הכחשה ושקרים

הכחשה ושקרים

שאלתי היא לגבי ארועים שעברתי עם בן זוגי לשעבר. שקרים והכחשות. אדם שנתפס בקלקלתו אתה מצפה ממנו להודות, להצטער להתנצל.. אך אצלו האסטרטגיה היתה תמיד אותה אסטרטגיה... לשקר, להכחיש ולהפוך אותי לאדם שמחפש מריבות ויוצר דמיונות שווא. בעוד הוא נשבע על נאמנות.. הוצאתי עשרות הודעות לנשים! בכל אתר אפשרי, כולל דייטים שיצא... והכחיש כמובן... נשים שמסר מס פון, וכאלה שהזמין לטיול! תשובותיו תמיד אותן תשובות! את מדמיינת! את צודקת! לא היה ולא נברא! .
לא פגשתי תופעה כזו שאני מצלמת הודעות עם שמות של נשים ומקומות כולל תמונות והוא מכחיש! מה זה? מישהו יכול להסביר ? ודבר נוסף מדוע לגבר שאינו נראה כמו שחקן קולנוע.. לא מי יודע מה בסקס צריך אלף נשים שיצרו עבורו מצג שווא.
ולבסוף.... האם בן אדם כזה ישתנה או שאין סיכוי?! . תודה ושבת שלום.

שמעתי על האסטרטגיה הזאת פעם. לא זוכרת מי אמר לי אבל

תמיד להכחיש. אפילו אם את תופסת אותו במיטה עם האמצע המשגל - עדיין יכחיש את הבגידה עד שתגידי לעצמך.. רגע אולי באמת דמינתי.
נישמע מהסיפור שכבר התרגלת ואת חייה עם זה הרבה זמן.
&nbsp

זהו שלא!

זוגיות בת 10 חודשים.. שאכן הופיעו סימנים.. ונדהמתי מעוצמת ההכחשה גם כשברור כשמש ביום קיץ בהיר.. מודה שקיוויתי שזה יחלוף... אך התבדתי. נפרדנו בגלל שקרים שלו והכחשות. לא כל אישה היא אישה מוכה שמארגנת לה זכרון חלופי...
תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
הוא לא ישתנה, ומבחינתו גם אין צורך שישתנה

באדם כזה שינוי איננו אופציה.
תמיד יימצאו הנשים שיאמינו לו, וירגישו בנות מזל שגבר כזה נמצא איתן.
אם לא את, תבוא אחרת. כך שאני לא דואג לו (מבחינה זו).

בגדול, ובלי להתייחס לגופו של איש האלמוני הזה שאני לא מכיר אותו, אנשים כמו שאת מתארת מכונים סוציופתים. זו רק תווית, שהפירוש שלה הוא היעדר מצפון חברתי ובין אישי, והיעדר ההפנמה של ההבדל בין טוב ורע אבסולוטי, אלא רק מה טוב לי או רע לי. בתי הכלא מלאים באנשים כאלה. אני אפילו לא יכול להגיד שאני מאשים אותם, כי לא ברור כלל אם הייתה להם בחירה או שזו אישיות ירשו גנטית או שהם עיצבו בגיל רך מאוד, עקב נסיבות שבאותו זמן היו מעבר לשליטתם.

אבל כל זה לא אומר שמישהו חייב להיות השפוט שלהם, או שצריכים לסלוח להם בגלל זה. ממש לא. בקיצור, אלו אנשים שצריך לברוח מהם כמה שיותר מהר, ולא להכנע לפנטזיות של שינוי (בעקבות האהבה שלך, אלא מה... מה יותר רומנטי מזה...).

ali2020

New member
שואלת

ולחילופין אדם שכאשר נתפס כן מודה (כמובן רק כאשר שמים לו הוכחות על השולחן)
מודה בטעות מבין שיש לו בעייה
כרגע נמצא בטיפול מרצונו
האם אדם כזה כן יכול להשתנות לדעתך ??
האם טיפול יכול לעזור ??

מריוס זכריה

Member
מנהל
כל אדם שרוצה *בכנות* בשינוי יכול לשנות

יותר מהר, יותר לאט - זה תלוי.

שינוי הוא תהליך מתמשך, לא אירוע (אם כי יש גם אירועים משני חיים, אלא שאי אפשר לצפות או להזמין אותם ראש. עושים עבודה מתמשכת, ולפעמים -
לפתע - מגיע רגע משנה חיים...)

הפואנטה היא ברצון הכנה לשינוי.

אדם שמודה רק כאשר שמים לו הוכחות על השלוחן - זו אינדיקציה פחות טובה לרצון כנה, אבל גם זה עדיין לא שולל את האפשרות שיש חרטה אמיתית.

תלוי מאוד באדם ומשתנה מאדם לאדם. ותלוי גם במצב הזוגיות, ברמת הקשר והבשלות של שני הצדדים, כי שינוי זוגי דורש שני צדדים, לא רק אחד (גם אם נראה שיש "צד אשם" וצד "לא אשם", עדיין המציאות תמיד מורכבת ושינוי זוגי עושים בשניים)

אבל ברור שאדם שלא יודה בשום פנים ובשום נסיבות שהוא שיקר - אין שם יותר מדי למה לצפות, מעבר ל "מה שהיה הוא שיהיה".

הרגל

מי שהתרגל לשקר במשך שנים, השקר עבורו טבעי ואוטומטי. תמיד יהיה הסבר נוסף ושום עימות עם ההגיון או עם הסביר לא ישנה את זה.

אמנם לא הזכרת, אבל לאנשים כאלה זה לא רק לגבי דברים מאז'וריים אלא גם לגבי כל דבר קטן באשר הוא, שיוצר אצלם טיפ טיפה אי נוחות לחשוף, גם לגבי הקטנות האלה ישקרו ויכחישו בתוקף. הרגל ואל תצפי לשינוי.

alongrin

New member
זוגיות בת 10 חודשים?

לחתוך ולמזער נזקים כמה שיותר מהר!!
תפנימי. את פסיכולוגית, לא עוס"ית ולא מטפלת זוגית שאת צריכה לשנות מישהו.
את שם בשביל בן זוג, גבר שבגברים שיהיה בשבילך שם ב-100%.
בלי בעיות, בלי שקרים, ובלי כל מיני סיפורים כאלה.

שלום

אולי הדרך היא להגדיר מחדש ובבירור את היחסים ביניכם, וכחלק מזה להסביר לו את חשיבות העניין בשבילך. הסבירי לו שלא מתאים כאן לשקר כי זה מזיק ליחסים וחבל, ואמרי לו שאם אינו רוצה קשר שיפעל בהתאם וזהו ולא ישחק אתך וברגשותיך.
&nbsp

היי

עומק השקרים וההכחשה עמוקים ושורשיים שאין בכללמה לדבר. צריך להיות שם כדי להבין.
מצב קשהההה

מצטער שאינני שם להבין

אבל אם אי אפשר לפתור את הבעיות ואין אמון, אולי צריך לבדוק אפשרות להיפרד.
&nbsp

אם הוא בן זוג לשעבר- מה כל החפירה הזו רלוונטית?

נפרדתם, הוא כבר לא חלק מהחיים שלך... מה איכפת לך מהתחלואים שלו?

אבל אם כבר שאלת, אז כן... זו תופעה נפוצה.
ללכת עם השקר על הסוף.... לא לתת לשום עובדה לבלבל אותו עם ההכחשה הגורפת... אגב, בדר"כ זה מגיע בסט גם עם המון האשמות כלפייך... לא רק בקשר לדימיונות השווא שלך, אלא אישיותך באופן כללי ואיך את דוחפת אותו בכוח החוצה וכו'.....
קסם אמיתי!

לגבי השאלה היא למה גבר שלא נראה דוגמן ולא משהו בסקס צריך כל כך הרבה נשים, זו אולי לא השאלה.... אף אחד לא מגדיר את הצרכים שלו בהתאם לנתונים שלו ומה "אמור"לספק אותו.
השאלה שצריכה להישאל היא איך הוא מצליח להעמיד סוללה כזו של נשים עם הנתונים האלו- והתשובה לזה כנראה לא תמצא חן בעינייך.
הוא כנראה "יודע את העבודה". יש גברים כאלו.. שיודעים להגיד את המילה הנכונה, ללטף איפה שכואב , להחמיא ולהרים לאישה.
ולגבי הסקס.... זה שהוא לא היה טוב לך, לא אומר שלא יהיה טוב למישהי אחרת.
או כי מישהי אחרת אוהבת דברים אחרים, או כי במישהי אחרת תהיה השקעה אחרת.

אבל נחזור להתחלה.... הוא לשעבר. אז פשוט שחררי ממנו. לטובתך.
תתקדמי הלאה.

היי

חלק נכון חלק כלל לא... א. כל שיעור רע הוא שיעור ואני רוצה ללמוד ממנו ומחכמת ההמונים....
ב. הוא לא מצליח עם נשים הוא נכשל! םונה לעשרות בשל רצון להרגיש גברי... סוג של אשליה.
ג. מי שהולך לזונות יש, לו בעיה... ובסקסהוא גרוע.. נקודה....
תודהההה

טוב, לא ראיתי רפרנס לזונות בשרשור הזה

וגם לא לזה שלא הולך לו עם נשים.
אבל אם זה באמת המצב, אז נו... זו אפילו לא בחור ברמה כזו שאת רוצה ללמוד משהו ממערכת היחסים שלך איתו.
השיעור היחיד הוא אולי לבחור טוב יותר.

למעלה