הי

הי

• היו אתרוג טהור ו 21:15 | 19/09/05 אני רוצה לקנות בית בן 11 ולשפצו האדריכלית אמרה לי להביא תוכניות של הבית ואישור "היתר" ( משהו כזה) האם נהוג לבקש את זה לפני משא ומתן שהרי אני לא יודעת כמה יעלה לי השיפוץ ולא יודעת להאריך לכן חשוב לי המידע אבל האם מישהו יסכים לתת לי את הפרטים קודם דבר שני אך האדריכלית יכולה לראות דרך התוכניות בלי לראות בפועל את הבית (מלבד זה שזה המקצוע שלה) אבל זה לא בניית בית חדש זה דברים קיימים

4tis

New member
כמה דברים לא ברורים....

דבר ראשון האדריכלית ביקשה תוכניות והיתרים בשביל שהיא תוכל לקבל את הנתונים ,למרות שבהחלט רצוי גם לראות את הבית ב"עיניים" כי הרבה פעמים יש שינויים שנעשו ולא עודכנו בתוכניות...אבל זה יכול לעשות אחר כך ,שנית לא ברור איזה אישור/היתר את מתכוונת? אתם עושים שינויים בחזית הבית? מפני ששינוי בתוך הבית אינם מצריכים אישורים מהעיריה... כמו שאמרתי בתוכניות יש נתונים על הבית שנותנות תמונה עקרונית,

חיבורים

New member
ניחוש -

האדריכלית צריכה את היתר הבניה של הבית והתוכניות המצורפות אליו ("גרמושקה") כדי להעריך את היקף ועלות השיפוץ. אם אני צודק, כל מה שאת צריכה לעשות זה להצטייד בכתובת ו/או מספרי גוש/חלקה, לגשת למשרדי הועדה המקומית (בעירייה, בד"כ) בשעות הקבלה, לבקש את תיק הבניין ולצלם את ההיתר + התוכניות. מקווה שעזרתי.

lank

New member
../images/Emo68.gifקצת סדר בדברים...

יש הבדל גדול בין שיפוץ ועיצוב מחודש לחללים הפנימיים ובין תוספת בנייה / הרחבה. ממה שכתבת לא מובן במה מדובר - שידרוג ועיצוב ( רצוי שמעצב יתכנן ) או בנייה ( כולל הגשת תוכניות וכו' ). בכל אופן אם מדובר בבנייה / תוספת - יש לגשת לעירייה / מועצה / ועדה ולבקש תיק מידע. המידע הזה עולה כסף ( כמדומני בסביבות 100 ש"ח ).בתיק תקבלו את כל הנתונים הדרושים לבנייה והרחבה - כולל תב"ע ,חוקים החלים על האזור ומפות חלקה ואזור. שם גם ניתן להוציא תיק ישן של הבית ולצלם. אולם אין זה אומר שבתיק ניתן למצוא בדיוק מה שקיים בשטח. הרבה פעמים נעשים שינויים במשך הבנייה וכמובן גם במשך השנים... גם אם מדובר בעיצוב / תכנון מחודש של החללים הפנימיים - רצוי לצלם את תיק המבנה מהעיריה. אולם אין להסתמך על זה בתוכניות בנייה , כי אם על מדידה של הבית בשטח עצמו. אני מניחה שהאדריכלית בקשה כל זאת עוד לפני שתגיע לאתר בכדי לתת הצעה כללית ולדעת במה מדובר. יש לקחת בחשבון שהרחבה / תוספת או כל שינויים חיצוניים מחייבים בהגשת היתרים ( שעולים כסף וגוזלים זמן ) לעומת שיפוץ פנימי שאיננו דורש היתרים!!!! בהצלחה וקצת סבלנות.

ראשית תודה על ההתיחסות

ב. רציתי לשאל שאלה עקרונית אני כמו שנאמר עומדת בפני שיפוץ בית של 11 שנה האם מישהו יכול להסביר לי מה ההבדל בן אדריכלית למעצב/ת פנים? אדריכלית זה מקיף את 2 המשרות או שבנוסף אני אצתרך מעצב/ת

4tis

New member
אדריכל/ית כמו שאמרת אכן מתעסק

בשני ההבטים בניגוד למעצב פנים שמוסמך לעסוק בעיצוב ותכנון החלל הפנימי בלבד

כלומר אדריכלית זה מספיק

זה מזכיר לי דיון על ברית מילה האם לקחת רופא מוהל או רק מוהל כי מוהל מבין רק בתחומו וכך הוא ממש מרוכז בזה לאומת רופא שיש לו עוד הרבה הבטים האם אדריכל יצליח לעשות לי בתוך הבית מה שמעצב עושה כלומר האם לקחת אדריכל וזה יספיק? אז למה קיים מעצב פנים?

4tis

New member
השאלה מה סוג העבודה?

בכל מקרה אדריכל תפקידו לתכנן ולארגן את כל התהליך ולהגיש היתרים ואישורים בעיריה במקרה הצורך(דבר שמעצב פנים אינו יכול לעשות) יהיו עוד בעלי מקצוע באופן טבעי-לדוגמא אם תבנה תוספת בנין יש למשל צורך בקונסטרוקטור לאישור הנדסי וכו...,תלוי כמובן בסוג העבודה ,מעצב פנים הוכשר לעבודות של עיצוב ותכנון חללים פנימיים במבנה ואדריכל הוכשר גם וגם,יש לזה יתרונות וחסרונות כמו בכל דבר בחיים... ,רמת התוצאה העיצובית תלויה בכישוריו וביצירתיות של האדריכל/מעצב הפנים הספציפי וביכולת ההקשבה והבנת הלקוח שלדעתי היא החשובה ביותר כי בסוף הלקוח הוא זה שיגור שם ... לטעמי על זה יש לשים את הדגש...

lank

New member
../images/Emo68.gif הכל תלוי באדריכל ובמעצב

אם מדובר על הגשת היתרים - רק מי שיש בידו אפשרות חתימה יכול לעשות כך. כלומר - מהנדס, הנדסאי או אדריכל. לגבי תכנון החלל הפנימי ועיצובו זה תפקיד המעצב , אך ישנם הרבה אדריכלים יצירתיים שממלאים גם תפקיד זה. שוב הכל תלוי באיש מקצוע שתבחר. לא כל האדריכלים מעוניינים לעצב גם חללים פנימיים. אולי תפנה למשרד שמחזיק גם אדריכל או הנדסאי עבור ההיתרים וגם מעצב פנים????

חיבורים

New member
אדריכל מתעסק בבניין

קירות, תקרות, מדרגות - כל מה שבנוי. מעצב פנים מטפל בחלוקת חלל פנימית, מיקום הפונקציות השונות ובחירת כלים, אביזרים וחומרים. כפי שאת רואה, יש נושאים חופפים - תכנון מטבח, למשל, כולל מיקום הקירות ומיקום נק' חשמל/כבלים/אינסטלציה יכול להתבצע ע"י שניהם. לכן, השאלה במי לבחור תלויה במה, בדיוק, את רוצה לעשות - בבניה חדשה ואם יש לך חוש אסתטי ניתן להסתפק באדריכל שיתכנן בצורה מפורטת גם את פנים הבית ואז נשאר לך רק לבחור חומרים. בשיפוץ בניה קיימת, מצד שני, אפשר להסתפק במעצב פנים.

למעלה