הי ציפי - סוף סוף יש עם מי להתייעץ

הי ציפי - סוף סוף יש עם מי להתייעץ

כאן... בעניין יואל - 1. האם ניתן לדרוש מהם עותק של התלונה במשטרה נגד המציפים בפמיניזם ? לעניות דעתי התלונה שהצהירו שהגישו, יש סיכוי שלא הוגשה ואין לי דרך לוודא כן או לא עד שלא ייענו לבקשתי זו. 2. אחת המנהלות הועזבה. מכתב הפתיחה שלה נשאר - הם שינו את שם החותמת למטה למנהלת החדשה. לדעתי זו פגיעה בוטה בזכויות יוצרים שלה על חומר שהיא כתבה, גם אם נשאר ברשות יואל כחוק. 3. האם יש בסיס לתביעה ייצוגית של גולשים ו/או מנהלים נגד החברה בנושא אמון, יחסי עבודה רטרואקטיביים ו/או כל עניין אחר ?. הבסיס והמסד לשאלותי נובע מהתפיסה שגל המחאה העצום שהתעורר ברשת היה לא אפקטיבי בצורה מדהימה פשוט משום שלא "דיבר באותה שפה" שלה הנהלת וואלה, שפעלה ממניעים עסקיים של הורדת חבויות מס ע"י רכישת חברה בהפסדים, ניתרול מתחרים והשתלטות עויינת. הכלי האפקטיבי היחידי לדעתי הוא משפטי ולא תמיד נראה לי שפנייה לבית משפט היא קטנונית - זו נראית לי דרך יצירתית ונפלאה לטפל בעניין....כמעט מאתגר אינטלקטואלית. הצעתי אגב למנהלים לנקוט בשיטה זו ולהתחייב מראש לתרום כל פיצוי לשכ"ט לעו"ד והיתרה לצדקה - כי חשוב להם לפעול למען העיקרון ונראה להם שכסף ילכלך אותו. רק בינתיים לא מבינים כ"כ על מה אני מדברת...
דעתך מעניינת אותי בהקשרים אלו, מאוד. חנה

יואל וכל השאר

למיטב זכרוני הינשופים אימו שם עליך. את יכולה פשוט לגשת למשטרה ולהגיש תלונה, ולצין שכל החומר נמצא אצל יואל מתועד וממוסמך. אם הם הגישו תלונה, אז החוקרים ידונו זה עם זה ביחד על הסוגיה, ואם לא, אז המשטרה תוכל לחייב אותם לשתף איתם פעולה. אם ביואל זה כמו בתפוז, אז כל החומר על הרשת שייך להם, כולל לדעתי מכתב הפתיחה, ולה אין כל זכויות על המכתב. איזו עלת תביעה יש לנו הגולשים כנגד יואל? על זלזול? הם לא חייבים לנו דבר, כי אין ביננו הסכם. למנהלים לא היו יחסי עובד מעביד עם יואל, כמו שלי אין עם תפוז. המערכת היא וולונטרית. אם כבר אולי ליואל יש עלה נגדך בכך שהתאגדת יחד עם טל וסחפת אתך את כל הפורום לתפוז.

ציפי, אני אעביר לך במייל את ההסכם

ששאפו יואל לחתום עם המנהלים שמסייג מצב בו ארכעה כלשהי שתחליט על יחסי עובד מעביד ואז 30% מהתמורה שיקבלו המנהלים - הם מתחייבים להחזיר ליואל. משם בא לי הרעיון. לגבי נדידת הגולשים - היתה תנועת מחאה שאינה קשורה אלינו שהנדידה גולשים והדבר היחידי שעשינו היא הודעה על כתובת חדשה. כמו כן ניתנה לנו בצורה מסודרת ההרשאה לגבות תכנים ולהתארגן במיקום אחר. תודה, חנה

igalgolan

New member
זכויות יוצרים

הצגת מכתב שכתב א´ כאילו כתב אותו ב´ היא הפרת זכויות יוצרים. גם כאשר היוצר מעביר את כל הזכויות ביצירה לידי אחר (מעביד) עדיין קימות זכויות אישיות (למשל - מי חיבר את היצירה) שאסור לפגוע בהן. ייחוס יצירה לאחר הוא בפירוש פגיעה מסוג זה. יש לזכור שהנחת הנזק (20000 ש"ח לכל עבירה ) כוללת לעניות דעתי גם זכויות אלו. יגאל גולן

תודה יגאל, העברתי קישור למנהלת

שעשו שימוש בטקסט שלה. באם ידוע לכם תקדים של תביעה ייצוגית של קבוצת לקוחות (=גולשים) או קבוצה בסטטוס דומה של מנהלי יואל בארץ ? יש תקדים ב- AOL בארה"ב כשהמנהלים זכו בה רטרטאקטיבית בגמול + פיצוי ומאז לא ניתן בפורטלים של תוכן להעסיק שם מנהלים ללא תכנית גמול כלשהי, לא ידוע לי בארץ. למען הגילוי הנאות - אין עניין בשינוי המערך בפורטלים בארץ אלא ביצירת מאזן כוחות מול וואלה שיגרום לכניסה למו"מ ודיאלוג שווה עם המנהלים לצורך השגת פשרה מתקבלת על הדעת בעניין המימשק, הניהול וכולי. לנו, המנהלים שעזבו ושלא יחזרו (טוב לנו בתפוז) - פיצוי תוכן ומהות ולא פיצוי כספי דוקא - כלומר מערך העברה מסודר של זכויות ותכנים שיאפשרו לנו להנות מהרצף ההסטורי של פעילותינו, שלא היה נפסק לולא היה זה מיוזמתם. חנה

אסף E

New member
לדעתי גם על פי תקנון יואל עדיין

מחברי ההודעות בפורום הם בעלי הזכויות להודעותיהם אולם ניתן רשיון ליואל להשתמש בהם. (סעיף 7 לתקנון)

דובי123

New member
א. מסכים מאד עם יגאל ב. מתפלא על המ

המנהל/ת שעשו כך . כמדומני מעיד על רמת ואיכות המנהל/ת החדש

מה עם חוק מאגרי המידע?

קראתי, כמיטב יכולתי, את חוק מאגרי המידע - ונדמה לי, שאפשר לבנות תביעה נגד "וואלה!" בנושא ההשתלטות שלהם על ארכיוני הפורומים (שהם מאגרי המידע שלנו). ממה, שהבנתי - מאגרי המידע צריכים להיות חופשיים מבעלות ופתוחים לכל דיכפין. מה, ש"וואלה!" עשו - זו השתלטות, תוך נסיון להפיק רווחים - מדבר, שאין להם זכויות עליו. בתקנון של IOL כתוב של-IOL מותר להשתמש בחומרים הכתובים. מותר להשתמש - זה לא למכור למטרות רווח! בכל מקרה, "וואלה!" מתייחסים לארכיונים של IOL כאל נכס שלהם; ואם הבנתי נכון את חוק מאגרי המידע - זו עבירה עליו. האם יש פה מקום לתביעה? ואם כן, מה הסיכוי שלה? תודה!

שאלה, שלא קשורה לארכיונים, אבל

קשורה ל"וואלה!": האם במחיקת ההודעות (בפורומים שלהם) המאסיבית - הם לא עוברים על חוק חופש הביטוי (לא מדובר בהודעות המכילות קללות, פרסומות וכד´; רק הודעות עם לינקים למאמרים לא מחמיאים ל"וואלה!").

אין "חוק חופש הביטוי" ...

אמנם, חופש הביטוי הוא זכות חוקתית (או בעצם חרות חוקתית), אך זה לא מחייב אף אחד להסכים להשאיר אצלו באתר הודעות שהוא לא מעוניין בהן. אם מודיעי ההודעות רוצים שהודעותיהם לא יימחקו - זכותם להקים אתר משלהם ולשים שם כל הודעה שהם רוצים.

תודה, בלאו הכי זו היתה השאלה הפחות

חשובה. השאלה האמיתית היא על חוק מאגרי נתונים; ומה שאפשר להגיד על חוק זכויות יוצרים במקרה הספציפי של IOL . בעיקר השאלה על חוק מאגרי נתונים. תודה!

../images/Emo32.gif כנראה שיש שם פרנויה

רצינית כי נכנסתי לאחד הפורומים וראיתי שיחה סתמית בין שני גולשים קבועים וותיקים ונאמנים שלהם לגבי האיכות הירודה לדעת אותם גולשים של תפוז. רק קראתי, לא התערבתי בדיון. למחרת השירשור נעלם רק בגלל האיזכור של תפוז...

הם מוחקים גם הודעות, ש"תפוז" לא

מאוזכרת בהן... לדוגמא: מישהו כתב, שהוא ראה הודעת התאבדות באחד הפורומים ושאל מה עושים; בתגובה ענה לו גולש אחר "אולי מוחקים?" (לפי הניסוח המקורי היה ברור שזו עקיצה כלפי "וואלה!") ואני שירשרתי סמיילי לתגובה. תוך דקה, מקסימום שתיים - שתי התגובות נמחקו! אבל זה באמת לא מה שחשוב. חשוב להציל את הארכיונים שלנו. לפי דברי עופר שני (שפורסמו בכתבה ב"הארץ") - אם עלויות אחזקת השרתים תהיינה גבוהות מדי - הם ימחקו הכל. תקנון השתתפות בפורומים של IOL קובע, ש IOL יכולה להשתמש בתכנים, אבל לא נאמר, שהתכנים שייכים להם. להבנתי (אבל אני לא משפטנית), התקנון הוא מעין חוזה בין הפורטל והגולשים, ולכן התכנים הם שלנו, ו- IOL לא יכלו למכור אותם לצד שלישי, ללא הסכמתינו. לעומת זאת, התקנון של "וואלה!" קובע בפירוש, שכל התכנים, על סוגיהם השונים (מאמרים, קבצים גרפיים, הודעות וכו") - שייכים להם וזכויות היוצרים על כל החומר שייכות לפורטל. אבל זה יכול לחול רק על מה, שנכתב ב- "וואלה!" במקור, ולא על מה, שנכתב ב- IOL . לכן, אני חושבת, שיש לנו זכויות משפטיות על החומרים שלנו, ושאפשר להיעזר בחוק מאגרי המידע. האם באמת יש לנו "קייס"? מה הסיכויים להצליח בתביעה כזו? ואם התשובות הן חיוביות - מי המומחה בארץ בנושאים מעין אלה וכדאי לפנות אליו? (ומה הסיכוי שיהיה מוכן לעבוד בהתנדבות, רק בשביל הפרסום שבעניין...?)

סעיף 7 בחוזה מנהלים

קובע שIOL או המנהל חייבים להודיע 30 יום מראש לפני סיום התקשורת בין אחד לשני. לאף מנהל לא הודיעו 30 יום מראש (שנסגרה הקהילה השניה שלי הודיעו לי באותו יום, אחרי שאמרתי להם שאני עוזב)

האם אפשר להתייחס בבקשה לנושא

חוק מאגרי המידע? חשוב להציל את הארכיונים, כל עוד לא הושמדו! תודה.

סמויה יקרה ...

אין חוק מאגרי מידע. יש חוק הגנת הפרטיות שבו כלולות הוראות מגבילות על הקמה ושמירה של מאגרי מידע. למיטב זכרוני, אין בחוק הוראה האוסרת על בעלים של מאגר מידע למחוק את המידע שיש לו.

נוסעת סמויה

יוסאריאן צודק. אולי תבדקי היכן שבדקת, ותתני לנו אזכור מדויק, כדי שאו נלמד ממך או נתקן אותך?

למעלה