הי, שנים לא הייתי פה - חלום

• פותח הנושא ga26
  • פורסם בתאריך

ga26

Member
שלום,
הלילה חלמתי חלום.
הדמויות:
רותי חברה של אמא שנפטרה לפני כמה שנים מסרטן (בעלה של רותי חי)
רן בנה בן כ- 35 היום

החלום:
רותי מטפלת בבנה והוא יושב בכסא של תינוק (כזה כסא של אוכל). היא מאכילה אותו והוא לא יודע לדבר. כששאלתי אותה לפשר הדבר היא אמרה שמאז שאביו נפטר חלה אצלו רגרסיה.

רקע:
אין לי מושג לגבי הדמויות כי אני לא ממש בקשר איתם או חושב עליהם.
לגבי, בן 41 נ+3 מצב במשפחה גם כלכלית וגם משפחתית טוב מאוד ברוך ה'. אבא שלי בדיוק סוגר את העסק שלו כי עושים לו בעיות הוא בן 62 עבד כל חייו. זהו נראה לי.

תודה מראש

אלישבע777

Well-known member
שלום ga26

אם פעם היה לך כינוי אחר בפורום החלומות הישן או החדש? אם כן כתוב לי בפרטי. אולי קריאת חלומות ישנים שלך, יעזרו לי בפרוש גם עכשו. הרקע מאוד דל לפרוש מקיף ואני אנסה כהבנתי לקשור את החלום לרקע שנתת.

החלום הוא על בעקיפין על החשש שלך, שאביך אשר נאלץ לסגור את העסק, ייפגע מהמצב. אביך עבד כל חיו והתפרנס בכבוד. הוא עדיין יכול לעבוד לפחות עוד חמש שנים עד הפנסיה. עתה הוא פורש וזה משבר גדול ביציבות הנפשית והכלכלית שלו. כשם שהבן של רותי, נסוג לעבר לגיל הינקות, אחרי מות אביו, גם לאביך זה עלול לקרות. ידוע שמי שרגיל לעבוד ועוד כוחו במותניו ורוצה לעבוד אבל מצרים את צעדיו וגורמים לו לעזוב – חל משבר ועם הזמן גם הדיכדוך וחוסר המעש עלולים לדרדר גם את המוח לא רק את הנפש. הקשישים כמו כולם -מתקדמים בגיל, אבל אם אין עניין בחיים ואין עיסוק הם לא פעם נסוגים בתפקוד ובסופו של דבר הופכים לסיעודיים הזקוקים לטיפול כבתינוק. ומי היא רותי אם הילד? היא בעצם אתה! אתה תצטרך לסעוד את אביך בעוד מספר שנים ואם לא אתה, אז מטפלת (=רותי) או מוסד סיעודי.

החלום אינו נבואי! החלום משקף את הדאגה שלך ממה שיעבור על אביך במהלך השנים בגלל פרישתו לפנסיה בגיל מוקדם יותר מהרצוי לו ובגלל הבעיות שהוא עבר בעבודה. המסר של החלום הוא, לעודד את אביך למצוא עניין בחיים: עבודה אחרת, תחביבים או התנדבות. אם הוא יתמסר לעניינים אחרים כפי שהוא התמסר לעסק שלו, אז הנסיגה שלו בגיל מתקדם יותר, תואט במידה רבה. והוא ישמח ( רן = שר , שם של אדם שמח).

רות(י) המקראית כידוע התאלמנה מבעלה ללא ילדים ונמצא לה גואל שגאל את נחלת נעמי חמותה, הוא בועז. בועז (שתפקידו בסיפור הוא להיות גואל אלמנה), נשא אותה לאישה והפלא ופלא, לאחר שהתאלמנה ללא ילדים – נולד לה בן! הבן הזה הוא אבי שושלת דוד בן ישי , מלך ישראל חי וקיים! הבן המקראי ששמו עובד - שמו מתאים לחלום, כי אביך כבר אינו עובד, (אולי במידה מסויימת אובד...) אביך צריך לעבוד במשהו.
רותי בחלום מטפלת או גואלת את בנה שנסוג לילדות בגלל מוות. רותי בחלום שנגאלה על יד בועז וגאלה את השושלת של נעמי ואלימלך, על ידי לידת בן מסמלת את גאולת אביך, מחיים אפרוריים וחסרי עניין ואולי גם דיכאון שיחיש את קיצו. יתכן שרותי מסמלת דמות חיובית בחיי אביך (אולי את אימך? אולי רותי היא אתה בעצמך ...) או דמות אחרת שיכולה לייעץ ולתת רעיונות או היא מסמלת את הפתרון המעשי (שאותו צריך למצוא) , שייתן לאביך שמחת חיים ועיסוק שאפשר להתמסר אליו , כפי שעשה
כל חייו.

אשמח לקבל חוות דעת על הפרוש, אם התחברת אליו ואם לא - מה לא היה מתאים. אולי יש לך רעיונות נוספים לפרוש, שתף אותנו בפרום.

ga26

Member
תודה רבה אלישבע.
בפורום אני הייתי כותב הרבה ותחת אותו כינוי בדיוק אבל זה לא עולה בחיפוש.
למשל בקישור הבא יש חלום שחלמתי בעבר קישור
הפירוש שלך יפה מאוד. מעניין כי שמו של אבי הוא דוד. וכן, זה נראה לי הכי מתאים כפירוש לחלום.

תודה שוב אלישבע

אלישבע777

Well-known member
תודה רבה אלישבע.
בפורום אני הייתי כותב הרבה ותחת אותו כינוי בדיוק אבל זה לא עולה בחיפוש.
למשל בקישור הבא יש חלום שחלמתי בעבר קישור
הפירוש שלך יפה מאוד. מעניין כי שמו של אבי הוא דוד. וכן, זה נראה לי הכי מתאים כפירוש לחלום.

תודה שוב אלישבע
תודה ga26 על תגובתך. קראתי את החלום והפרוש של טופי. הוא עשוי לעזור לי בעתיד, כרקע לחלום הבא.

אלישבע777

Well-known member
תודה לך על הפירוש.
ממש חבל שהחיפוש לא עובד.
יש לי שם כל כך הרבה חלומות ונוסטלגיה....
לא נורא, כל חלום טוב לשעתו. בעתיד, תיתן רקע מפורט על המאורעות שעוררו את החלום, (שאיפות, מטרות, טרדות, מחשבות) וכל מה שעשוי לעזור בפרוש מקיף ומדוייק יותר לחלום.

למעלה