הי שלום כולם.

הי שלום כולם.

יש למישהו מושג אם יש מצב ללמוד תרגילים בקבלנות על כל תרגיל ולא לפי שיעורים?

אני מתכוון שמכיון שיש כאלו שלא

מלמדים בתמציתיות ומורחים את הזמן ורק מקבלים סתם כסף. אולי אפשר איפשהו ללמוד תרגילים כאשר נגיד על לימוד סלטה אני משלם סכום מסויים. וככה בשאר התרגילים.

ברור,

הרי המחירון. סלטה- 50 ש"ח. בנסאו- 10 ש"ח (לא מזלזלת!!!!), מיה לואה(פה אתה משלם על שני הסוגים)- 20 ש"ח. קשאדה- 15 ש"ח. ז'ינגה- 50 ש"ח עד להצלחה מלאה. המחירים אינם כוללים מע"מ. ועכשיו באמת, למרות הפירוט שלך. למה *באמת ובפשטות* אתה מתכוון?

בטח יש לה הסכם עם הבית חולים...

היא תשלח אותו מהר מאוד לבית חולים... אני אוחז שאת התרגילים האלה חשוב ללמוד עם מריחה עד שהגוף לומד את זה.

מה שיש לאומנות זו להציע. הרעיון שלא

ימרחו אותי בשיעורים! אני עובד הרבה על גמישות בשביל שאוכל להגיע מוכן לאומנויות אלה.

אבל פה יש בעיה.

כי לדעת קפוארה זה לא לדעת תרגילים. אומנות לחימה היא אינטרקציה מאולתרת במקום בין שני אנשים. גם אם תהיה מסוגל לעשות בנפרד כל תרגיל קפוארה שיש, עדיין לא תדע לשחק קפוארה, בדיוק כמו שלדעת איך מותר להזיז כל אחד מסוגי החלקים בשח-מט לא מספיק כדי לדעת לשחק שח-מט. זה מחזיר לדיון ישן, שמתקשר לעניין של לימודי קפוארה בוידאו או עם מורה פרטי - לדעתי, ורבים פה מסכימים איתי, אין תחליף ללימוד קפוארה בקבוצה, על כל הרבדים השונים (שהם יותר מ"ללמוד תרגילים"). אני לא חושבת שיש מדריך קפוארה בעולם שיש לו אינטרס שלא תלמד ותתקדם. קפואריסט מבין מהר מאוד שאין גבול לכמה שיש ללמוד באומנות הלחימה הזו, תמיד יש מה להוסיף ואיך להשתפר, בסדר גודל של שנים על גבי שנים. אתה מפרש את נקודת המבט של המורה בצורה לא נכונה - בכל מקרה אי אפשר להגיד שברגע שלמדת לעשות XYZ אתה יודע קפוארה, ולכן לא חייב להמשיך להתאמן, ולכן המורה "יפסיד" אותך (ולכן יש לו אינטרס למרוח את זה הלאה). זה לא עובד ככה. יתרה מזו - ככל שהתלמידים לומדים ומשתפרים, איכות הקבוצה עולה, והרצון והמוטיבציה של התלמידים להמשיך ולבוא ולהתקדם רק עולה.

ailag

New member
ואולי לא כדאי

לעודד מישהו שחושב ישר שמרמים אותו להצטרף לקבוצת קפוארה
זה לא יועיל לא לו ולא לקבוצה. שילך למשהו אחר בסגנון שלו. אם הדוגמה הראשונה שלו היא סלטה אולי הוא מחפש רק אקרובטיקה (שזה באמת לא אמנות, לא לחימה, ולרוב לא כולל את העקרונות של הקפוארה) - מאירוש, עקבת?

ailag

New member
לא תפסתי אותך עליה

ניסיתי לראות אם אולי לא ניסחת את המטרות שלך כמו שרצית, בהיותך לא ותיק במיוחד בקפוארה. אם אתה רוצה ללמוד סלטה, בורג ואמזוניקה, יש לך את הגמישות והשרירים ולא רוצה שזה יקח המון זמן אתה בעצם רוצה שיעורי אקרובטיקה ולא קפוארה. חשבתי שאולי זה המקרה. אם אתה רוצה ללמוד אינטראקציה עם אחרים במשחק של התקפה-הגנה, בשילוב מתאים תוך כדי צפיה מה השני יעשה והטמנת מלכודות, אלתור רצפי מהלכים, באופן טבעי את זה לא לומדים תרגיל-תרגיל בנפרד, ובזה כן עושים את אותו התרגיל המון פעמים גם אחרי שלמדת אותו - בהקשרים שונים, במתכונות שונות.

אני באמת חייבת להבין,

מאיפה מגיע לך הרעיון שמורה רוצה רק להוציא עליך כסף? כן, מורה רוצה להרוויח, אבל זה לא אומר שהוא ימרח אותך בשטויות. וחוץ מזה, אי אפשר לעבוד על הלקוח בנושאי איכות, זה משהו שלמדתי בחיים. האם קרה לך מקרה כזה עם מורה מסויים? אז למה לא תנסה מורה אחר? או שלפחות תבוא לחודש בקבוצה, ומשם תחליט?

אין לי בעיה.

מותק, בין להרויח ללגנוב הדרך ארוכה. .נפגעתי כבר פעם ממורה בקונג פו שפשוט גנב אותי. אני יכול גם לתת פרטים עליו. מה שכן, שקיבלתי באמת תגובות רציניות ויכול להיות מאוד צודקות וחכמות שאומנות לחימה זה דבר מורכב ומשולב ולא רק אוסף תרגילים. אולי.

ailag

New member
גם ספציפית קפוארה

היא עוד פחות אוסף תרגילים, לפחות לעומת חלק מהאחרות. ממה שאני רואה לפחות אצל השותפה שלי שבקונג פו, שם התרגילים הם יחידים ובשיעור מתמקדים תרגיל-תרגיל. בקפוארה אם אתה דקה שלמה בהודה בתור מתחיל (נגיד שיצא שזה דקה..), אתה לא עושה תרגיל אחד ולא שניים בדקה הזאת.. ואם אתה עומד שישים שניות בהודה מול קפואריסט אחר כשכל תרגיל שלך שניה-שתיים-אולי שלוש, חושב על קפוארה בתור "אוסף תרגילים", זה יראה די משעשע.. אבל זה לא יהיה קפוארה. גם באימון. פחות מתאמנים על תרגילים, יותר על סיקוונסיות, סדרות תרגילים. אז "אומנות לחימה זה .. לא רק אוסף תרגילים. *אולי*" ? אם אתה לא מאמין לנו אתה מוזמן לעזוב אמנויות לחימה וללכת לעשות יוגה, שמעתי ששם מחלקים לתרגילים. אבל אם אתה מתווכח עם קפואריסטות שאולי אתה צודק וכולם טועים.. אני לא מבינה מה הטעם בעקשנות הזאת. אז אני מבינה שנפגעת מהמורה ההוא, אבל אם תהפוך להיות פרנואיד זה לא יעזור לך. ובין אם לזה התכוונת או לא, וממש בלי כוונה להעליב, מהשרשור הזה עולה תמונה כאילו אתה בטוח שכל עולם אמנויות הלחימה נגדך. שוב, גם אם זה לא נכון, זה חלק מהרושם שאתה מקרין החוצה. אם לא תסמוך על המורים שלך זה בכלל לא יעזור לך. היית מלמד מישהו שכל שניה עושה פרצופים, מתווכח או סתם ברור לך שהוא לא מחפש איך עושים קשאדה אלא האם צדקת כשאמרת לו להתאמן על קשאדה? היו לי פעם קטעים - ממש קצת - של "אבל למה אני עם המתחילים אם אני יודעת את כל זה ויכולה לעשות את התרגילים שהמתקדמים עושים?" ואז כשעשיתי את התרגילים הבנתי שזה בכ"ז עובד ספציפית על שרירים שחלשים אצלי או שילובים שעצם השילוב לא משהו אצלי. במצב בו אתה לא סומך על המורה שלך זה לא יעבוד, אתם סתם תריבו כל השיעור. "אני כבר יודע מיה לואה!" "כן, אני רוצה שתתאמן עליה, שהרגל תהיה ישרה.." "היא מספיק ישרה" וכו' וכו'.* כלומר, יש גבול, אני אישית נעלבתי כשמישהו ניגש אליי בשיעור רביעי ואמר "בואי אני אלמד אותך ג'ינגה" (אפשר לשפר לי אותה, אבל ללמד לימדו כבר שבועיים לפני כן) אבל לא נעלבת כשאנחנו בתחילת שיעור עושים הרבה ג'ינגה - מתחילים, מתקדמים, מדריכים - שוב ושוב גם אנשים שכבר שנים עושים ג'ינגה פרפקט. אם מי שלא מבין את המטרה בזה חושב שמורחים אותו ודופקים אותו.. זה מוציא את הכיף מללמוד קפוארה, הוא לא יצליח לראות מה הטעם בג'ינגה בתחילת שיעור כי או שהוא יעזוב (בטענה שמורחים אותו) או שהוא ינעל על זה שמורחים אותו. (ג'ינגה זו לא תקיפה או הגנה אלא סוג של תנועה מצד לצד) וכמו שאמרתי קודם, אם אתה חושב שהמורה שלך לקפוארה גנב / מורח / רודף בצע (כאילו יש הבדל בתשלום שהוא מקבל אם נותנים לך תרגילים בסיסיים או מתקדמים) אל תבוא. אתה תהרוס לאחרים את האימון. אימון קפוארה הוא לא כמו שיעור אירובי, אם מישהו בא בגישה שלילית זה לרוב ישפיע על אחרים. ולא באנו לקפוארה בשביל להתמודד עם אנשים שבעצם לא רוצים להיות שם, שבאו לקנות תרגילים לפי משקל. * כן, אני נותנת דוגמאות של תרגילים יחידים ולא סיקוונסיות, אבל רק כי זה פשוט יותר.

ailag

New member
בנסאו מהיר 10 ש"ח

בנסאו איטי עם החזקה בסוף 50 ש"ח

surpresa

New member
התרסקות על הראש

אחרי בנסו איטי כשהבן זוג נותן לך בנדה.... priceless!

למעלה