הי

כמהאפשר

New member
הי

אני מחפשת גיוון לתבל סלט-
תיבול טבעוני שגם "ירטיב", גם יתן טעם וישביע,
דל שומן, עדיף דל קלוריות.
(לא בשבילי)

משהו שיהווה תחליף ליוגורט/אשל/שמן זית.

באופן אישי, אני משתמשת בלימון, אבל לבן אדם שאני מחפשת עבורו זה לא מתאים.

יש למישהו רעיונות,
עיצות?
 

כמהאפשר

New member
רעיון. לא רזה ממש, אבל רעיון!

גם מיץ תפוזים בפני עצמו.
אם כי, מיץ תפוזים דומה ללימון-
זו החומציות שבעייתית.
 
דל קלוריות?

לא מבינה בזה אבל דל קלוריות זו הכמות
אז שמים פחות או על יותר חומר סלט

טחינה מדוללת ביותר מים מהרגיל בלי לימון ועם שום מלח פלפל
יוגורט סויה מדולל בחלב סויה ללא מלח סוכר, מתובל לפי הטעם עם נענע

הרבה עשבי תיבול קצוצים דק מאד אפשר בבלנדר עם מים ומעט שמן- פטרוזיליה, בצל ירוק, נענע, כוסברה, שמיר, מלח, פלפל שחור, אני מוסיפה סילן אבל לא חייבים. נשמר כמה ימים במקרר
 

כמהאפשר

New member
בלי רוטב גם יבש ממש וגם לא משביע, לא "עשיר"

אבל אף פעם לא חשבתי על מים עם תבלינים.
זה רעיון אדיר!
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
להוסיף לסלט צנון- מוסיף טעם פיקנטי לא חריף

מדי ואם רוצים להרטיב אזי מגרדים את הצנון במגרדת עם חורים קטנים .
 

כמהאפשר

New member
כן, רעיון מדליק! אני מגרדת גם את הסלרי וגם זה

עושה את אותו האפקט, נכון?:) וגם תפוח.
 
מים + זעתר + מלח פלפל

לנער היטב ולמזוג לסלט (אפשר זעתר או כל תבלין אחר שהוא אוהב..)
ומה לגבי חומץ בלסמי? אצלי הוא קבוע בסלט.
 

כמהאפשר

New member
חומץ בלסמי זה חומץ, בעייתי עם החומציות.

מים עם התבלינים זה ממש רעיון מדהים- מעולם לא שמעתי את זה ומחר כבר ננסה להכין ביחד, בלי נדר.
זה ממש מדליק, לא הייתי חושבת על זה בכלל..
 

כמהאפשר

New member
תודה רבה, אני אבדוק

באופן כללי, אני מעדיפה להכין בעצמי(מי יודע מה הם מכניסים בו..)
אהבתי מאוד את הרעיון הטבעונאי למעלה!
 

פצית219

New member
למה זה צריך להיות כל כך דל שומן?

קחי בחשבון שחלק מהויטמינים צריכים סביבה שומנית (אפילו אם מדובר על ממש מעט שמן, כפית-שתיים נניח) כדי להיספג.
 

vegetalien

New member
המעט הזה,

(שתי כפיות) - שווה 90 קלוריות. שוות ערך לכמות של 450 ג' עגבניות.
בשביל אנשים שמנסים לצמצם קלורית, זה ממש לא מעט.
מה שכן מעניין אותי, ולשם כך אשאל את האנשים עם המידע בנוגע לדבר:
האם הוכח, מדעית, שאכילת גזר, לדוגמה, כמקור יחיד לוויטמין A, בלי תוספת שומנית - הביאה למחסור בוויטמין (לא רמות נמוכות יותר - מחסור?).
 

כמהאפשר

New member
אכן.

הבעיה היא, שוב, בדברים שמותר ואסור.
נניח הבעיה עם עגבניות היא שוב- החומציות.

כנ"ל עם דברים שומניים שאסורים באולקוס, לדוגמא.
כרגע אנחנו בונים תזונה ומוסיפים טיפה טיפה, לאט לאט.
לשאלתך- אינני יודעת.
 

גםאני5

New member
כמה חמור מצבו? אם אסור לימון ותפוז (משערת

שגם חומץ?) ועשבי תיבול טריים?
אם כן אני ממליצה על רוטב ממלפפון קלוף מגורר שהעתקתי מכאן (של נטשקה?), או כל מה שיוסיף "מיץ" טעים לסלט ונענע, אם מותר.
 

כמהאפשר

New member
בדיוק.

מלבד עשבי התיבול- קלעת בדיוק.
הרוטב נשמע מדהים- מה גם שהוא טבעונאי:)
נענע מותר, אבל לא יותר מדיי, כך שזה בסדר גמור. כל הירוקים בסדר(אם לא להחשיב את העובדה שירקות יקרים בטירוף בארצנו הקטנטונת:))
 

גםאני5

New member
שמעתי שנענע\מנטה טובה למצבים כאלה

אבל לא בטוחה באיזה מצב צבירה באיזה שלב של הדלקת.
 

כמהאפשר

New member
כן, אבל שוב-

לא בהגזמה ותוך הקשבה, כמו שכתבת, למצב הנוכחי, לשלב של מה שקורה.
כבוד!
 

ladybug6

New member
רוטב מירקות

אפשר לשים תערובת ירקות ותבלינים עם מיץ לימון ומעט מלח בבלנדר וליצור מזה מעין רוטב, למשל: עגבניות, גמבה, קצת עלים ירוקים, או סלק וזוקיני, קישואים ונענע. אם אפשר להוסיף מעט אבוקדו זה גם יוסיף מעט שומן (בריא וחשוב בכל דיאטה שהיא..) ובעיקר יעשיר את המרקם והטעם. בדומה לאבוקדו אפשר גם צנוברים קלויים וטחונים עם מים ותבלינים ולימון.
 
למעלה