הי

שרון ת

New member
הי

ניסיתי לעשות יוגה מהסוג בו מסתכלים על נר ולא ממש הלך לי אפשרי לקבל קצת עזרה...פליזזז אשמח לעזרה

ריכוז בנר - טראטק.

היי שרון. איזה עזרה את רוצה ? לריכוז מהסוג הזה קוראים טראטק = בהייה יציבה, מבט יציב, ויש דיי הרבה צורות ודרכים לעשות אותו. אפשר להתרכז בנר כמו שעשית, וביותר מדרך אחת.... אפשר להתרכז בנקודה ועוד. שוב, איזה עזרה את רוצה ? שבת שלום. אבי.

שרון ת

New member
הי אבי

אתה יכול להסביר לי להנחות אותי מה בדיוק אני אמורה לעשות ...? היום הדלקתי נר הסתכלתי עליו ניסיתי לא למצמץ לא כל כך הלך לי אחרי דקה וחצי ככה סגרתי את העיניים והייתי אמורה לראות את הלהבה ולנסות לשלוט בגובה שלה או משהו כזה בקיצור לא ממש הלך לי
אני חושבת שלא כי אני אמורה להרגיש רגועה יותר ומחוזקת יותר מבחינת אנרגיות לא? איזה עוד שיטות יש?

סבלנות.

היי שרון. עצות דרך הפורום הן דבר נחמד אך מוגבל... מה שאפשר לעשות זה: שאלי את מי שנתן לך את התרגיל, אם אין אחד כזה...רצוי שיהיה... בקשר לזה שאת חושבת שלא השגת את התוצאות הרצויות, יש לי כמה דברים לומר לך: קודם כל, כל דבר דורש זמן, ובמיוחד תרגילים מהסוג הזה. מה שיכול לסייע זה שילוב תרגילים אחרים (זו בדרך כלל הדרך שעושים את זה). ודבר נוסף. יש תהליכים שמתרחשים ואנחנו לא כל כך מודעים להם (ושוב, בתרגול מהסוג הזה התהליכים הם מועדנים מאוד) אבל זה לא אומר שלא קורה כלום...פשוט צריך להתמיד. ודבר אחרון. תרגול רציף ללא צפייה הוא הדרך הבטוחה להצלחה. מקווה שזה מספק... בקשר לשיטות אחרות, את יכולה ליצור איתי קשר דרך תיבת המסרים. שבת שלום. אבי.

סבלנות.

היי שרון. עצות דרך הפורום הן דבר נחמד אך מוגבל... מה שאפשר לעשות זה: שאלי את מי שנתן לך את התרגיל, אם אין אחד כזה...רצוי שיהיה... בקשר לזה שאת חושבת שלא השגת את התוצאות הרצויות, יש לי כמה דברים לומר לך: קודם כל, כל דבר דורש זמן, ובמיוחד תרגילים מהסוג הזה. מה שיכול לסייע זה שילוב תרגילים אחרים (זו בדרך כלל הדרך שעושים את זה). ודבר נוסף. יש תהליכים שמתרחשים ואנחנו לא כל כך מודעים להם (ושוב, בתרגול מהסוג הזה התהליכים הם מועדנים מאוד) אבל זה לא אומר שלא קורה כלום...פשוט צריך להתמיד. ודבר אחרון. תרגול רציף ללא צפייה הוא הדרך הבטוחה להצלחה. מקווה שזה מספק... בקשר לשיטות אחרות, את יכולה ליצור איתי קשר דרך תיבת המסרים. שבת שלום. אבי.

יוגי בר

New member
טראטאק 1

היי שרון, ברוך בואך לפורום. אז ככה: אני שולף לך תגובה שנתנה לא מכבר לאחת הגולשות התרגול הטוב ביותר להשגת מיקוד וריכוז הינו טראטאק ויש המכנים זאת טראטאקה. זהו תרגול עוצמתי ביותר.(אל תזלזלי בעוצמתו) או.קי. איך מתרגלים אותו נכון? תרגלי אותו באופן הבא: על ספסל בגובה העיניים שלך (כשאת יושבת) הדליקי נר.(הקפידי על אזור נקי מרוח על מנת שהשלהבת לא לא תרצד מצד לצד. כעת, שבי במרחק של כ- 80 סמ' ממנו. שבי נוח- בכל תנוחת מדיטציה כלשהי.הרפי את הראש, הרפי את הגוף, נשמי לאט לאט. עכשיו, מקדי את שתי עיניך במרכוז המעגל הפנימי של שלהבת הנר. נשמי לאט לאט. השאירי את עיניך פתוחות ואל תמצמצי.שימי לב! פרק הזמן שלך לתרגול הינו כ-1/2 ד' בלבד. כעת, סגרי את עיניך בעדינות ונסי להעלות את אובייקט ההסתכלות(השלהבת הפנימית של הנר) בין בנקודה שבמפגש גבות העיניים. במצח. זו האניה צ'קרה- העין השלישית. הרגיעה עם עיניים עצומות כנ"ל למשך 1/2 ד'. עשי שלושה מחזורים כאלה ובסיומם שפשפי בחוזקה את כריות כף היד זו בזו עד להשגת חום לוהט בכפות היידים(את כמעט יכולה לטגן עליהן חביתה) והניחי את הכריות החמות על ארובות העיניים. זה ירגיע את שרירי העיניים. התוצאה: השגת ריכוז ועירנות יוצאים מן הכלל. ושוב, שימי לב!טראטאק עובד על מערכת העצבים עשי אותו לאט לאט ובמתינות ועל תעברי את פרק הזמן המותר לתרגול. זה לא מסתדר הניחי לזה זה יקרה בזמן אחר. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

שרון ת

New member
ליוגי בר

תודה לך על ההנחייה המפורטת קבל
אבל אני קצת נתקעת ב "סגרי את עיניך בעדינות ונסי להעלות את אובייקט ההסתכלות(השלהבת הפנימית של הנר) בין בנקודה שבמפגש גבות העיניים. במצח" כשאני סוגרת את העיניים אכן מופיעה לי מען נקודה זוהרת כזו אבל אני לא ממש מבינה איך אני אמורה להעלות אותה ולאן ז"א אני שמה לב שאני יכולה לשלוט בתזוזה שלה אבל לא ממש הבנתי מה אני אמורה לעשות איתה אני מקווה שאני לא מציקה לך יותר מדי

יוגי בר

New member
אל תחפשי בנרות

היי שרון אז ככה: סבלנות היא מילת המפתח ורצון ללמוד ממורה מיומן ולעניין זה המפתח. ולמה? טראטאקה- כחלק הקריות- שהם השיטה היוגית המדעית של ניקוי הגוף מרעלים, אלו טכניקות המחייבות לימוד מסודר אצל מורה מנוסה וזה כל העניין. וזה עושה את ההבדל. עצות תמיד קל לתת ודי קל לקבל. די קשה ליישם. אין מי שישגיח, ואין מי שינחה יבקר ויפקח. וזה מזה חשוב! אבל לבוא ללמוד: זו מחויייבות. זו מעורבות. זו איכפתיות. וזה עובד! והנה המלצה ועצה: שימי לב! 1. הכנסי למדור מאמרים וקראי את המאמר: הלימוד, ההוראה והמורים. 2. הפסיקי עם הנסיון ללמוד לתרגל טראטאק באופן עצמי. 3. לכי ללמוד אצל מורה שמתרגל טראטאק באופן מסודר. והכל יתסדר על הצד הטוב ביותר. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה