ויצרה מצוקה בוושט - פתחת חצי מהסגירה הזו, ודיווחת על הקלה (צירפתי השרשור הקודם, שאנשים יוכלו לעקוב).

למעשה, אני טוענת שגם כאשר אין הרבה הגבלה, הסגירה צריכה להיות הדרגתית ובתהליך, ולא בקפיצות קיצוניות.
במצב שתיארת בסגירה של 9.5, שבמשך 3 חודשים היתה מתאימה ואח'"כ התרחבה, הייתי סוגרת 1/4CC כל 3-4 שבועות (כמה פעמים שצריך).
לכן, כיוון שהמציאות כרגע היא בעצם כמו אחרי סגירה של 1 בבת אחת מ-9.5 ל-10.5, ואת מרגישה שאין לך הגבלה, הייתי סוגרת אך ורק בקפיצות של 1/4CC, ולומדת כל סגירה תקופה מסוימת כדי לוודא שאין שינויים (מה שאי אפשר ללמוד בשבועיים). המטרה - להרגיל את הקיבה לאט לסגירה מתאימה, ולא להגיע למצב של נעילה כמו שהיה.
יותר בריא למנוע את הצרות, ולא להגיע לצרות ואז לפתוח כדי לתקן. כל מצב של צרות זה נזק, ואנו לא יכולים לשער את הנזק.

כיוון שהיית במצב סגור ויתכן שנגרם נזק לוושט, הייתי נשארת במצב הנוכחי כ-3 שבועות, כדי לוודא החלמה מלאה של הוושט (זה בתנאי שכבר השתחררה העצירות. אם לא השתחררה, אז יש לטפל בזה לפני שממתינים זמן החלמה).
הניסיון לימד, שמי שסגר מהר מידי לפני שהוושט החלים - הבעיה התפתחה שוב. יותר אסון לבריאות לגרום נזקים חוזרים לוושט מאשר לעלות באופן זמני 1-2 קילו. וכמובן שאפשר גם לא לעלות במשקל במשך 3 שבועות.

אחרי כן אני יותר מממליצה לסגור רק 1/4CC כל פעם. יתכן שזה מאוד קשה באיכילוב להגיע כל 3-4 שבועות כמה פעמים, ויש פיתוי לסגור 1/2 בבת אחת ולחסוך הגעות, אבל זה הצורך הבריאותי שלך.
זו הסיבה שאני מתחננת לאנשים שלפני הניתוח, שידאגו שיש מערכת נוחה לסגירות ולפתיחות, כדי שלא ייאלצו/יתפתו לפגוע בבריאות בשביל לחסוך כסף/נסיעות/טרטורים. וזו הסיבה שאני ממליצה על ד"ר אבינוח, למרות שדעותיו ממש לא מוצאות חן בעיני. אבל השיטה של השירות של איכילוב הרבה יותר לא מוצא חן בעיני.
והייתי מאוד מציעה לך שלא תתפתי בשום אופן שיסגרו יותר, כי השיקוף מראה שהמעבר פתוח מידי... כבר ראינו למה השיטה הזו מביאה.
 

תמתם8

New member
זאת בדיוק הסיבה

שאני שואלת ומתייעצת אתכם לפני שאני עושה מעשים.
את הלקח דווקא כן למדתי,העצירות השתחררה מיידית ואני מסוגלת לאכול טוב(ירקות כמעט ללא הגבלה יש בזה בעיה כלשהי? וגם קרקרים ברגע שהם זהב עובר גם 5-6)
ואני אכן מסכימה ומרגישה שהקייבה תסתגל יותר כשאסגור קצת קצת
מה שכן זה קשה יותר ודורש התארגנות מרובה
בשביל זה אתם כאן כדי לייעץ לעזור ולתת כוח
תודה על הייעוץ אחכה עוד שבוע או קצת יותר ואלך לסגור עד שאגיע לסגירה התאימה לי
 

אופירA

New member
מנהל
מצוין. ירקות בלי הגבלה אין בכך בעיה

חי או מבושל - חופשי.
אם יש צורך לרזות, צריך להגביל ירקות כגון תפוחי אדמה, בטטה, תירס ולהתייחס אליהם כאל לחם.

קרקרים זהב זה המון המון שומן. כדאי לשנות הרגל, ולעבור לקרקרים כגון לחמית מחיטה מלאה או דגנים מלאים. נכון שזה לא אותו טעים, אבל זה הרבה יותר בריא.

ההתארגנות של הסגירות היא רק בשנה הראשונה. בשנים הבאות יש פטור מהטרטור הזה, ומדי פעם אולי צריך לפתוח.
 
למעלה