הי
לידה טבעית הנקה ועוד

galgooll

New member
הי ../images/Emo13.gif לידה טבעית הנקה ועוד

הי , אני בשבוע 29 מאוהבת בהריון שלי ובתינוק שלי ובכלל אני מרגישה מאושרת.....
מתחילת ההריון אני מפנטזת על לידה טבעית - קראתי הרבה חומר וגם שבוע שעבר התחלנו קורס הכנה ללידה בדיאדה בפרדס חנה. אבל.....לפני שבועיים יצאה לה סכרת הריונית שבינתיים מאוזנת בעזרת דיאטה
אני מאוד מקוה שלא יהיו לי הפתעות בהמשך,אני מקפידה על התפריט ועושה כל מה שצריך. ולשאלות שלי....
אם הכל יהיה תקין אני אוכל ללדת לידה טבעית? (אני חושבת ללדת במאיר בכפר סבא) בחדר טבעי? ואם לא יהיה תקין ואני אצתרך להזריק אינסולין מה אז?
נורא חשוב לי מיד אחרי הלידה להניק ואני מפחדת שיקחו לי אותו לבדיקת סוכר...
אני יכולה לבקש שלא יקחו אותו מיד?
מה קורה עם יחליטו על ניתוח קיסרי? אני אוכל להניק מיד אחרי שהוא יוצא? ואם לא ,אפשר לבקש שלא יתנו לו תחליף חלב ואניק אותו כשאוכל? כמה זמן הוא בכלל יכול לחכות? ומה עם ביות? יש לי כל כך הרבה שאלות....

galgooll

New member
ועוד משהו ../images/Emo9.gif

הבנתי שמהר מאוד מחליטים על קיסרי למרות שלפעמים לא באמת יש צורך... הערכת משקל לא נכונה וכו.... יש משהו שאני יכולה לעשות כדי למנוע סתם ניתוח....? וגם ....חשבתי להעביר כמה שיותר זמן בבית עד שהצירים יהיו ממש תכופים זה כדאי ? או שבגלל הסכרת עדיף להגיע לבית חולים מוקדם? הצילו.... אני כל כך מבולבלת....

debby12

New member
מנהל
זה די פשוט....

את יכולה לסרב. אף אחד לא יבצע בך ניתוח בטן משמעותי בלי שתחתמי קודם על טופס הסכמה. את יכולה לסרב לחתום על הטופס <ואת זה אני אומרת לא "באוויר" אלא בתור אחת שעשתה את זה>. לדעתי דולה יכולה לשפר את סיכוייך בהרבה (גם כי יהיה לה יותר רקע ומידע ממך וגם כי תעזור לך באופן כללי). לדעתי להגיע לבי"ח כמה שיותר מאוחר זה הכי טוב (לדעתי הכי טוב לא להגיע בכלל - אבל ציינת שזה לא מתאים לך) - זה מותיר לצוות שם פחות זמן לקשור אותך למוניטור, למנוע ממך מזון ולבצע בך פעולות פולשניות. את את מודאגת את יכולה שהדולה תהיה איתך בבית כבר בשלב המוקדם הזה.

galgooll

New member
אני מתחילה לחשוב על דולה

נראה לי רעיון טוב שיש מישהו עם יותר ידע וניסיון ושדואג לאינטרסים שלי.

אם פי 3

New member
שלום לך

אם את רוצה לצמצם את הסיכון לניתוח קיסרי מיותר - אל תלדי בבי"ח. אחוזי הקיסרי היום בארץ עומדים על 20-25% וזה אומר אחת מארבע-חמש נשים - וברור שחלק ניכר מהם מיותרים (שיעור הגיוני עומד בערך על 10% - בבי"ח שמטפל באוכלוסיה מגוונת, כולל לידות שברור שיהיו בקיסרי). סכרת הריונית היא מונח שנוי במחלוקת. בעקרון אין סיבה שלא ללדת טבעי, אבל לגבי הפרוטוקולים של ה"חדרים הטבעיים" - תצטרכי לבדוק אם המקום שאת מתכננת עליו, כי לכל בי"ח יש את ה"קריזות" והתנאים שלו. כדאי ללמוד את המלצות ארגון הבריאות העולמי בקשר לתינוקות של סכרתיות. ההמלצה שם היא בפירוש להניק מיד - ואם תבואי עם מסמך כזה, יהיה לך יותר קל לעמוד על זה. במצב של קיסרי - בעקרון אפשר לחכות, אבל בשילוב עם ה"סכרת" שלך - לא בטוח שזה כדאי (אחד הסיכונים בסכרת זה תת-סוכר לילוד). שוב - לגבי נהלים, את צריכה לשאול איפה שאת מתכננת ללדת.

אום נטע

New member
בקשר לתזונה מיד לאחר קיסרי

אם את לא רוצה שיתנו תמ"ל את יכולה לשאוב קצת קולוסטרום לפני הניתוח שיתנו לו את זה. יש מספיק בציצים כבר לפני הלידה.

galgooll

New member
הי

לידה בבית לצערי היא לא אופציה בשבילי... העבודה שלי בבית (באגף נפרד ) ולא נראה לי רעיון נחמד שמישהו יבוא להביא את הכלב שלו ואני יולדת בחדר השני.... חוץ מזה לא יודעת כמה יהיה לי נוח ....אני בכלל חושבת לבלות קצת במלון אחרי הלידה....הבית שלי תמיד מרגיש לי עבודה ותמיד אני דואגת...(מספיק שאני אשמע קצת נביחות של כלבים ואני ארצה לראות אם קורה משהו....הם לא נובחים סתם..אז אמנם יש לי עובדת מדהימה ,אבל.... יש לך רעיון איפה אפשר לקרוא את המלצות אירגון הבריאות העולמי? ניסיתי לעשות חיפוש אבל אני לא כל כך מוצאת.....אשמח לקישור תודה רבה על המידע החשוב זה מאוד מעודד אותי

צימעס

New member
אם את לא רוצה ללדת בבית

רק בגלל הפנסיון, אולי תתאים לך לידה חוץ אישפוזית אצל אילנה שמש בצימרים. (או בבית של אמא שלך, או בבית של חברה, או בבית של המילדת שלך)

galgooll

New member
כנראה לא רק בגלל

הפנסיון...זו לידה ראשונה שלי ואני מניחה שאני קצת חוששת מלידה בבית ועם הסכרת אז בכלל....

nishnash

New member
לגבי "קריזות" של בי"ח

זה לא שלכל בי"ח יש את הקריזה שלו, אלא לכל רופא בבי"ח יש את הקריזה שלו. כלומר, גם אם מישהי נכנסה עם סכרת הריון לחדר טבעי זה לא אומר שכשרופא אחר/ מיילדת אחרת נמצאים עדיין יתנו להכנס לחדר הטבעי. כדאי לבדוק מראש עם ביה"ח ואם מאשרים לבקש את זה בכתב עם חתימה של רופא! (לי אמרו שלא אוכל ללדת בחדר טבעי בגלל סכרת הריון ללא קשר לאם היא מאוזנת. חברה אחרת עם סכרת הריון ילדה בחדר הטבעי באותו בי"ח. פשוט רופא אחר היה אחראי)

אםפי ! אם כבר מידע שיהיה מדוייק !

אחוזי הקיסרי בישראל עומדים על מעט פחות מ-20% נכון ל-2005, שזו השנה האחרונה שיש עליה נתונים. הנתונים מתפרסמים מדי שנה בנובמבר על השנה שעברה כלומר עכשיו התפרסמו על 2005. אצלי באתר שקטגוריה "ניתוח קיסרי" יש נתונים גם יותר עדכניים - מצויין למתי הם נכונים פר בית חולים. את יודעת מה אני חושבת על "סוכרת הריונית" וגם ילדתי אחד כזה בבי"ח ולא בבית בגלל ה"אבחנה" המהוללת. אבל נתונים לא נכונים הופכים את הטיעון שלנו ללקוי וזה מפריע לי. ולשואלת - אנא אנא קראי את המאמר שאני מצרפת לך. לי הוא שינה את ההתייחסות להריונות שלי, ללידות שלי, לגוף שלי. ולגבי פרוטוקלים - את מוזמנת להיעזר בקטגוריה "סוכרת הריונית" במנוע החיפוש שלי, לגבי בי"ח מאיר או כל בי"ח אחר לבחירתך. בהצלחה !!!!!!!!!!!!!!!!

אם פי 3

New member
זה המידע שהיה לי

והוא לא רחוק מהמציאות (אם הייתי אומרת 22.5%, אז "קרוב ל-20 זו סטיה משמעותית, אבל אם אני אומרת בערך 20-25%, אז קרוב ל-20 זה די מדויק....)

אום נטע

New member
את יכולה בהחלט

לי היתה סוכרת הריונית. שמרתי עם דיאטה בלבד והיתה לי יופי של לידה טבעית. תשמרי על איזון טוב. הפחד בסוכרת הריונית הוא מתינוק גדול שייתקע. התינוקת שלי היתה גדולה מאוד (5 קילו) אבל לא בגלל סוכרת, ויצאה מהר, חלק ובלי קרעים. אם הסוכרת מאוזנת אז אין סיבה שתמנע ממך ללדת טבעי. אם יש בעיות נוספות אז תצטרכי לשקול לפי הנתונים האחרים. בדיקת סוכר ניתן לעשות במקום, כשהתינוק עלייך. לא צריך לקחת אותו ממך, רק להביא גלוקומטר לחדר הלידה. אפשר לעשות זאת עם הגלוקומטר שלך. אם חוששים מנפילת סוכר בדם אצל התינוק זה חשוב פי כמה שתניקי מייד. לא יכולים 'להחליט' עבורלך על ניתוח. יכולים רק להמליץ, ואת זו שמחליטה בסופו של דבר. אם יהיה קיסרי לא יתנו לך אותו להנקה מידית כי יצטרכו לתפור אותך קודם. תמשיכי לשאול זה טוב
ותעשי היכרות גם עם פורום סוכרת בהריון. המשך הריון קל ומשעמם!

galgooll

New member
זה מאוד מעודד אותי../images/Emo24.gif

אני כבר מרגישה יותר טוב
את פורום סכרת הריונית אני כבר מכירה ומאוד שמחה להיות שם.... אני אוספת כל מידע שאני יכולה כדי להיות מוכנה למה שמצפה לי בלידה. לא רוצה שיחליטו בשבילי ואני מקוה להיות שותפה בכל ההחלטות...יותר נכון בעלי... (כמובן שאנחנו מתאמים הכל בינינו והוא מצידו שואב את המידע ובלידה יהיה אחראי על הצד של ההגיון..)כי אני מתכוונת לרחף ולא לתת להגיון להכנס לי לרגשות ולהפריע למהלך הלידה....(הלוואי...
)

debby12

New member
מנהל
ולגבי ההנקה

כמובן שאפשר לבקש שלא יקבל תמ"ל. הבעיה היא שבתי חולים נוטים לא להקשיב ולתת תמ"ל על דעת עצמם מה שמשנה את פלורת המעיים של התינוק וגם עשוי על הדרך לחרב את ההנקה כי גורם לבלבול פטמות בין הציצי לבין הבקבוק אם ההנקה חשובה לך, אני ממליצה לך לבקר בפורום הנקה הסמוך כדי ללמוד כמה שיותר על זה מראש. זה לא כזה פשוט כמו שזה נדמה [מצטערת על הפסימיות. אבל עדיף ללמוד מראש לפני שהאחות הגאונה בבית חולים תסביר לך ש"אין לך חלב וחייבים לתת לו סימילק"[

debby12

New member
מנהל
../images/Emo6.gif - סליחה....

למען האיזון הקדוש: הכי טוב רמדיה....(עאלק)

האמת היא ../images/Emo8.gif

שכשהאחיין שלי היה תינוק, ואני הייתי בת 14, הייתי בטוחה ש"מטרנה" זה השם הגנרי של האבקה הזאת. נורא הופעתי לגלות שזו רק חברה אחת.

למעלה