הכוונה לגבי תכנון מסלול לטיול

Gail Al

New member
הכוונה לגבי תכנון מסלול לטיול

אני מתכננת לנסוע למזרח לכחצי שנה, מתוכם כ4 חודשים בהודו ונפאל ולסיים עם חודשיים בתאילנד ולאוס.
אני טסה בסוף אוגוסט ונוחתת בדלהי.
מבולבלת כי מצד אחד קראתי באינטרנט שהעונה בצפון נמשכת עד נובמבר ואילו חברה שחזרה עכשיו טוענת שבסוף ספטמבר כבר אין מה לחפש בצפון.
אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי קצת סדר בראש :)
בעיקרון קיוויתי לעלות מדלהי לדרהמסחה. משם לנפאל, גיחה לטיבט וחזרה לדלהי או לרישיקש, ומשם להתחיל לנדוד לרג׳אסטן ודרומה.
אשמח לכל פיסת מידע ועצה. תודה רבה :)

kogawa

New member
ולמי תקשיבי לבסוף?

באינטרנט כתבו מידע אבל חברה שלא מכירה את הודו בשיט, אמרה אחרת, אז בואי נשאל באינטרנט, ולבסוף במקרה שהאינטרנט עקשן על מי לסמוך?
העונה לנסיעה להודו - צפון ודרום, מתחילה באוקטובר. לפני זה חם וגשום. וכן, אפשר לטייל בהודו כל השנה, ואכן לפינה אחת שנקראת לדאק דווקא טוב יותר בקיץ.
סאטלני קאסול באגסו ומנאלי מעדיפים לעבור את הקיץ בעישון בצפון ובחורף מדרימים לגואה אבל זה בגלל שדי סיוט להיות בגואה בקיץ ולא בגלל שבקייץ כל כך טוב בצפון.
רישיקש ודהארמסאלה נפלאות גם בדצמבר, וודאי שגם ראג'סטן.

לא ברור לי רק איך את עוברת מדהארמסאלה לנפאל, ולמה לא למשל מדלהי לורנאסי ומשם לנפאל, אולם זו בעייתך. קחי בחשבון שזה לפחות שלושה ימי נסיעה מדהארמסאלה לקטמנדו

Gail Al

New member
השאלה על מי אסמוך בסוף אינה רלוונטית

שהרי אני בעיקר אוספת מידע כרגע, מאנשים עם ניסיון שאני מכירה, מאנשים כמוך שאיני מכירה ומהמידע היבש באינטרנט. כל המרבה הרי זה משובח. תודה על המידע כמובן.

כפי שעניתי לצול, הצגתי את היעדים בהודעה המקורית בצורה די אקראית ולא לפי סדר כרונולוגי מתוכנן מידי. בקשתי אליכם היא להציע מסלול ליעדים אלו בצורה הכי אפקטיבית ע״פ נסיונכם האישי..
לילה טוה .

צול1

New member
אני אחדד קצת את הדברים:)

ובבקשה אל תראי במה שאני ואחרים כאן בפורום כותבים התנשאות.
הסיבה שאנחנו מחזירים אותך לקרוא על מקומות היא כדי להפסיק את תופעת טיולי העדר. אנשים בסופו של דבר נוסעים באותם התאריכים, לאותם המקומות ולפני זה שואלים את אותן השאלות.
סתם בתור דוגמה. את שואלת על טיול בצפון הודו ושל ארבעה חודשים והיעד היחיד שהזכרת הוא דהרמסאלה ואולי גם רישיקש. צפון הודו ענקית. יש בה כל כך הרבה מה לראות. בואי תחקרי על המקומות, תראי מה מעניין אותך ואז בשמחה אנשים בפורום יעזרו לך לבנות מסלול. לכי תדעי, אולי בכלל יעניין אותך לנסוע לרג'סטן, לגוג'ראט, לבנגל וכו'. למה ישר לנסוע עם העדר?
מבחינת התאריכים, יהיה גשום ויהיה חם. בעייני זאת לא סיבה לא לנסוע אבל יש אנשים בפורום שחולקים עלי.
מעבר לכך, כשאת מדברת על נפאל ועל טיבט (תקנו אותי אם אני טועה אבל הכניסה לטיבט היא לא אך ורק דרך סין עם אישור מיוחד?) תרחיבי גם עליהן. תגידי מה את רוצה לראות שם. איפה את רוצה לטייל שם וכו'. נדע לאן להפנות אותך, מתי לטוס לשם, איך לבנות את המסלול וכו'.
כנ"ל לגבי תאילנד ולאוס. אני יכול לחשוב על עשרה מסלולים שונים לתאילנד וללאוס לחודשיים. מה את רוצה לראות שם? מה שמעת על המקומות? מה את אוהבת לעשות?

מקווה שעזרתי קצת בלכוון.

לילה טוב

Gail Al

New member
קיבלתי, מרחיבה

קודם כל חשוב לי לציין שסה"כ יש לרשותי לא מעט זמן ולכן אני לא מעוניינת להסתובב בכיס עם לו"ז נוקב.. אני רוצה לאפשר לעצמי לזרום ולהתגמש, לשמוע כבר שם על מקומות מעניינים ולנסות אותם, לא לתכנן הכל מהארץ. ועם זאת, אינני רוצה שיקרה מצב שפיספסתי יעד משמעותי (למשל, נפאל וטיבט) משום שנסעתי על עיוור והעונה אינה מאפשרת. לכן אני מעוניינת בקוים כללים לטיול, ובעורקי התחבורה המחברים בין היעדים הגדולים שלי, על מנת שכן אספיק את כולם (או לפחות רובם). מקווה שעכשיו הבהרתי את עצמי :).

בכל אופן אני מאוד מעוניינת להגיע ללדאק, ללה. שמעתי שיש ה"מרמים" ובורחים מההלם שדלהי מכינה בפתח דלתות הטרמינל, ע"י טיסת פנים היישר מדלהי ללה עם ההגעה להודו. רציתי לשאול לדעתך. באופן כללי אני לא אוהבת את הרעיון לא להתמודד ישר עם ההלם, אך בכל זאת אני בחורה בת 21 שנוסעת לבד, בפעם הראשונה בהודו, ואולי בכל זאת עדיף לרכך את הנחיתה הזו.. מה גם שעדיף "לתפוס" את לה כמה שיותר מוקדם לפני שהיא נסגרת לחורף.

הרכבתי על סמך המלצות את המסלול הבא:
דלהי - (בטיסה) לה- מנאלי - דהרמסלה - רישיקיש - ורנאסי - נפאל - טיבט (ד"א יש כניסה מנפאל לטיבט, אךאני עדיין שוקלת את היעד הזה) - חזרה להודו, מפה אני פחות מתמצאת במסלול אבל ארצה לבקר גם ברגאסטן. כמובן שאשמח לשמוע כל תוספת\תיקון\שיפור שיש לכם.

לגבי מזג האויר,אני טסה בסביבות ה20.8+-, שוב, סוגיה מבלבלת משום שעבור אחד המונסונים בלתי נסבלים ועבור אחר כשקצת מתקרר ויש פחות תיירים ההמלצה היא לעזוב את המקום.. באופן כללי אני לא ממש מטיילת של אוף-סיזן לפחות לא כתכנון מהארץ בגלל שאין לי כרגע פרטנר להיות איתו בעונה לא מתויירת. אני אשמח לשמוע המלצות לגבי זה מכמה שיותר אנשים אך בבקשה לא לקבוע עובדות בסלע אלא לנמק מדוע...

תודה רבה רבה!

צול1

New member
אולי תגידי מה את אוהבת ומה את רוצה לראות..

ככה נדע לאן לייעץ לך ללכת.

צול1

New member
את צריכה לחזור לחומר

את צריכה קצת יותר להתמקד ולהכיר את המקומות שאת הולכת אליהם. את יכולה לנחות בדלהי וללכת בעקבות כל הישראלים. אבל מאד מומלץ שתקראי לא רק על המקומות ששמעת עליהם מחברים אלא על מקומות שקיימים בהודו ובשאר המדינות שציינת.
תתענייני בזה באמת. תראי לאן את רוצה להגיע ולמה ותבררי איך נוסעים לשם וכמה זה בערך עולה. תבררי על מעברי גבול וכו'.
כמו שאמרו לך, המסלול שלך מאד לא הגיוני.

צול1

New member
את צריכה לחזור לחומר

את צריכה קצת יותר להתמקד ולהכיר את המקומות שאת הולכת אליהם. את יכולה לנחות בדלהי וללכת בעקבות כל הישראלים. אבל מאד מומלץ שתקראי לא רק על המקומות ששמעת עליהם מחברים אלא על מקומות שקיימים בהודו ובשאר המדינות שציינת.
תתענייני בזה באמת. תראי לאן את רוצה להגיע ולמה ותבררי איך נוסעים לשם וכמה זה בערך עולה. תבררי על מעברי גבול וכו'.
כמו שאמרו לך, המסלול שלך מאד לא הגיוני.

Gail Al

New member
כמובן שאעמיק התעניינות,

אך הרצף הכרונולוגי של המסלול פחות משנה לי, פיזרתי את היעדים בצורה הדמיונית שעלתה לי לראש. כמובן שאם יש לך המלצה על סידור הנקודות הללו בצורה אפקטיבית יותר אשמח לכך. אני די מוגבלת בגישה לאינטרנט ומשום כך מבקשת עזרה בתכנון המסלול על סמך נסיון אנשים ולא סימון עיוור על מפה. תודה בכל אופן

למעלה