הי שאלה

lior362

New member
הי שאלה

אני לא צמחונית באופן קבוע אבל לא אוכלת המון בשר אבל הבעיה שלי שיש לי אנמיה (יש סיבה - דימומים במחזור ) היה ברמה של 6 וקבלתי עירויי ברזל . גם עברתי ניתוח . שוב ירד ל 5.5. וקבלתי מנות דם וברזל . עכשיו שוב ירד ל 7 פריטין 4 ברזל 5 רציתי לדעת מה הסכנות בלקבל כל הזמן מנות ברזל ודם אם יש ? מה הסכנות בלהיות עם רמת המוגלובין נמוכה? אני לוקחת כדורי ברזל אבל הם לא מעלים לי את הברזל ורק גורמים לי כאבי בטן איומים וקלקולי קיבה ברמה שאיני יכולה לתפקד ולכן הפסקתי. אני לא יודעת אם אתם הפורום הממש מתאים אבל זה נראה לי הכי קרוב למה שיש כי אין פורום בנושא אנמיה ... אם מישהו/י יודע/ת אודה. תודה

moran f

New member
הפורום המתאים הוא הרופא שלך

המצב שאת מתארת נשמע כמו מצב שדורש בירור רפואי רציני, לא ייעוץ בפורום.

../images/Emo45.gif

ואם כבר, לבדוק גם למה יש דימומים קשים במחזור.

TheFinalCut

New member
מצטרף להמלצות לייעוץ מקצועי, ורק מוסיף

שיש מעכבי ספיגה של ברזל, שאם את צורכת אותם במקביל לכדורי ברזל, הם יכולים לגרום לתופעות שהזכרת. על אלו נמנים: תה, קפה, חלב ומשקאות מועשרים בסידן. עדיף לא לשתות מאלו במרווח של כמה שעות לפני ואחרי הכדורים, כיוון שהם יפגעו בספיגה של ברזל והוא יגרום לתופעות לוואי עקב הצטברותו בדרכי העיכול. . לעומת זאת, מאוד כדאי לאכול או לשתות מקורות לויטמין C (למשל: מיץ תפוזים או לימון, עגבניה או פלפל מתוק, ירקות עלים וכו'), שמשפר ספיגה של ברזל, יחד עם הכדורים ומקורות תזונתיים עשירי ברזל. למידע נוסף על ברזל: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1618&msgid=92342244 במקביל חשוב לציין שלמרות שכיחותו של המיתוס המקשר בין צמחונות לאנמיה כתוצאה מחוסר בברזל, צמחונים אינם סובלים מהמחלה יותר מ"אומניבורים". במלים אחרות, הפורום הזה ממש לא "הכי קרוב למה שיש כי אין פורום בנושא אנמיה". כפי שנאמר לפני, ללא קשר לדברים אלו יש להתייעץ ולהתלוות ע"י רופא ו\או תזונאי כדי לטפל בבעייתך.

למעלה