הי! פתחת פורום! כל הכבוד!

אילתושי

New member
הי! פתחת פורום! כל הכבוד!

ראיתי שרצית לפתוח, ואני מאד שמחה שהצלחת... למה לא הודעת על זה בפורום מוזיקה? בטעות הגעתי לכאן. אני מקווה שזו לא "הודעת קישקוש שמעכבת את הלאת הפורום". זהו. אני לא מבינה הרבה במוזיקה אלטרנטיבית אז סביר שלא אכנס לפה הרבה. לילה טוב.

Esmena

New member
הוא הודיע, אילתי.(נער פופקרין, לינק

!*) ותיכנסי, בשבילי, בבקשה!

אילתושי

New member
אוקיי... אני אשאר

איזו חמימות... אני לא רגילה לזה. אז אפשר בתור התחלה לשאול מה בדיוק מוגדר בתור "מוזיקה אלטרנטיבית"?

היי אילת-ברוכה באה ../images/Emo141.gif

אני לא חושבת שחייבים "להבין"-קחי דוגמא ממני-אני כותבת גם כשאין לי משהו חכם/מלומד לומר :) וההגדרה של אלטרנטיבית? כמו שאני תופסת את זה-פשוט מוסיקה,כל מוסיקה בעולם (נטייה למוסיקה מערבית)שלא מתפשרת על הצליל והתכנים-כדיי לקלוע למצעד הלהיטים. מוסיקה ניסיונית,אוואנגרדית-שאולי לא בדיוק אופנתית (למרות שבדר"כ היא כן
)מוסיקה שנעשית בשביל המוסיקה... אני מסתבכת בתוך עצמי
..קראת את הודעת המנהל?

תמשיכי לכתוב נוריקו ../images/Emo13.gif

אני אוהבת את ההודעות שלך. ברוכים הבאים לך אילת
מקווה שתהני פה

אילתושי

New member
מוזיקה בדואית?

אני יודעת שלא לזה התכוונתם, אבל 0 זה לא מיינסטרים! מישהו מקשיב לזה בכלל? מכיר? יודע שזה קיים? פשוט היום מצאתי איזו קלטת שהיה כתוב עליה "בדואי" ושמתי במערכת ומצא חן בעיני. אבל אתם יודעים מה, אני בטח נשמעת מטופשת לגמרי, כי זאת לא מוזיקה ששמים אותה על קלטות פאילו או משהו בסגנון (כמו מוזיקה ערבית למשל), זאת מוזיקה עממית, לא?

הלך השרשור-אבל אולי את בכל זאת

רואה: מוסיקה בדואית-אם זו מוסיקה מסורתית ועממית-זה פשוט המיינסטרים של השבט
ובייחוס לאלטרנטיבי-אולי אם אמן עכשווי עושה שימוש באלמנטים של מוסיקה עתיקה/מסורתית במוסיקה שלו זה יכול אולי להיכנס לאלטרנטיבי- נראה לי שנורא תלוי איך ולמה(אם הוא פשוט משמר את המסורת,או יוצר דבר חדש בעצמו) בדרך כלל זה נופל להגדרה של "מוסיקת עולם"-שבה נכללת גם מוסיקה אתנית, ומוסיקת ניו אייג´ שמשלבת מזרח עם מערב ובדרך כלל נחשבת ל"רוחנית". *ואחלה שאת אוהבת מוסיקה בדואית :) ,את מכירה את יאיר דלאל? (לא בדואי, אבל אתני, ומעולה!!)

אני לא חושבת שהוא קשור ל"ברירה הטבע

ית" אבל הוא בהחלט מזכיר אותם.:) יש לי אלבום אחד שלו שנקרא "דרך הבשמים" (על שם דרך המעבר במרכז אסיה עד למיזרח התיכון: שדרכה בדרך קשה סוחטת ומרובת סכנות העבירו סחורות יקרות ערך,בשמים, ותבלינים מהודו-סין לאירופה) האלבום מורכב בעיקר מלחנים ארוכים(יש רק שיר אחד),הוא משתמש בכלים:עוד,כינור,חליל,קלרינט,כלי הקשה,סיטאר וסאז(שאין לי מושג מה זה :)) ומתאר בעצם את המסע, הוא נבנה לאט לאט ,יש קטעי שיא עליות וירידות ובדרך כלל הוא פשוט פוסע ומתמשך כמו שיירה ארוכה. חשוב לדעתי לשמוע את כל האלבום בבת אחת-למצוא יום שיש קצת שלווה וסבלנות, ולשקוע לתוך העולם העתיק הזה,באמצע המדבר היבש כמה מאות לפני הספירה להתמכר למיקצבים העדינים שלו ולצפות בנבטים(עם של נוודים שחי ושורד במדבר ויודע את כל סודותיו-נכון נשמע מיסתורי?:)) בעיניים עצומות. ולעבור את כל המסע. (בקיצור אני מאוד ממליצה לך עליו
)

למעלה