הכאב בלתי נסבל

• פותח הנושא uri_g
  • פורסם בתאריך

uri_g

New member
הכאב בלתי נסבל

שלום לכם בתאריך ה4 לשביעי 2001 ,עברתי ניתוח קיצור קיבה בבית החולים וולפסון. האמת היא שהייתי כלכך שלם עם החלטתי שהיום יומיים לאחר הניתוח אני דיי מאוכזב מההרגשה הכללית שלי,אני לא יכול לישון או לשבת ויש לי כאבים חזקים מאוד באזור הניתוח,אני מרגיש כאילו כל אזור הבטן שלי רקוב,נראה לי כאילו הכל מתהפך באזור הבטן ואני סובל מכאבים עזים,הספקתי לבקר אצל רופא כירורגי התשובה שלו קצת הרגיעה אותי ,אבל אחרי מה שאני עובר בלילה הזה של כאבים ונדודי שינה אני מתחיל לחשוש שאולי הוא טועה,מאוד הייתי רוצה לדעת מאנשים שעברו את הנתוח אם גם הם הרגישו בתחושות דומות ובכלל הייתי רוצה לשמוע מה הייתם עושים במקומי ,אני מצטער שההודעה שלי אולי לא הכי ברורה אולי בגלל הכאב אולי בגלל הבלבול שאני מצויי בו. אני מקווה לקבל תשובות שיעזרו לי וימליצו לי מה לעשות ,אגב אני אשמח לשוחח עם כל אחד מהאנשים בפורום שעבר את הניתוח ושיוכל לעזור לי בהמשך הדרך,אם אני אוכל לעזור במשהו אז בכייף. להתראות ומצפה לתגובות ,אורי.

רוייקו

New member
שלום אורי (או יורי ?) איזה ניתוח

עברת בוולפסון ? האם עברת לאפ-בנד בלפרסקופיה ? אל תחשוש. הבטן התפוחה תרד וכך גם הכאבים... אתה עלול להרגיש כאבים כתוצאה מהגז שעדיין מצוי בחלל הבטן. הכאב מורגש בעיקר באיזור הכתפיים. שאר הכאבים הולכים ומתעממים עם כל יום שעובר. אל תחשוש. יומיים אחרי הניתוח מוקדם מדי להגיד שמשהו לא בסדר. תן צ`אנס חוץ מיזה, ספר קצת על עצמך ... בן כמה אתה כמה אתה מתכנן להוריד ?

שירז29

New member
איזה ניתוח,עברת בדיוק???אורי.......

את הניתוח של ה-LAP BAND בשיטת הלפרסקופיה? או ניתוח אחר? אני אישית,עברתי את ניתוח הלאף בנד,בשיטת הלפרסקופיה,ומנסיוני היו לי כאבים,באזור התפרים,והשרירים נתפסו לי כתוצאה מהגז, אך כאבי תופת? לא נשמע לי הגיוני. עכשו,עם ניגשת לרופא,אז אין לך מה לדאוג,תן לזמן לעשות את שלו, כל יום שעובר מרפא,ואצלך זה עדיין מאוד טרי,נכון שזה בלתי נסבל מתארת לעצמי,את הרגשתך,אתה נמצא במצב מבולבל,ולא קל,ואני מזדהה איתך, בכל מה שרשמת. ולכן אני מציעה כך,רופא כבר ראיתי,והוא אמר שאין לך מה לחשוש, מה שאני מציעה שתחכה לפחות שבוע ימים,עם הכאבים ממש לא עוברים, וממשיכים תיגש לבית החולים שוב,ותבדק,ובנתיים תנסה לשתות אופטלגין נוזלי,ותנסה לנוח כמה שיותר,ותרבה בשתיית מים,האופטלגין צריך להקל על הכאבים שאתה חש. אני אישית,עברתי את הניתוח הזה,ואחרי חצי שנה,עשיתי עוד ניתוח, שזה היה לפני שבוע,להוצאת הטבעת,ואני סבלתי תמיד מכאבים בקיבה, כאבים בלתי נסבלים,בגלל זה הוצאתי את הטבעת,בניתוח נוסף. ועכשו,אני מחלימה לאט לאט,וכאבים עדיין יש,אולי בגלל שהכל עדיין טרי,אחרי הכל עבר רק שבוע מהניתוח שלי. מקווה שעזרתי לך בתשובותיי,אני כאן תמיד בשבילך, ומאחלת לך שתרגיש יותר טוב,המון כוחות. ואכן אתה צודק זה באמת מצב מבלבל,אך תנסה לעשות מה שאמרתי לך,כי לפעמים כתוצאות מהניתוח שעברת,יש כאבים כי הכל עדיין טרי מאוד. תמיד פה בשבילך. שירז.......

שירז29

New member
אורי,אני כאן בשבילך תמיד.......

ועל תהסס לפנות אלי. בכל שאלה,או בעיה. ואפילו עם סתם רק לדבר. תרגיש טוב חמוד. באהבה שירז......

starit

New member
יורי, עברת ניתוח וכל ניתוח כואב

גם לי כאב וגם אני לא יכולתי לישון ואני מאמינה שלכולם זה היה כך איזה ניתוח עברת?

starit

New member
אני לדוגמא עשיתי את הניתוח לאפ-באנד

ואני לא זוכרת שהיו לי כאבי תופת אבל עדיין היה קשה לישון אבל אמא שלי עשתה את הניתוח השני עם הטבעת הקבועה ולה באמת היה כאבי תופת

רוייקו

New member
סטארית, מתי אמא שלך נותחה והיכן ?

האם היא הצליחה להוריד את המישקל העודף ? כניראה שהניתוח שלה הוא SRVG או VBG אחד מהשניים, במידה והיא עברה אותו במהלך ה 10 שנים האחרונות

starit

New member
אמא שלי נותחה לפני 3 שנים (בדצמבר)

בבית חולים וולפסון וכן היא הורידה את כל העודף, היא רזה עכשיו רק שיש לה קצת בטן אבל זה בגלל הלידות. אבל היא לא היתה כלכך שמנה שהיא עשתה את הניתוח היא שקלה רק 96 והיא הורידה 30 קילו, אחרי הניתוח שלה יצא החוק שאפשר לעשות את הניתוח ממש קל מסוים.

מירי,

New member
כאבים אחרי הניתוח

זה עניין אינדיבדואלי, אני עברתי את ה LAP-BAND , התעוררתי בצרחות , במשך שבוע גמרתי כמה בקבוקי אופטלגין נוזלי (ועוד אילו נרות שאני לא זוכרת כרגע את שמם!) אחרי בערך שבוע נישארתי רק עם אי הנוחות והכאב של הסיכות , אחרי 10 ימים שהורידו לי את הסיכות הכל בניה נעלם. היוום 10.5 חודשים אחרי - אין מאושרת ממני...

רוייקו

New member
* כאבים לאחר הניתוח *

ניתוחים ה``פתוחים`` שהיו מבצעים בעבר נגד השמנה היו הרבה יותר גדולים, הן משום שהיה נהוג לפתוח פתח גדול בדופן הבטן והן משום שהטכניקות היו מיושנות יותר. הגישות הניתוחיות כיום הרבה יותר מתקדמות, הן משום קידום התחום הלפרוסקופי בניתוחי הבטן השונים והן בהתקדמות הטכניקות הניתוחיות (מזעור כלי הניתוח, למשל) וכו` עם ההתקדמות בגישות הניתוחיות, הלך ופחתו גם הסבל והכאבים כתוצאה מהחבלה הניתוחית וקטן הצורך במשככי כאבים. מקובל היום לתת למנותח משכך כאבים נרקוטי לשעות הראשונות של הניתוח (תלוי בהיקף הניתוח) ולאחר מכן, ליום-יומיים הבאים משכך כאבים בצורת נוזל (אופטלגין, וולטרן וכדו). כדאי להמנע מנטילת משככי כאבים, אם ניתן להתגבר לבד על הכאבים.

למעלה