דבר ראשון - אם אשתך אינה נשאית לצהבת
(ואם היא לא יודעם אם כן או לא, שתבקש בדיקה מרופא הנשים שלה...) ותרו על חיסון לצהבת ביום הלידה.
החיסון נועד להגן על הוולד מהאם:
במידה והלידה היא ווגינאלית ואם האם נשאית לצהבת, ישנו סיכון להדבקה. אם האם אינה נשאית ו/או שהלידה בניתוח קיסרי, החיסון הזה מיותר לגמרי, בטח בגיל שעתיים ודקה...
אח"כ יהיו לכם לפחות חודשיים כדי לבדוק את הנושא ולהחליט (לפחות חודשיים זה אם אתם מחליטים לחסן לפי המלצות משרד הבריאות, אבל אתם לא חייבים להתחיל שם... אפשר הרבה יותר מאוחר או בכלל לא, תלוי במה שתחליטו).
בעיניי, רוב החיסונים מיותרים או שאפשר להתחיל לחסן יותר מאוחר. מציעה לכם ללמוד על כל חיסון בנפרד ולהחליט בהתאם לדעתכם ו/או לפי המלצה של רופא שאתם סומכים עליו...
אם תחליטו לחסן, מה שאני הייתי עושה זה:
1. לאו דווקא מתחילה בגיל חודשיים... תלוי בכם מתי תחליטו שמתאים לכם לחסן. גוף בוגר יותר בעיניי יכול להתמודד יותר טוב עם השפעות ותופעות הלוואי של החיסון.
2. מפצלת את החיסונים כמה שאפשר (לא תמיד אפשר לתת חיסונים בודדים כי המערכת לא מאפשרת...) כדי להמעיט בתופעות הלוואי ולראות אם יש חיסון שמשפיע לרעה ואז אולי לא להמשיך לחסן בחיסון הזה.
לי מאוד עזר לקרוא את הספר "האמת על החיסונים". נותן הרבה מאוד אינפורמציה על כל מחלה ועל כל חיסון וכמובן, להתייעץ עם רופא שאתם סומכים על דעתו (אם יש כזה שיכול לתת דיעה אובייקטיבית על חיסונים מתוך המערכת...) בין אם מתוך המערכת או מחוצה לה.
מה שתחליטו, שיהיה בהצלחה ובשעה טובה על הלידה!