הכותרת

הכותרת

איך אתם בוחרים את הכותרות לרשומות שלכם? שמתי לב שהכותרות שלי ממש עלובות, ואפילו בפעם האחרונה שהומלצתי שיניתי את הכותרת של הרשומה למה שכתבו עליי בהמלצה. עכשיו אני עומד מול פרסום רשומה חדשה. הכל כבר מוכן, חוץ מאיור וכותרת. על הקשיים של האיור אפשר לדבר בפעם האחרת. אבל הכותרת - איך אתם בוחרים את הכותרות שלכם? למה אני לא יכול להיות יצירתי כמו כולם?

Tali1912

New member
מה הבעיה? קח סנו ! ../images/Emo182.gif

הכותרת זה הכי קל זה כבר בא עם תוכן הרשומה. היא בעצם השם של הרשומה. אצלי בלי כותרת אין התחלה של רשומה.

Tali1912

New member
אהה ו...

קראתי את הרשומה האחרונה שלך על הכרטיסן, האיור מאוד מצא חן לי, בכל אופן הזכרת לי משהו על כרטיסנים ואני הולכת לנקב לי חור בבלוג.

ע ל ו מ ה

New member
למה אתה לא יכול להיות יצירתי?! ../images/Emo6.gif

אין לך שום בעיה עם יצירתיות. מי שכותב בלוג בשם סלע, מי שבכלל מעלה בדעתו לכתוב כזה בלוג, אין לו בעיה עם יצירתיות. בכלל כל הרעיונות שלך מעידים על יופי של יצירתיות. הבעיה שלך בכותרת, אם כבר, היא שיצירתיות כמו שלך יותר קשה "לקשור" (לתמצת למשפט בודד). אז קודם כל, לפחות אין צורך בתחושה שלילית על "חוסר היכולת שלך", זה יבוא לך עם הזמן, אל תדאג. כללים למציאת כותרת אפשר בטח למצוא בטיפים לכל מיני דברים (חפש בגוגל). הכותרות שלי הן בד"כ תמצית של מה שכתבתי + איזשהו טוויסט כדי למשוך את הקוראים באופן הומוריסטי. אבל משיכת הקוראים אינה העיקר, זה קודם כל חייב להיות מחובר היטב לרשומה - ואסור לזה לגלות את ה"פאנץ' ליין" (המסר של הרשומה) מהר מדי. אמנות, אין ספק

די את גורמת לי להסמיק../images/Emo9.gif

אבל יש משהו במה שאת אומרת. זכורה לי היטב הפעם שבה כתבו את הפאנץ' בהמלצה..:-\ אוקי תודה...

שמע

ב-בלוג אני חושב על נושא ההקדמה והכותרת מגיעה לבד. מתישהו
בבלוג האישי אני קודם כל כותב את כל הרשומה, רק אחר כך אני נותן לה כותרת. כמובן שיש מקרים שקודם כל כותרת, כי בור לי על מה אני כותב, אבל לרוב יש קודם טקסט, רק אחר כך כותרת. תסתכל על הטקסט ותראה מה הוא משדר לך

בד''כ אין לי בעיות עם זה

לפעמים זה מגיע עוד לפני שאני כותב את הפוסט (אני חושב בראש על הנושא ועל מה שאני רוצה לכתוב ולהעביר לקוראים) ולפעמים קצת קשה לי, אז אני מחכה שאסיים לכתוב את הפוסט. אני משתדל כמה שיותר לתת כותרת שתגרום לגולשים להכנס, אבל כמובן - לא סתם גולשים, אלא לקהל היעד שלי. הכותרות שלי בדרך כלל מאפיינות את הפוסט עצמו אך הן לא כותרת של מידע, אלא כותרת עם משהו שמנסה לגרום לך להכנס אל הפוסט. זה לפחות מה שאני מנסה לעשות, ולפעמים מצליח. תחליט איזו סוג כותרת אתה מעוניין לכתוב, איך זה צריך להציג את הפוסט שלך, ואז לאחר כמה פוסטים אני בטוח שזה יבוא יותר בקלות. זה לא סיפור גדול ומורכב.

noyy

New member
../images/Emo28.gifאני עצמי בבעיה

כי יש לי כותרות נורא משעממות ומבאסות
בד"כ אני לוקחת משפט אחד, כמה מילים או ציטוט כלשהו מהרשומה עצמה אחרי שאני מסיימת לכתוב אותה, ופתרנו את הבעיה..

TheWhiteTigris

New member
תראה...

הבלוג שלי לא קומי כמו שלך, לכן אין צורך באיזו כותרת ש"תפיל את האנשים מהכיסאות" מרוב צחוק...

אין צורך שתפיל אנשים מהכיסא

אבל יש צורך בכותרת שתגרום גירוי אצל הקורא, ותגרום לו ללחוץ על הכותרת בעדכונים האחרונים ושיכנס לבלוג שלך. כעיקרון הנוסחא היא פשוטה, ככל שהכותרת יותר מפגרת והזויה, יותר אנשים ייכנסו. אם אתה מכניס את המילה "סקס" לכותרת, הגרף של הסטיסטיקה יצא מהמסך ויכנס לך לעין.

TheWhiteTigris

New member
ועכשיו, מכל הלב

(אם יצא לך לראות את הבלוג שלי) אני באמת צריך דבר כזה על הראש?

idodo cohen

New member
פעם הקטע שלי היה

לכתוב את "משפט המחץ" שיצא מהרשומה. כרגע אני לא ממש משקיע בזה ובקושי שם לב, אבל מנסה לתת את הכותרת המתאימה ביותר פשוט לנושא.

פגעסוס

Well-known member
חושב על משפט קצר וקולע

אני לא חושב שיש דרך סטנדרטית ליצור כותרת מושכת. בעיקר חשוב לי שהיא לא תהיה ארוכה מדי (למרות שקרה לי כבר שחרגתי מהכלל הזה).

אני משתדל שהאורך שלהן

יהיה בידיוק בגבול של הרוחב של הרשימה. (במקרה ואני ארצה להוסיף את הפוסט לרשימות בצד) קצר מידי זה לא יפה, וארוך מידי זה נשבר ברשימות ליותר משורה אחת..

wranger

New member
כחובב מונק אחד לרעהו,

לקחתי פעם דיוידי של כמה פרקים מהעונה השניה, ובתוספות המיוחדות, בין ראיונות משעממים עם כל מיני אנשים, אמרו גם שכל פרק של מונק נכתב קודם כל מהשם של הפרק. כלומר, יושבים כמה אנשים, זורקים רעיונות לאוויר, ואז אומרים: "בוא'נה, "מר מונק מקפץ על גלגיליות ומקלף שום תוך כדי" זה אחלה שם לפרק - עכשיו בואו נמצא דרך לקשר את זה לאיזשהו רצח מסתורי! הממ. לפעמים אני מתחיל מהנושא, ורק אז כותב את הרשומה עצמה. לפעמים זה יותר קל לי. מצד שני, לפעמים אני יכול לשבת שעות על רשומה אחת, לבהות בה מלמעלה עד למטה ולחפש את הפאנץ' המתאים שיתנוסס למעלה. במיוחד אני זוכר רשומה אחת שעסקה במיליון דברים שונים, ורק הפסקה האחרונה שלה סיפרה על כך שקיבלתי רכב מהעבודה לכמה ימים וכמה שהתלהבתי מזה. ישבתי וחשבתי, במשך שעות (בלי הגזמה!), ובסוף קראתי לכל הרשומה: "אוטו!". אכן, כותרת מעפנה, אבל היא הספיקה לרשומה ההיא.

למעלה