הי, קפצתי אליכן ממרובה עוברים לשאלה..

טלטל1811

New member
הי, קפצתי אליכן ממרובה עוברים לשאלה..

בדיוק כתבתי שם גם בנושא...
אני ממש מתלבטת בנושא ההנקה... יש לי בבית 2 ילדים (6 וקצת ו-4 וחצי) ובבטן תאומות.
עד עכשיו כשחשבתי על זה היה לי ברור שאני רוצה לנסות להניק (את הגדולה לא הצלחתי ואת הקטן כן והיה ממש כיף..) לפחות חלקי, אבל לאחרונה חברות שלי שילדו ילד שלישי (ואחת אפילו תאומים אחרי 2 ילדים בבית) טוענות שזה בלתי אפשרי.. אני יודעת שזה סובייקטיבי אבל יש בזה הגיון.... 2 ילדים קטנים בבית שמתמודדים עם שינוי גדול וצריכים המון תשומת לב, 2 הורים שמתמודדים עם גידול של 4 ילדים קטנים עם חוסר שינה ובתוך כל זה הנקה.. לא יודעת אם לא עדיף לי לוותר מראש כדי להתחיל רגוע (מה שאפשר) ובלי לחצים מיותרים (שגם ככה לא חסרים).... הבנתי גם שאת הכדור לייבוש החלב אפשר לקחת רק בימים הראשונים לאחר הלידה, ז"א אם ארצה לנסות ואחרי שבוע-שבועיים אראה שלא מתאים לי כל הלחץ הזה או שלא הולך מה עושים עם החלב (ומנסיונות קודמים, יש לי המוןןן חלב)?
אשמח לעצות בנושא....

הממ....

היי טלטל, ממה שאת כותבת נשמע שאת רוצה להניק אבל קצת הניאו אותך מהרעיון
.
לא הייתי מוותרת כל כך מהר, אני התחלתי עם שתיים וזה כרגע מה שיש אז מניסיון אני לא יכולה לתרום אבל אני בטוח יש כאן כמה אימהות שיוכלו לתת מנסיונן, עד שהן תגענה אכתוב את דעתי הלא מלומדת

אם את רוצה אז לא למה לא לנסות ואם לא מתאים, להפסיק.
אם לא תנסי לא תדעי.
את יכולה גם לעשות את זה באופן חלקי, זה לא חייב להיות הכל או כלום - תלוי מה מתאים לך.
עוד נקודה למחשבה, בלי שום קשר לכמה ילדים יש לך, הרי יותר קל פשוט לשלוף ציץ מאשר להתעסק עם בקבוקים כל היום אז נראה לי שהנקה יכולה להקל בהתמדדות עם תאומים שזה עסק לא קל בלי שום קשר להנקה, אז העצם ההנקה אמורה לעזור ולא להקשות.

והעובדה שאת כבר יודעת שיש לך המון חלב, חוסכת ממך את השאלה האם יהיה לי מספיק? כנראה שכן

לגבי הכדורי חלב, שוב קטונתי, בטח הדר תוכל לתת את התשובה, ועדיין נראה לי מוזר שאמרו לך שאפשר רק בימים הראשונים, אני לא בטוחה שזה מדויק, אולי יש כמה סוגים. מעבר לכך נראה לי שיש המלצה להפסיק את החלב בהדרגה ולא בבת אחת כשרוצים לייבשו.

אני מקווה שזה בתור עזרה ראשונה קיבלת מענה והצלחה בכל דרך בה תבחרי

תשובה

הי.אני ילדתי תאומות לפני 10 שבועות.
בבית עוד 3 ילדים שהגדול בן6
מניקה מלא עם המון שמחה וסיפוק-לומדים לתמרן.זה שווה.
גם הגדולים לומדים משהו(כמו דחיית סיפוקים)
ממליצה לנסות

ילדתי תאומים מקסימים

לפניהם שתי בנות - 6 וחצי ו-4.
עד הכניסה למעון בגיל שלושה חודשים וחצי הנקתי מלא (אחד יונק, שני אוכל שאוב).
מאז הכניסה למעון - במעון אוכלים ארוחה שאובה והשאר תחליפים, בבית הנקה ושאיבה מלאה.
זה אפשרי - הכל ענין של רצון.

לי אישית זה קל יותר מאשר

התעסקות עם בקבוקים, הרתחת מים, סטריליזציה ורחיצת בקבוקים...
הגדול שלי היה בן שנתיים כשנולדו הקטנים. גם ככה רוב היום הוא במסגרת ובלילה הוא ישן... כך שבזמן הזה אין בעיה להניק. ובשעות אחה״צ כשהוא בבית לומדים לתמרן. עדיין נשמע לי קל יותר מבקבוקים שסתם יגזלו המון זמן שאין.
במיוחד אם יש לך ניסיון בהנקה ממליצה מוד ללכת על זה.

טלטל1811

New member
תודה רבה לכולכן על התגובות!

עזרתן לי מאוד... נראה לי שאלך עם נטיית הלב שלי וכן אנסה לפחות, אפילו חלקית, ואם ילך אז סבבה ואם לא אז לא נורא לא בלחץ..
השאלה שנשארה לי רק היא האם מישהי יודעת אם אחרי שבוע-שבועיים לא ילך לי מכל סיבה שהיא וארצה ליבש אילו אלטרנטיבות יש לי?

גלגס

New member
ייבוש

אני גם זוכרת שכדורים לייבוש אפקטיביים רק בימים הראשונים. הפסקת הנקה רחוק יותר מהלידה דורשת הדרגתיות. לא כדאי להפסיק בבת אחת אלא להניק/לשאוב פחות ופחות כל כמה ימים שהגוף יתרגל. אפשר להיעזר בכרוב ולשתות תמציות של נענע ומרווה שמייבשות (ולכן לא מומלצות בהנקה).
מקווה שלא תצטרכי את המידע הזה...

ייבוש חלב אחרי שבוע-שבועיים

הי טלטל

אני חושבת שקשה לקבל את ההחלטה אם כן או לא לפני.,
אם יש לך נסיון טוב בהנקה קודמת - אז זה כבר עוזר בהתחלה ומקל.
יש סיפורים מכל הקצוות - על כאלה שהצליחו וכאלה שלא הצליחו , אבל כל מקרה לגופו - ובכל בית זה מתנהל אחרת.
לכן - לדעתי קשה לקבל את ההחלטה לפני. כי אנחנו לא באמת יודעת מה ואיך יהיה.
אולי זה ילך בקלות ? אולי זה יהיה לך קל יותר מכל ההתעסקות עם הבקבוקים והנקיון וההרתחה וכו' ?
נסי להתחיל, ותראי מה קורה.
כדאי שתשמרי לך טלפון של יועצת הנקה מוסמכת IBCLC שתוכל לבוא לראות אותך אחרי הלידה.
ואז תראי מה קורה - אחרי הלידה ואחרי החזרה הביתה.

אנחנו פה לכל שאלה שיש לך,
גם אם תחליטי לייבש את החלב - אנחנו פה.
אם זה יהיה רלוונטי - כיתבי ואעזור לך בשמחה.

בהצלחה בכל מקרה,
שימשיך ההריון להיות משעמם וקל עד כמה שניתן

למעלה