הכחדה

בפסיכולוגיה, המושג "הכחדה" הוא ההפך של "למידה". כלומר מחיקה/השמדת ידע.
אוגוסט היא חתולה (אחת מ-7...) חביבה, סקרנית ופיקחית. פשוט תענוג. לפני כמה שבועות למדה לפתוח דלתות - לקפוץ ולהיתלות על הידית, עד שהמנעול משתחרר, ואז לדחוף או למשוך את הדלת. לדעתי הישג די מרשים, במיוחד שלא אנחנו לימדנו אותה את זה. מדובר ברצף פעולות, שכנראה למדה מתוך צפיה. באמת חתולה מבריקה.
אבל היא משתמשת ביכולת הזו גם כשלא מתאים לנו - בפרט נכנסת לחדר השינה כל פעם שבא לה להתכרבל (וגם לשירותים ולמקלחת). ולא רק היא. שאר החתולים כבר הבינו, ומחכים שהיא תבוא לפתוח להם...

עכשיו מגיעה הבעיה הגדולה: יש אופציה להחלפת הידית ל-"עמידה בפני אוגוסט". המשמעות היא הכחדת היכולת השימושית והמרשימה שרכשה (מפני שאחרי כמה נסיונות שוא, היא תלמד שאי אפשר לפתוח דלתות). וקשה לי עם זה.
עיזרו לי ליישב את הקונפליקט.

גורדיאן-II

Active member
אוגוסט היא חתולה (אחת מ-7...) חביבה, סקרנית ופיקחית. פשוט תענוג. לפני כמה שבועות למדה לפתוח דלתות - לקפוץ ולהיתלות על הידית, עד שהמנעול משתחרר, ואז לדחוף או למשוך את הדלת. לדעתי הישג די מרשים, במיוחד שלא אנחנו לימדנו אותה את זה. מדובר ברצף פעולות, שכנראה למדה מתוך צפיה. באמת חתולה מבריקה.
אבל היא משתמשת ביכולת הזו גם כשלא מתאים לנו - בפרט נכנסת לחדר השינה כל פעם שבא לה להתכרבל (וגם לשירותים ולמקלחת). ולא רק היא. שאר החתולים כבר הבינו, ומחכים שהיא תבוא לפתוח להם...

עכשיו מגיעה הבעיה הגדולה: יש אופציה להחלפת הידית ל-"עמידה בפני אוגוסט". המשמעות היא הכחדת היכולת השימושית והמרשימה שרכשה (מפני שאחרי כמה נסיונות שוא, היא תלמד שאי אפשר לפתוח דלתות). וקשה לי עם זה.
אם יש קונפליקט, אין קונפליקט.
אם זאת הייתה חתולה אחת, בסדר, הייתי מניח לה להסתובב היכן שהיא רוצה, פרס על הפיקחות שלה. אבל אם יש הרבה חתולים זאת בעיה.
החתולה שלי יודעת לפתוח דלתות, להיכנס לארון הבגדים גם כשהוא סגור, ובכלל לנהל את הבית לפי נורמות חתוליות משלה, אבל היא רק אחת, והיא נערצת, אז אין לי בעיה עם זה, שתעשה מה שהיא רוצה.

ולסיכום: ידיות עגולות אינן עולות הרבה, וקצת עבודה, ובמקומך הייתי מתקין אותם בכל מקום שלא תרצה שהיא תיכנס אליו, חוץ מהשירותים והמקלחת, למקרה שהמים ייגמרו בקערות שלהם והם ירצו לשתות משם, בריאות לפני הכל.

Yukita

Active member
מנהל

זה הזכיר לי משהו שקראתי מזמן, אז חיפשתי ומצאתי. הנה זה:

דגלמנגל

Well-known member
תתקין וו, סמוך לראש הדלת, בצד שלך, שיאפשר לדלת להיפתח ברוחב של חצי ראש שלה. היא תלמד שהדלת נפתחת, אבל לא תמיד אפשר גם להיכנס. לדעתי, היא תמשיך לנסות.

תתקין וו, סמוך לראש הדלת, בצד שלך, שיאפשר לדלת להיפתח ברוחב של חצי ראש שלה. היא תלמד שהדלת נפתחת, אבל לא תמיד אפשר גם להיכנס. לדעתי, היא תמשיך לנסות.
רעיון מבריק :cool:
אגב, בינתיים הפכנו את הידית הרגילה, כך שהיא פונה כלפי מטה. המלכה התנפלה עליה בחמת זעם, ולא ויתרה עד שהצליחה לפרק את הידית ולעקור אותה (!!!) וכמעט נתקענו בתוך החדר...

אלישבע777

Well-known member

אתם הבעלים שלה ואתם קובעים לה את אורח החיים ולא להפך. היא מקבלת תנאי חיים מעולים תמורת הזכות שלכם ללטף אותה ולקבל ממנה התנהגות טובה ומנוחה כשאתם רוצים. אם זה לא היה מפריע לכם, לא היית שואל כאן בפורום. לדעתי - היא כן מפריע. מנוחתכם חשובה והיא הגברת המגונדרת שלכם, תמצא עיסוק אחר, פחות מזיק... למדו אותה להוציא מרץ על הליכון.... לפעמים זה ספורוט נחמד עבוד העצלנים שלהו. ...

evike

Well-known member
מנהל
לפני שנים, כשהבת שלי היתה עדיין תלמידת בי"ס (היום היא אמא לחיילים), החתולה הראשונה שלנו, קליאו, חכמה במיוחד, פתחה לה את דלת הכניסה כשהיא נתקעה ללא יכולת להכנס הביתה. אז עדיין לא הו דלתות פלדה כבדות, ולא היתה בעיה לפתוח את הדלת הפשוטה עם הידית הפשוטה. היא פשוט קפצה על הידית לאחר שהבת שלי "שוחחה" איתה מהעבר השני. לכן גם למדנו שיש לנעול את הדלת כדי שהיא לא תצא.
היא גם למדה לפתוח דלתות הזזה. נתנה צ'אפחות לדלת עד שנוצר מרווח קטן, ואז הכניסה את הרגל הקידמית ודחפה עד שנוצר מספיק מרווח כדי שתוכל להכנס.
היום נובי למדה לפתוח דלתות הזזה. דלת הכניסה מפלדה כבדה, ועדיין לא פתחה אותה. לפי הנסיונות שלה להכנס/לצאת מבעד כל דלת, היא תצליח בסוף...

למעלה