הי..

krin88

New member
הי..

טוב אז אני חדשה פה ויש לי קצת בעיה אם למישהו יהיה זמן להשיב לי עליה אשמח מאוד... אז ככה, אני בת 14 ואמא שלי שמאלית קיצונית.. בזמן האחרון יותר מתמיד, כך שגם יצא לי לשמוע הרבה מאוד טיעונים בעד השמאל ואני מחשיבה את עצמי לשמאלית... אם זאת, אני מתביישת בזה... למרות שאין לי שום סיבה שבעולם ושזו דעתי ואני אמורה להתגאות בה... אבל פשוט נמאס לי לשמוע את ההערות הילדותיות של ילדים בכיתתי בנוגע למצב בארץ, לפלשתינאים וכ'ו.. ופשוט נמאס לי להתווכח איתם... גם ככל שאמא שלי יותר מתערבת במאבק השמאל, היא נכנסת לדיכאון.. היא פשוט כבר לא מחייכת כמו פעם וכל דבר שהיא אומרת קשור לנושא הזה... הלוואי והיתי יכולה לגרום לה (ולי) לשכוח מכל המצב הזה, אבל זה בלתי אפשרי... טוב, אני לא ממש בטוחה מה שאלית או אמרתי פה, אבל אם יש למישהו איזה שהם מילות חוכמה בנושא, אשמח לשמוע, תודה.

להתבייש?

אני וכל הצד של אמא שלי פעיל פוליטית כבר הרבה מאוד שנים (מרצ). אני לא מוצא סיבה להתבייש בזה. בכל בכלל לא. אם זה מעניין אותך אז תכנסי לוויכוחים. זה גם מלמד. אין לי עיצה על איך לצאת מזה כי אני לא מוצא סיבה. פוליטיקה זה דבר נהדר. אני מתעניין בזה כבר הרבה מאוד זמן. שבוע טוב.

idoz

New member
אני מבין למה את מתביישת

צרי איתי קשר באיציקיו ואני אהפוך אותך לימינית למהדרין. לכי אליה ותגידי לה "ערבי טוב ערבי עם עט" , "כמה זמן לוקח לפלסטינית להוריד את הזבל? 9 חודשים" "להכנס בערבים!". אני מבין לליבך שאת מתביישת, שמאלנית קיצונית ואוו זה בושה.

krin88

New member
תודה ל"אני מרצ אני"...

והתגובות הילדותיות השניות ממש אבל ממש לא היו לעניין...

idoz

New member
תתפלא

קרין צרי קשר איתי אם את רוצה הסברים.

aharon5

New member
שלום קרין חמודה

בעייתך ידועה, ולמרבה הצער רק תלך ותחמיר. השמאל היא תפיסה שגויה ומוטעית. עם הזמן המודעות הציבורית לכך הולכת וגדלה, וככל שהיא תגדל כך יגדל התסכול של אמך. אבל אל יפלו פנייך, הפתרון לבעייתך פשוט מאוד: אינך חייבת לאמץ את השקפתה של אימך. מותר לך לחשוב לבד. תבואי אליה ותשאלי אותה את השאלות הבאות: אמא, 1. על סמך מה את מבססת את דעתך שלאחר שנברח מכל השטחים הטרור יפסיק? (תבקשי ממנה שתסתמך על עובדות ושתשדל להמנע משימוש במילים: "אמונות ותקוות" היאות לדתות ולכתות רוחניות אך לא לגישות מציאותיות). 2. אם הערבים כמו הנאצים באמת רוצים להשמיד אותנו, איך נדע? איך את מוכיחה לי שאת מודעת לסכנה הזו, נזהרת ושומרת עלי, ולא גוררת אותי לשואה שניה? האם הפנמת את הלקח של השואה (לחשוד בכל אויב)? מה תגידי אם יתברר שכל הסכם אוסלו היה הונאה גדולה כדי להשמידנו? באילו אמצעי בקרה וזהירות השתמשת כדי שלא להיכנס למלכודת הזו? במילים אחרות: מהו הגבול (הקו האדום) בו נדע שאין סיכוי לשלום ואין לנו ברירה אלא להילחם על קיומנו? בקיצור: מה צריך לקרות כדי שתודי שטעית? האם את בכלל לוקחת בחשבון את האפשרות שאת טועה? 3. האם בכך שאת תומכת שהפלסטינים ישיגו את מטרת מאבקם (מדינה), את לא בעצם תומכת ומעודדת את מאבקם (הטרור)? בעצם, לטובת מי את באמת: לטובתנו או לטובת האויב? ראש הממשלה מנסה להגן עלינו מפני הטרור, וגם מצליח. למה את מפריעה לו? למה התנגדת למלחמת "חומת מגן" שהצילה אותנו מרצף טרור רצחני. למה את תוקעת מקלות בגלגלים של המדינה שלך? האם גם את אומרת תודה לחיילי צה"ל?... 4. איך זה יכול להיות שאת חושבת שהאויב צודק? את תמיד נוטה לתמוך בקבוצות אלימות, ברבריות, אכזריות ורצחניות? 5. במה השמאל בעצם צדק? התעקשתם על ערפאת, צעקתם "אין פרטנר אחר", היום ערפאת לא רלוונטי. ניסיתם את אוסלו - נכשלתם. ניסיתם - נכשלתם. ניסיתם - נכשלתם. במה כן צדקתם? במה צדקתם? כשתראי שהיא מתחילה לגמגם, תגידי לה: "אמא, אולי תודי שטעית"?... המלצה שלי: ככל ששמאלן מתפכח מהר יותר, כך הבושה שלו קטנה יותר. בברכת התפכחות מהירה וקלה. שלך, אהרון.

אידיוטי

זה ממש מפגר לחשוב "נראה לי שכל הערבים רוצים להשמיד אותנו אז בואו נשמיד אותם קודם" זה נאצי עם כבר.... כולנו בני אדם כולנו נוצרנו מאפר ולאפר נחזור בואו לא נתעסק במלחמות אתניות אלה בחיים משותפים זה לצד זה באהבה ובהרמוניה!

aharon5

New member
אינטיליגנטי

אז מה את מציעה? לחכות שהם ישמידו אותנו, ואז להסתכל ימינה ושמאלה, לגלות שאנחנו כבר איננו, ולהגיד: אופס טעינו?... מה תגידי אם תהיה שואה שניה? מה תגידי אם הם שוב ישמידו אותנו? אופס, סליחה, אנחנו צריכים פעמיים כדי ללמוד את הלקח?... מה יכול לגרום לך להפסיק לשאוף להכנע למי ששוחט אותך? מה?

לקרין

היי אני עדי גם אני בת 14 בבית שלי יש הורים עם דעות שמאל מתונות שלא אוהבים לדבר על פוליטיקה לכן אני מעריכה שאת דעותי גיבשתי בזכות עצמי ולא בזכותם... אצלי בכתה יש כל מיני ילדים שאומרים כל מיני דברים ,אני לא מצדדת בשמאל או בימין בשמם כשאני מגדירה את עצמי אני מעדיפה רק להגיד "שפיכות דמים לא בא בחשבון" כנראה יהיו אנשים שיקראו לי שמאל. למה התכוונת שאמרת לשכוח את המצב את מעונינת לא לדבר יותר הוא יותר פחות על פוליטיקה בבית? לשמוע בכלל על פוליטיקה? אני לא מומחית אבל אני חושבת שאם זאת הכוונה כדי שפשוט תגידי לאמא את כל מה שאת חשה כלפי העינין ושעם היא רוצה לדבר על פוליטיקה אז שתשתדל כמה שפחות בחברתך כי זה מדכא את שניכן לפי ראות עיניך ואולי אפילו תנסי לגרור אותה לסרט, אולי קומדיה נטולת פוליטיקה אפילו סתם סרט על פוקימון בלתי מזיק... ותנסי לדבר איתה גם על עינינים אחרי שמעסיקים אותך בנוגע לדיבורים במסגרת ביצפר אם זה באמת מפריע לך תשתדלי להתעלם אפילו לסתום אוזניים לכמה שניות אם את לא יכולה לעמוד בזה.... מקווה שעזרתי!

קרין יקירה

ההורים שלי ליכודניקים, שניהם. אויימתי אפילו ששמי ימחק מהצוואה אם אמשיך ללכת לפעולות של נוער מרצ, אבל אני ממשיכה ללכת מהסיבה הפשוטה, אני עומדת מאחרוי הדעות שלי ומאמינה באמת ובתמים שזו הדרך. אמרת בעצמך שאת מחזיקה גם כן בדעות שמאל, אם ככה אז אינך צריכה להתבייש בדעותייך ואם את מתביישת בהן אז אולי את צריכה לברר בינך לבין עצמך במה את באמת מאמינה. אם תמצאי את עצמך מחזיקה בדעות שמאל ומאמינה בהן, את צריכה להבין שתמיד יהיו אלה שילעגו, שיקללו, שיזרקו ביצים וכו' וכו', ואת לא צריכה להתבייש בגלל זה, להיפך, זה צריך לחזק אותך, זה צריך לגרום לך לרצות יותר לשכנע אותם, לדבר איתם, להקשיב להם, לענות להם, להסביר. אל תתבישי, שאי ראשך בגאון ואמרי: אני שמאל אני!

Azazel

New member
את נשמעת לי בחורה חכמה ונבונה.

אבל חשוב חשוב מאוד שתדעי, ששמאל זה יותר משלום עם הפלסטינאים. תקראי על השמאל הכלכלי, הגעת לגיל שאפשר להתחיל.

למעלה