גם ספציפית קפוארה
היא עוד פחות אוסף תרגילים, לפחות לעומת חלק מהאחרות. ממה שאני רואה לפחות אצל השותפה שלי שבקונג פו, שם התרגילים הם יחידים ובשיעור מתמקדים תרגיל-תרגיל. בקפוארה אם אתה דקה שלמה בהודה בתור מתחיל (נגיד שיצא שזה דקה..), אתה לא עושה תרגיל אחד ולא שניים בדקה הזאת.. ואם אתה עומד שישים שניות בהודה מול קפואריסט אחר כשכל תרגיל שלך שניה-שתיים-אולי שלוש, חושב על קפוארה בתור "אוסף תרגילים", זה יראה די משעשע.. אבל זה לא יהיה קפוארה. גם באימון. פחות מתאמנים על תרגילים, יותר על סיקוונסיות, סדרות תרגילים. אז "אומנות לחימה זה .. לא רק אוסף תרגילים. *אולי*" ? אם אתה לא מאמין לנו אתה מוזמן לעזוב אמנויות לחימה וללכת לעשות יוגה, שמעתי ששם מחלקים לתרגילים. אבל אם אתה מתווכח עם קפואריסטות שאולי אתה צודק וכולם טועים.. אני לא מבינה מה הטעם בעקשנות הזאת. אז אני מבינה שנפגעת מהמורה ההוא, אבל אם תהפוך להיות פרנואיד זה לא יעזור לך. ובין אם לזה התכוונת או לא, וממש בלי כוונה להעליב, מהשרשור הזה עולה תמונה כאילו אתה בטוח שכל עולם אמנויות הלחימה נגדך. שוב, גם אם זה לא נכון, זה חלק מהרושם שאתה מקרין החוצה. אם לא תסמוך על המורים שלך זה בכלל לא יעזור לך. היית מלמד מישהו שכל שניה עושה פרצופים, מתווכח או סתם ברור לך שהוא לא מחפש איך עושים קשאדה אלא האם צדקת כשאמרת לו להתאמן על קשאדה? היו לי פעם קטעים - ממש קצת - של "אבל למה אני עם המתחילים אם אני יודעת את כל זה ויכולה לעשות את התרגילים שהמתקדמים עושים?" ואז כשעשיתי את התרגילים הבנתי שזה בכ"ז עובד ספציפית על שרירים שחלשים אצלי או שילובים שעצם השילוב לא משהו אצלי. במצב בו אתה לא סומך על המורה שלך זה לא יעבוד, אתם סתם תריבו כל השיעור. "אני כבר יודע מיה לואה!" "כן, אני רוצה שתתאמן עליה, שהרגל תהיה ישרה.." "היא מספיק ישרה" וכו' וכו'.* כלומר, יש גבול, אני אישית נעלבתי כשמישהו ניגש אליי בשיעור רביעי ואמר "בואי אני אלמד אותך ג'ינגה" (אפשר לשפר לי אותה, אבל ללמד לימדו כבר שבועיים לפני כן) אבל לא נעלבת כשאנחנו בתחילת שיעור עושים הרבה ג'ינגה - מתחילים, מתקדמים, מדריכים - שוב ושוב גם אנשים שכבר שנים עושים ג'ינגה פרפקט. אם מי שלא מבין את המטרה בזה חושב שמורחים אותו ודופקים אותו.. זה מוציא את הכיף מללמוד קפוארה, הוא לא יצליח לראות מה הטעם בג'ינגה בתחילת שיעור כי או שהוא יעזוב (בטענה שמורחים אותו) או שהוא ינעל על זה שמורחים אותו. (ג'ינגה זו לא תקיפה או הגנה אלא סוג של תנועה מצד לצד) וכמו שאמרתי קודם, אם אתה חושב שהמורה שלך לקפוארה גנב / מורח / רודף בצע (כאילו יש הבדל בתשלום שהוא מקבל אם נותנים לך תרגילים בסיסיים או מתקדמים) אל תבוא. אתה תהרוס לאחרים את האימון. אימון קפוארה הוא לא כמו שיעור אירובי, אם מישהו בא בגישה שלילית זה לרוב ישפיע על אחרים. ולא באנו לקפוארה בשביל להתמודד עם אנשים שבעצם לא רוצים להיות שם, שבאו לקנות תרגילים לפי משקל. * כן, אני נותנת דוגמאות של תרגילים יחידים ולא סיקוונסיות, אבל רק כי זה פשוט יותר.