הי
שאלה על עופות .

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
הי ../images/Emo13.gif שאלה על עופות .

אתמול קניתי 3 עופות של טבע עוף (העופות הכאילו טובים יותר) מבחברת טיב טעם. עכשיו הפג תוקף מאוחרי העוף על המדבקה הוא מה 16.4 עד ל 20.4 התקשרתי לטיב טעם והם אמרו לי שזה 4 ימים מהשחיטה שמותר להם למכור את זה והפג תוקף האמיתי הוא חצי שנה אחרי מה שרשום במדבקה. והשעופות האילה שמישים וטובים למאכל. מה אתם אומרים ? הם מחנטרשים אותי או שזה באמת טוב לאכילה ? שי

bigjack

New member
הכי טוב זה להתקשר מחר לחב' טבע עוף

ולברר אם זה נכון או לא..... לא הייתי לוקח סיכון עם עוף בקירור כל כך הרבה ימים....ביחוד שחלק נכבד מהזמן הוא היה במקרר לא אטום של התצוגה.

כחלחל

New member
חסר מידע

יש להבדיל בין עוף קפוא לעוף מצונן (אפצי',,, לבריאות) פג תוקף של עוף קפוא יכול להיות חודשים רבים. לעומת זה עוף מצונן (שזה עוף טרי בקירור רגיל שאינו הקפאה) חיי המדף שלו הם אכן 4 ימים מהשחיטה מתקבל הרושם שיש בלבול מסויים בין סוג העוף לבין התשובה שקיבלת. אם מדובר בקפוא, הייתי אוכל בתאבון, אם מצונן אז אולי אתמול 21/4 עוד כן, אבל היום כבר ממש לא.

משה רון

New member
סיפורי חוסר טעם

עוף מצונן ראוי למאכל במשך 4 ימים מהשחיטה.נראה לך הגיוני שפגות התוקף טובה לחצי שנה?מה לדעתך יקרה לעוף שישכב בקרור חצי שנה? עכשיו, מאחר ומדובר בטיב טעם, אבל גם אחרים נוהגים כך לצערי, העוף מונח בקרור פתוח בערימות אחד על השני. במצב זה אני ממליץ מאד לקנות עוף בן יומיים מכסימום, ולקחת בחשבון שהעוף ישכב במקרר הביתי עוד יום. רצוי מבחינה תברואתית לתת לעוף טיפול טרמי מוקדם ככל הניתן(דהיינו לבשל, לצלות,וכד), כדי למנוע התפתחות חיידקים.

למעלה