הכוכב האהוב עליי , סקר ( לא סלבים )

mor143

New member
הכוכב האהוב עליי , סקר ( לא סלבים )

אני מניח שרוב המשתמשים גם מתעניינים באסטרונומיה , ולכן כל אחד שירצה יכתוב כאן את הפלנטה האהובה עליו . אני אוהב את צדק ואת הירח שלו אירופה. צדק הוא מגן האנושות =]

Gilliana

New member
ונוס (נגה)

הפלנטה הבהירה ביותר שאנו רואים מכדור הארץ.

mor143

New member
באיזה שעות בערך אפשר לראות ?

האם ניתן לראותו גם בעין בלתי מזוינת ?

Gilliana

New member
בהחלט כן

נוגה הוא הכוכב הבהיר ביותר הנראה מכדור הארץ אחרי השמש והירח וניתן לראותו לרוב כבר מיד קצת לאחר השקיעה ו/או לפני הזריחה באופן הברור ביותר למרות שאפשר לראותו במשך מרבית הלילה גם כן. במקרים נדירים אפשר לצפות בנוגה בעין בלתי מזוינת אפילו באור יום. מיקומו של הכוכב כמובן משתנה עם סיבובו של כדור הארץ אולם הוא עולה במזרח.

אגב כוכבים..

הידעתם שימי השבוע בספרדית הם כוכבים ראשון - שמש . שני - ירח . שלישי - מאדים. רביעי - מרקורי. חמישי - יופיטר . שישי - ונוס . שבת - שבתאי. סתם לידע הכללי

Gilliana

New member
לא רק בספרדית

אלא בלטינית בכלל. שים לב שגם באנגלית Sunday, Monday ו-Saturday עונים לאותו קריטריון.

ומה עם שאר הימים?

בכל מקרה זה נחמד שיש תוכן לימים , קמים בבוקר יום ראשון מסתכלים לשמש ואומרים "מתוקה היום זה היום שלך" בלילה למחרת מסתכלים לירח ואומרים "היום זה היום שלך יא חביבי" למחרת הולכים לחנות וקונים טלסקופ :)

Gilliana

New member
יושם שלישי למשל...

מזוהה עם מאדים בכל מקרה. בא מהמילה Tiwesday שהיא מעין תרגום באנגלית עתיקה למילה הלטינית Martie dies - כלומר, מארס - מאדים.

שרשרו לפה

את פירושי הימים באנגלית: sunday: יום השמש monday: יום הירח tuesday: יומו של מאדים (כל הזכויות שמורות ל- gillina!!! שמעליי) wedensday: יומו של אודין (אל המלחמה, הקרבות, החוכמה והשירה במיתולוגיה הנורדית (כל הזכויות שמורות לי!!!)

המשכים ותיקונים

יום רביעי הוא wednesday ולא מה שכתבתי מקודם. אוין היה גם אל הקסם במיתולוגיה הנורדית. thursday גם יומו של thur אל הרעם במיתולוגיה הנורדית. friday: יומה של ונוס (או קשור לונוס) saturday: יומו של סטורן אל הזמן במיתולוגיה היוונית או הרומית (כל הזכויות שמורות ל-gillina!!!) זהו סיימתי!!!

Gilliana

New member
יום חמישי

באנגלית עתיקה:day of thunor - המקבילה הגרמנית ליומו של יופיטר.

aviv salman02

New member
מאדים

אני מאמין שמאדים היה פעם כמו כדור הארץ שממה היו יצורים תבונייים כמונו עד שקרה שמה משהוא ששינה את הכוח... למישהוא יש מושג מה?...

למעלה