הכוונה מקצועית DIY...?

pitz7

New member
הכוונה מקצועית DIY...?

אני לקראת בחירה של מסלול לימודים חדש, בתקווה שיוביל אותי לקריירה שאני רוצה. הבעיה היא שבעבר כבר החלטתי החלטה שגויה בקשר ל"יעוד" שלי, ובזבזתי שנתיים על עסק שלא התרומם לשום מקום, שבסופו של דבר גם לא נהניתי ממנו. אני מאוד מפחדת מבחירה לא נכונה שוב. יש תחום שמושך אותי מאוד (עיצוב), אבל הוא מאוד רחוק מהתחום שבו תמיד ראיתי את עצמי (ייעוץ ארגוני). לפני שאני מחליטה ללמוד או לא ללמוד עיצוב, מאוד רציתי ללכת להכוונה מקצועית, אבל המצב הכלכלי ממש לא מאפשר לי לעשות את זה כרגע. רציתי לדעת אם יש איזשהן עצות לגבי קבלת החלטה שכזאת, אולי אפילו תרגילים או "דף משוב עצמי" שמאפשר לי לשבת עם עצמי, או עם מישהו קרוב, ולנתח את המוכנות וההתאמה שלי לתחום. אני ממש לא רוצה טעות שוב ולמצוא את עצמי באותו מקום כמו היום. כל עצה תתקבל בברכה...
תודה!

yoavb10

New member
הכוונה מכוונת

שלום לך. א. אין פתרון קל. למרות שיש מודלים ודפי עבודה אישיים, לא ניתן לקבל החלטות טובות יותר. ב. אין החלטות שגויות, יש החלטות וזה כבר חשוב. מכול דבר לומדים. השגיאות שאנו מגלים בדרך הן המשוב והווסת לתיקונים בתהליך. לא לפחד משגיאות. ג. רבים וטובים אינם עוסקים ב"מקצוע" שרכשו (אקדמית במיוחד), זה אומר שכול למידה-מפרה ומרעננת.מחזקת ומשפרת את הסיכויים להצלחה בעתיד. ד. מאמן אישי יכול להוציא ממך תובנות לקראת החלטה. החלטה שבאה מתוך עצמך האישי. יחד איתו תוכלי להתקדם צעד אחר צעד, לראות בכול שלב את ההתקדמות שלך, לתקן תוך כדי התהליך, ובעשר פגישות (בממוצע) לצאת לדרך עם "נייר עבודה", עם מטרה ודרכי פעולה וכו. בהצלחה! יואב

ניהול תהליך "עשה זאת בעצמך"

כדי לייצר הפעם החלטה מדויקת לך יותר את חייבת להפעיל תהליך חשיבתי חדש. השיחה החדשה דורשת בהירות לגבי : כוחות ויכולות אישיים חסימות ודפוסים תוקעים מציאת משמעות אני מפנה אותך לסדרת מאמרים בשעוסקים בניהול קריירה מקווה שתמצאי בהם מקור נוסף לבירור שאת מבקשת לעשות עם עצמך. לעשות בעצמך זאת דרך שדורשת ממך להצטייד בכלים מתאימים בהצלחה

למעלה