הכבל של ה V ברקס האחורי שלי

Bikei1

New member
הכבל של ה V ברקס האחורי שלי

בורח לפעמים מה"מסילה" שלו תוך כדי רכיבה - המשמעות של זה - זה פתאום להבין באמצע רכיבה שאין לך ברקס אחורי... (לא סימפטי בכלל, אבל עד היום נגמר בשלום) מה ניתן לעשות?

andnem

New member
אם הבנתי נכון, הכבל בורח מהחלק

שנקרה "PIPE HOLDER" - לא יודע מה שמו בעברית. החלק הנע שבמעצור האחורי מחובר אל הזרוע השמאלית - משם משתחרר הכבל? אם כן, אין הרבה מה לעשות, צריך להחליף את המעצור. כנראה, הפתח שדרכו הכבל עובר, התרחב. זה קורה בד"כ אם אותו חלק עשוי לא מאלומיניום אלא מנירוסטה, כמו בברייקס של TEKTRO. בתור פיתרון זמני אפשר לתפוס את הכבל עם חבק(סטריפ) לחוטי חשמל. לשחרור כבל, בשביל, נגיד, לפרק גלגל, תצטרך לחתוך את החבק ואחר כך לשים חדש.

Bikei1

New member
תמונה אחת שווה אלף מילים

לא נראה לי שאנחנו מדברים על אותו הדבר. אז מצ"ב תמונה, החלק שסימנתי בעיגול אדום משם משתחרר הכבל.

andnem

New member
נכון, לא לזה התכוונתי.

לדעתי, צריך להחליף את המוביל, יכול להיות שהוא לא באורך מתאים. בכל אופן, מוביל לא עולה הרבה וכדאי להחליף אותו מפעם לפעם כי בתוכו מצטבר ליכלוך שמפריע לכבל לזוז חופשי. ושוב, בתור פיתרון זמני, הייתי מנסה לתפוס את המוביל אל השילדה בעזרת אותו חבק. לא חזק מדי אבל, כך שהכבל עדיין יזוז חופשי בפנים.

nintense

New member
נראה שכבל הברקס שלך לא מתוח...

מספיק, אם הוא כן וזה בכל זאת קורה, ניתן לדלג על נקודות העיגון ולהעביר האוזינג אחד ארוך לכל האורך.

Bikei1

New member
על פניו הכבל נראה מספיק מתוח

האמת אם היו מתכננים את החריצים של נק' העיגון קצת בזוית לא היה סיכוי שהכבל היה בורח גם אם הוא לא היה מתוח עד הסוף... אוף שוב צריך להרים טלפון לגארי להגיד לו מה לעשות...
בכל מקרה צירפתי תמונה ובה הפתרון הזמני\קבוע (אזיקון). פתרון האוזינג (אם הבנתי אותך נכון) לא כל כך נראה לי... אני כנראה אמתח קצת יותר את הכבל ואם האזיקון ישרוד היום את הרכיבה ויעשה את העבודה אז נצרף אותו למשפחה לתמיד.

oferbic

New member
לא הבנתי למה שמת את האזיקון

על נק העיגון דווקא ולא על הכבל, הרי נק העיגון מאלומיניום ולא יכולה ליצור לחץ על הכבל הסורר ? חוץ מזה, כפי שזה נראה הסיבה שהכבל יוצא החוצה היא שהמתלה עובד וכתוצאה מכך הזוית שבה הכבל נכנס משתנה. במקרה זה שום מתיחה של הכבל לא תעזור וכנראה שגם לא אזיקון. מה כן יעזור? שינוי אורך ההאוזינג כך שיתאים למקרה שבו המתלה מכווץ, פשוט לפרק את הבולם ולראות איך הכבל מגיב לשינויים בשלדה, או כמו שצויין לפני כן, האוסינג לכל אורך הכבל הבעייתי.

Bikei1

New member
הכוונה לא היתה ליצור לחץ על נק'

העיגון, אלא לסגור על החריץ מלמטה דרכו בורח הכבל... בקיצור חזרתי עכשיו מרכיבה בכרמל ולא היתה בריחה של הכבל. אז האזיקון כנראה עשה משהו. אני אבדוק בכל מקרה את פתרון האוזינג שאתם מציעים. תודה

oferbic

New member
הדרך הכי טובה לטפל בבעיה היא למצוא

את הסיבה לה. עד שלא תמצאי בתנאים מבוקרים מה גורם לבעיה יהיה לך קשה למצוא פתרון. כמו שרשמתי כנראה שההאוסינג קצר מדי והבדיקה צריכה להעשות לכל אורך תנועת המתלה. הפתרון של האזיקון לא טוב, כי כאשר ההאוסינג יצא מהמקום אי אפשר להבטיח שהוא יחזור לתוך מקומו. לא הייתי מנסה בדרך של ניסוי וטעיה בקטע בטיחותי כזה.

למעלה