הכוונה ומידע

benifurman

New member
הכוונה ומידע

היי, אנחנו עתידים ללדת בקרוב. נושא החיסונים שנוי במחלוקת ואנחנו מודעים לכך. מישהו יכול להפנות אותנו למחקרים או המלצות שנוכל ללמוד את הנושא? תודה!
 
דבר ראשון - אם אשתך אינה נשאית לצהבת

(ואם היא לא יודעם אם כן או לא, שתבקש בדיקה מרופא הנשים שלה...) ותרו על חיסון לצהבת ביום הלידה.

החיסון נועד להגן על הוולד מהאם:
במידה והלידה היא ווגינאלית ואם האם נשאית לצהבת, ישנו סיכון להדבקה. אם האם אינה נשאית ו/או שהלידה בניתוח קיסרי, החיסון הזה מיותר לגמרי, בטח בגיל שעתיים ודקה...


אח"כ יהיו לכם לפחות חודשיים כדי לבדוק את הנושא ולהחליט (לפחות חודשיים זה אם אתם מחליטים לחסן לפי המלצות משרד הבריאות, אבל אתם לא חייבים להתחיל שם... אפשר הרבה יותר מאוחר או בכלל לא, תלוי במה שתחליטו).

בעיניי, רוב החיסונים מיותרים או שאפשר להתחיל לחסן יותר מאוחר. מציעה לכם ללמוד על כל חיסון בנפרד ולהחליט בהתאם לדעתכם ו/או לפי המלצה של רופא שאתם סומכים עליו...
אם תחליטו לחסן, מה שאני הייתי עושה זה:
1. לאו דווקא מתחילה בגיל חודשיים... תלוי בכם מתי תחליטו שמתאים לכם לחסן. גוף בוגר יותר בעיניי יכול להתמודד יותר טוב עם השפעות ותופעות הלוואי של החיסון.
2. מפצלת את החיסונים כמה שאפשר (לא תמיד אפשר לתת חיסונים בודדים כי המערכת לא מאפשרת...) כדי להמעיט בתופעות הלוואי ולראות אם יש חיסון שמשפיע לרעה ואז אולי לא להמשיך לחסן בחיסון הזה.

לי מאוד עזר לקרוא את הספר "האמת על החיסונים". נותן הרבה מאוד אינפורמציה על כל מחלה ועל כל חיסון וכמובן, להתייעץ עם רופא שאתם סומכים על דעתו (אם יש כזה שיכול לתת דיעה אובייקטיבית על חיסונים מתוך המערכת...) בין אם מתוך המערכת או מחוצה לה.

מה שתחליטו, שיהיה בהצלחה ובשעה טובה על הלידה!
 
לימוד על חיסונים

שלום בני פורמן וברוך הבא לפורום שלנו.

המפתח כאן הוא - לימוד הנושא על כל צדדיו, מתוך הבנה שמדובר בתמונה מורכבת.
כדאי לכם לשמוע הרצאה שלנו (עמותה למתן מידע על חיסונים) בתור חימום. כמו כן, באתר שלנו תמצאו מידע רב מאד, תתחילו עם חיסונים בהסטוריה, יעילות חיסונים, בטיחות חיסונים, חיסונים בישראל - לפי סדר התפריטים מצד ימין.

אנחנו כאן כדי לענות על שאלות, אך לא נוכל לספק ייעוץ בעל אופי רפואי.

בהצלחה!
 

braitb

New member
לי הספיק הציטוט הבא כדי להבין שזו הרצאה

מיותרת לחלוטין:

"...חיסונים זה הניסוי הקליני הגדול ביותר בתולדות האנושות..."

רק חבל שהניסוי לא עבר וועדת הלסינקי, שאלה שהשתתפו בניסוי לא חתמו על הסכמה מדעת כמקובל, ושהניסוי לא מבוקר ולא מנותר כלל.
חוץ מזה אני מסכים עם הציטוט.
כמו כן לדבריה: תופעת לוואי מוגדרת ככזו רק אם היא בקנה מידה גדול. כלומר (בהקצנה קלה כמובן) אם חצי מהילדים ימותו שעה לאחר החיסון אז זו תופעת לוואי.
אחרת זה כנראה הנקניקיה מהמזנון...
 
למה מיותרת לחלוטין? זו הרצאה לקהל הרחב

למי שכבר קרא ושוחה בנושא היא מן הסתם לא תחדש הרבה.

והכוונה כמובן ב"ניסוי" היא לידע האנושי הנצבר (אחרי שהחיסון כבר אושר). מכיוון שחיסונים ניתנים לקבוצות גדולות של אוכלוסייה (הרבה יותר מתרופות אחרות) כבר הרבה מאוד שנים, הידע הנצבר הוא גדול. לא נכון שאין ניתור או בקרה, כל הזמן בודקים, כל הזמן נצבר עוד ועוד ידע, ולכן יש למשל חיסונים שהופסקו או הוחלפו.

ודאי שתופעת לוואי צריכה להיות מוגדרת בקנה מידה גדול (יחסית). אם מתוך מיליונים לאחד קרה משהו, אתה לא יכול לבסס סיבתיות, זה יכול להיות מקרי. כמו כן אם ידוע ששיעור של תופעה באוכלוסייה הוא X ובקרב ילדים שחוסנו גם X, אז אין סיבה להניח שזה דווקא מהחיסון מכיוון שזאת פשוט תופעה שמתרחשת בקרב X אחוזים (בין אם חוסנו ובין אם לאו).
 

braitb

New member
מיותרת כי היא מלאה בטעויות ואי דיוקים

ומגמתית ביותר. לא ברור לי אם מתמימות וחוסר ידע, או מתעמולה של המערכת.
באיזו החלטיות היא קובעת כל מיני "עובדות" שנויות במחלוקת אפילו בקרב הקהילה המדעית ה"קונבנציונלית".
זו אינה הרצאה שמחכימה את השומע אלא מנחיתה מלמעלה מנטרה.
ואני לא אתווכח אתך לגבי איך תופעות לוואי מנותרות ומדווחות כיוון שהנושא נטחן עד עפר.
 

zlp

New member
אתה מוזמן להעלות את הסתייגויותיך.

למרות שאני בטוח שרובן נטחנו כאן עד דק.

כמו כן לא מצאתי כל התנצלות מצד אנפילד או מצד מישהו מעמותת "חסון" שנתנה במה לדבריו, על השתלחות עבר בלנדסמן שהתבררה, כמובן, כמוטעית (הכוונה היא לטענה שהניטור לא קשור גם להשקאת השדות).
 

benifurman

New member
יצאתי קצת מבולבל...

כאשר ההחלטה היא מורכבת וקשה, לרוב ברירת המחדל היא זו שמכריעה.
אני לא מוותר.

אבל מודה שיצאתי קצת מבולבל....

שבוע טוב!
 

braitb

New member
כל הכבוד. אל תוותר.

תחקור לעומק וקרא את המאמרים קריאה ביקורתית. חפש גם סקירות ספרות, הרצאות מכנסים וכו. אפשר גם להוריד דוחות מחלות זיהומיות ממשרד הבריאות המכילים נתונים של עשרות שנים אחורה. יש המון חומר ברשת רק צריך מוטיבציה וסבלנות. בהצלחה
 
אי דיוקים יכולים לנבוע מהכללות מתבקשות בהרצאה

כללית לקהל הרחב שבה מן הסתם אין אפשרות להיכנס לעומק לפרטי פרטים. לגבי טעויות אין לי מושג, אתה מוזמן להעלות אותן.
הדברים שהיא אמרה לא שנויים במחלוקת בקהילה המדעית כי אני נתקל בהם בשלל מקורות אחרים, והיא עצמה אמרה שהיא מתבססת על תדריך החיסונים של משרד הבריאות ועל מקורות נוספים, וזה חלק מהתחום שבו היא עוסקת. ודאי שיש לה דעה בנושא החיסונים וזה בסדר גמור, אבל זאת דעה שמבוססת על ידע רפואי בקומצנזוס וכך גם ההמלצה להתחסן.

אני יודע שבפורום הזה נראה כאילו יש מחלוקת גדולה וכאילו האחוזים שונים, אבל לא. רוב הרופאים כן ממליצים על חיסונים (וזה בהחלט נושא בקונצנזוס הרפואי) ורוב ההורים כן מחסנים. זאת המציאות, גם אם היא לא מוצאת חן בעיניך.
 
למעלה