הכוון תעסוקתי -תואר שני

dana932

New member
הכוון תעסוקתי -תואר שני

שלום, אשמח לקבל מידע לגבי תואר שני באקטואריה. האם באמת יש ביקוש כלכך גדול וכך גם המשכורות, וכדאי להשקיע 3 שנים בתואר זה? האם ניתן להסתמך על למצוא עבודה משתלמת רק עם התואר השני וללא מעבר מבחני הלשכה? והאם הכרחי לעבוד בתחום כסטודנט או שמספיק לסיים את התואר?
אני בוגרת כלכלה ומנהל (כרגע עובדת בתחום) ואשמח לדעת אם כדאי ללכת בכיון זה או לעשות תואר שני בכלכלה (אשמח לשמוע על מסלול פרקטי).. גם עולם מערכות המידע והBI מעניין אותי אך האם יש מסלול שיתן לי יתרון על בוגרי תואר בתחום?
אשמח להכוונה בעניין..אוסיף שכל התחומים מעניינים אותי באותה מידה ומחפשת את התחום הרווחי ביותר עם הביקוש הגבוה ביותר.. תודה רבה:)

לימודי אקטואריה או BI או הנדסה פיננסית

הי דנה,

האמת, שאני לא כ"כ יודעת מה הוביל אותך לדיעה שיש ביקוש כל-כך גבוה לאקטוארים. אני לא מודעת לזה. אני כמובן לא מתיימרת לשלוט בדיוק בכל הענפים והתחומים, אבל עד כמה שאני יודעת יש תחומים אחרים בעולם הפיננסי שבהם הביקוש יותר גבוה ויש יותר אפשרויות. לדעתי, העולם של מערכות מידע, data analysis ו-BI הוא בעל פוטנציאל הרבה יותר גבוה ומגוון. אפשרות נוספת היא תואר שני בהנדסה פיננסית - שמכוון אותך ספציפית לחברות פינטק.
תשאלי את עצמך מה מעניין אותך יותר - האם את רוצה לעבוד בחברות ביטוח (אקטואריה), האם בחברות טכנולוגיות (BI והנדסה פיננסית), האם את אוהבת את העיסוק בניתוח נתונים, תחזיות וכדומה. השכר בכל התחומים האלה די דומה.
בהצלחה

dana932

New member
יעוץ

תודה רבהעל התגובה :)
אשמח לדעת מה ניתן לעשות במידה ואבחר לכת לכיון BI, איזה תואר שני יש ללמוד או האם כדאי בכלל רק לעשות קורס? לפי מה שהבנתי יש עדיפות לבוגרי מערכות מידע/מדעי המחשב בתחומים האלה. תודה רבה!

איך להיכנס לתחום ה-BI

דווקא תחום ה-BI לא מחפש בוגרי מדעי המחשב, אלא יותר הנדסת תעו"נ, כלכלה ומערכות מידע. אני חושבת שבהחלט מספיק אם תתחילי בקורס מקצועי (יש קורסים מצוינים במכללת Naya). תואר שני שיתן לך יתרון יכול להיות מתמטיקה חישובית, סטטיסטיקה וכדומה.

למעלה