הי, שאלה למבינים.

הי, שאלה למבינים.

האם נחש זקוק למרחבים בשביל לגדול (כמו הרבה חיות שלא גודלות במקום קטן), או שהוא יכול לגדול גם באקוריום של חצי מטר? תודה מראש לעונים.

TAINTED SAINT

New member
נחשים מסויימים יכולים.

נחשים מסויימים יכולים לחיות בטרריום באורך חצי מטר. לדוגמה מילקים. נחשים גדולים כגון בואות ופיתונים [המינים הגדולים] כמובן שזקוקים לשטח גדול בהרבה. גם נחשים בינוניים בגודלם כגון גופרים\נחשי-אורן\נחשי- שור לא יהיו מאושרים להיות דחוסים בטרריום קטן שכזה וסביר להניח שיפתחו בעיות כגון השמנת יתר-ניוון שרירים כתוצאה מחוסר מקום לפעילות. אני לא יודע אם גודל הטרריום יהווה מגבלה בגדילה של אחד המינים הגדולים,אם תאכיל נחש ותספק לא את התנאים המתאימים [טמפרטורה,הגיינה וכ'ו] יתכן ויגדל לגודל בו יסבול מחוסר מקום בטרריום ואלי אפילו יצליח לשבור את הזכוכית אם יתאמץ. מקווה ששאלתך הייתה תאורטית בלבד.

אני מדבר על

נחש מים משובץ באורך של 20 סנטים וברוחב עיפרון. כרגע הוא מתנהג בטבעיות ואוכל כל שבוע צפרדע ונכנס לטבול מדי פעם. השאלה היא האם הגודל של חצי מטר ימנע ממנו גדילה או שלא. יש לי אותו כבר מעל חודש.

TAINTED SAINT

New member
נחש מים משובץ כוונתך במקרה ל...

נחש מים משובץ (Natrix tessellata) ? ! אם כן אתה מדבר על אחזקה של נחש מקומי מוגן. כמו כן הצפרדעים... צפרדעים ישראליות ? כל הזוחלים ודו החיים בארץ מוגנים ואסורים באחזקה. אם תתפש כשהנחש בביתך אתה צפוי לקנס רציני ולהחרמתו. עצתי לך לשחרר אותו מייד ליד מקווה המים שלכדת אותו בקרבתו. מצטער,מעבר לכך איש לא יסייע לך בפורום בגידול ואחזקה של בעל חיים מוגן. למה שלא תגדל נחש שאיננו ישראלי ? בלי לעבור על החוק ובלי דאגות ?

אוקי. תודה, לא ידעתי.

דרך אגב, למה זה כרוך בקנס? והרי אינני מזיק לו אלא מגדל אותו במסירות? וכמה הקנס? אולי זה שווה? כי הוא די נקשר אלינו?

naja

New member
עונש מקסימלי של 50,000 ש"ח או 3 שנות מאסר.

עד היום, נמנעו מלתת את העונשים האלה(ובמקרים רבים-ממש חבל), אבל קנסות שנעים בין 5000 ל10000 ש"ח הם לא דבר נדיר.

וגם

קראתי בספר ישן של פנחס אמתי שהרבה ישראלים נוהגים לאמץ לעצמם נחשים שהם מוצאים. האם זה חוק חדש שאוסר על אחזקתם? והאם אתה בטוח בכך? תודה.

HyperViper

New member
תשובות

1. הקנס יכול להגיע לאלפי שקלים, מחיר הגבוה בהרבה מכל מחיר שתשלם על נחש מים חוקי (ביריות למיניהן). 2. זה לא משנה אם אתה מזיק לו או (חושב שאתה) עוזר לו. העובדה שיש פחות נחש מים משובץ אחד בבית הגידול ממנו הוא נלקח (אפילו אם זו החצר שלך) מפר את האיזון האקולוגי. תקרא על שרשרת המזון ואז תנסה לחשוב מה קורה אם מוצאים את אחת החוליות מהשרשרת. מעבר לזה, תחשוב אם כל אחד היה מגדל בבית קיפוד לדוגמא, אז יופי, יש המון קיפודים בכלובים אבל אין יותר קיפודים בטבע. 3. נחש (או כל זוחל אחר) לא יכול להיקשרף אין לו מערכת ריגשית שמאפשרת לו להקשר, לא לבני אדם ולא לבני מינו. 4. עם כל הכבוד לפנחס אמיתי (ויש כבוד) הוא הטעה המון אנשים בקשר לחוקיות של אחזקת זוחלים. מלבד מינים ספורים כל בעלי החוליות (יונקים, עופות, זוחלים, דגים...) מוגנים ע"פ חוק.

תודה לכל העונים.

אני השתכנעתי. אז על איזה נחש אתם ממליצים? אבל משהו שלא נושך בכלל?

Lonesome George

New member
מצטרף לביקורת על ספרו של פנחס אמיתי

בילדותי רכשתי בין היתר את ספרו "מדריך לחיות מחמד בישראל" ולקח לי זמן להבין את דו-המשמעות הצבועה שבספרו. מצד אחד סימון חיות מוגנות ב"יד אדומה" ומצד שני הנחיות לגידול.. בפתיח הוא טורח להתמם שהספר אינו מהווה המלצה לגידול חיה מוגנת.. נו באמת.

אני גם לא חושב שהייתה כאן כוונת זדון

אבל אין ספק שעניין הגידול של זוחלים ישראלים לא היה משהו שנכתב עם יותר מדי מחשבה על החוק ומה עלולות להיות התוצאות של כתיבת מידע על גידול זוחלים ארצישראלים כחיות מחמד. וזה באמת לא ממש ברור מהספר מה מותר ומה אסור ואם אסור אז למה יש הסבר על זה שהוא כן מתאים כחיית מחמד? בכל מקרה הספר הוא ספר מצויין בשביל אנשים שרק נכנסים לתחום הזוחלים וגם חיות נפוצות אחרות.

למעלה