הכוונה מקצועית

Taxi Boat

New member
הכוונה מקצועית

אני מקווה שלמישהו יהיה תשובה בשבילי... אני בת 23 ורוצה ללמוד אבל מאוד קשה לי להחליט מה אני רוצה, כי זה הרי אמור להיות המקצוע שלי לחיים. אחרי הרבה זמן של חיפושים מצאתי איזשהו קורס שמאוד התלהבתי ממנו, "עיצוב אירועים" אני מאוד מאוד אוהבת לעצב ולסדר, למרות שאף פעם לא למדתי עיצוב או משהו דומה. השאלה היא אם זה מה שאני צריכה ללכת ללמוד ???

offנועה

New member
תרשי לי

לומר לך שאף פעם שום דבר הוא לא "לחיים" לא חבר, לא מקצוע, לא כלום. החיים הם לא חברת ביטוח, ודברים קורים לטוב ולרע במהלכם, ואנחנו לא יכולים לנבא אפילו את מחר. כך שמשפט כמו שאמרת הוא קצת גדול ומחייב מדי. נראה לך שההחלטה שאת עומדת בפניה היא מאד גורלית, ויתכן שהיא כזו באמת, ותקבע את הכיוון שלך במידה זו או אחרת, מצד שני יתכן שלא. בכל מקרה, אף פעם לא מאוחר להחליט שמשנים כיוון ועושים משהו אחר. קורס עיצוב אירועים, הוא לא משהו שאת להבהל לדעתי מלקחת החלטה בקשר אליו אם זה משהו שמלהיב ומושך אותך כי הוא בוודאי לא דורש השקעה של זמן מאמץ, כסף והקרבה נגיד כמו דוקטורט ברפואה. מן הסתם מדובר בקורס של מספר חודשים שלא מן הנמנע שתפרגני לעצמך, ויתכן גם שבעקבותיו תוכלי לדעת יותר עד כמה באופן כללי התחום של עיצוב מושך אותך. בהצלחה.

איך לבחור?

הי, מדברייך עולות כמה הנחות יסוד שמקשות עליך לקבל החלטה: - יש לך הנחה שהמקצוע שתבחרי היום בגיל 23 יהיה המקצוע שלך לכל החיים. בעבר כך היה הדבר. אנשים בחרו מקצוע ועסקו בו עד הפנסיה.היום רוב האנשים עוברים מספר קריירות- לעתים ממש משנים כיוון ולעתים מתפתחים באותו כיוון שהם בחרו אבל משנים מקומות עבודה או תפקידים. כשאת חושבת שהמקצוע שאת בוחרת הוא מקצוע לכל החיים, ההחלטה היא גורלית מאד ויש פחד גדול מטעות. יש אפשרות להתבונן במצב בצורה אחרת: החיים היום הם חיים דינמיים, האדם מתפתח במהלך השנים ושיכול להיות שהחלטה שתקבלי היום בגיל 23 היא החלטה שמתאימה לך להיום ובמהלך השנים תחליטי לשנות כיוון או להתפתח בכיוונים דומים. - הנחה נוספת היא שיש מקצוע אחד אותו את אמורה ללמוד ואת תוהה האם עיצוב הוא הוא המקצוע. לאדם מוכשר יש כישורים רבים ותחומי עניין מגוונים. אין מקצוע אחד המתאים לאדם. לכל אחד יש כמה מקצועות אפשריים. כשמגיעים אלי אנשים לאימון או לייעוץ אנו מעלים במהלך התהליך אפשרויות רבות ואז המשימה היא להתאמן בקבלת החלטה. אחרי הצבא, אנו נאלצים כמעט בפעם הראשונה בחיינו לקבל החלטה משמעותית, אין המשך ישיר את הדרך שהיתה עד כה ולכן קבלת החלטה היא כישור שעלינו לפתח. זה בסדר וזה טבעי להתלבט. אני מבינה מדברייך שאת נמשכת לעולם העיצוב- את אוהבת לסדר, לעצב. מה עוד את אוהבת? חישבי מה הם הדברים שנמשכת אליהם במהלך השנים? איזה חוגים בחרת כשהיית ילדה? מה את אוהבת לעשות היום בזמנך הפנוי? מה חשוב לך שיהיה ביום העבודה העתידי שלך? הםם תרצי לעבוד לבד? עם אנשים? בתנועה או במשרד? נסי להרחיב את מה שאת יודעת ולהתבונן במסך רחב יותר על עצמך. אם הייתי שואלת את החברים שלך או המשפחה שלך, במה הם היו אומרים שמתאים לך לעסוק? מה השקולים שלהם ומהם השיקולים שלך? בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

למעלה