הכחשת השואה, - מפתיע או טבעי?

אבירן171

New member
התעלות נגד העם היהודי מגודרים בצורה

שונה, בין אם אתה מדבר על רציחות או בין אם אתה מדבר על הגליות. ושתדע, שהאם היהודי ניסה בכל הזדמנות להכפיש את הנוצרים ולנסות לנצל כל הזדמנות כדי להיות בשלטון(אני לא אומר שהם היחידים, אבל היה מקרה אחד שיפורט בהמשך, שנעשה בעקבות מהפך עולמי נוצרי). בו ניקח לדוגמה את סילבסטר, כל היהודים הבורים ואני מדגיש בורים(כי יש כאלה שלמדו ויודעים שזה לא נכון אבל 85% ואולי אפילו יותר בורים) חושבים שהוא רצח יהודים, כנראה שהם לא למדו היסטוריה או שלימדו אותם היסטוריה מהשקפת מבטו של דוס, כי צו מילאנו אשר ניתן ליסלבסטר כלל בתוכו חופש דת גם ליהודים ואפילו נמצאו הוכחות שהיהודים באותה תקופה חיו טוב. והכל רק הכפשה מגיעלה של דוס. דוגמה נוספת, אחרי המהפכה של מרטין לותר בהפצת הדת הפרוטסטנטית, היה כאוס ופה היהודים ניסו לטעון שהנוצרים מפולגים והולכים אחרי דברים "מפגרים"(זו המילה הכי מתאימה) ולא הגיונים, אולי הם צדקו, אבל לעשות את זה כדי לעלות לשלטון? מכוער מאוד והם נענשו על ידי כך שכמעט כל מעריצי מרטין לותר ותומכיו, ומרטין לותר עצמו במיוחד, שנאו אותם על זה ונהיו אנטישמים ואפילו הוא כתב כמה ספרים על זה ואז היהודים קיבלו את מה שהגיע להם על הטעות הזו. תלמדו דבר אחד, מי שחטא יענש במוקדם או במאוחר, העונש מגיע, השאלה האם אפשר לזהות אותו ואיך למנוע אותו מראש. ועכשיו קצת עניינים שקשורים לשואה, כל היהודים הבוגדים שעשו הכל בשביל אוכל ואפילו גרמו למות משפחות רק כדי לחיות עוד שבוע או שבועיים, בעוד שכמה שנים אחר כך בוויאטנם אני לא שמעתי כמעט על אף חייל שבגד במולדת שלו והסגיר את חבריו, גם כשעינו אותם(ותאמינו לי בגלל העינויים שלהם, המלחמה הזו נחשבת לכמעט הכי אכזרית בהיסטוריה אם לא הכי) הם לא דיברו. אפשר לראות על חלק מהחיילים ששירתו ועדיין בחיים סימני סכין על הגב, הגוף ועוד מקומות, ואפשר גם לראות כאלה שחיים בקרב תמידי ומה שנותר מהם טוען שצריך לחיות למען הקרבות ויש בכלל חלק שלא יכול לדבר, אבל הנקודה היא, שהם לא הסגירו את חברם ולא בגדו במדינתם(אולי המדינה לא קשור אבל זה בשביל השוואה) לא משנה מה עשו להם. ועל תתחילו אפילו להגיד לי שאני חכם אחרי, כי יותר מ90% אם לא 100% מהחיילים שלחמו בוויאטנם לא ידעו על השואה כי לא למדו עליה, אז להם אין קטע של חוכמה אבל עדיין לא הסגירו. למען תראו איך באמת מי שאתם קוראים להם חלשים(לפחות חלקכם)(הנוצרים), לא הסגירו את חברם לעומת היהודים. אני לא בא כדי לפגוע ולרדת, אלא כדי להראות לכם שבכל אחד מאיתנו יש חלק עיוור של מוכנים להראות אותו ולפעמים לא יודעים על קיומו. אני מודה, גם בי יש. אבירן.

הבט.

קודם כל, לא חיינו בתקופה ההיא של סילבסטר ושל מרתין לותר. יש הערכה למרתין לותר, על אף יחסו העויין ליהודים. מוזר שאתה מציין רק את השליליות שבעמנו... אנחנו עד כדי כך שליליים שמגיע לנו שיעודד פרעות בנו?? לידיעתך, יש הרבה הרבה טוב בעם הזה. יש הרבה מאוד אנשים טובים כאן.. עם זאת, בכל מקום יש גם דברים לא חיוביים. וגם כאן. וכך היה כל התקופות. לא בקיאה כ"כ במלחמה של ארה"ב עם היפנים, אך לפי כל התיאורים והפצצות (הגרעיניות), והלחימה בוויאטנאם שבה היו מעורבים הרבה רציחות של מקומיים, אונס ואלימות, זה נשמע מאוד מאוד אכזרי.... אנחנו מעולם לא היינו מתנהגים כך....

אבירן171

New member
המלחמה הייתה אכזרית תמיד לא בגלל

האמריקאים. היפנים הם אלו שעשו את מתקפות הקאמיקאזה(התאבדות על נושאות מטוסים) ואילצו את האמריקאים לעשות מצורים על אי בשלטון יפני ולגרום לרעב כמו שהיה בשואה, עד שלא היה להם כוח להילחם ואז ניצחו כמעט בלי לאבד כוחות. אבל היפנים בנוסף טבחו חופשי בגלל עצבים בשבויים. הוויאטנמים התעללו בגלל שהם רצו לדעת סודות. אם העולם היה לומד את הסיבות של ארצות הברית למעשים האלו הם היו מבינים שזה תוצאה של אי ברירה. אם מתנהגים לחיליך בצורה לא אנושית ומתעללים בהם או לא נכנעים רק כדי להרוג כמה שיותר, אז זה מחייב פעולות מגעילות ולא נעימות, גם אם זה אומר שימוש בנשק גרעיני. לא אמרתי שאין טוב בעם היהודי, יש והוא אלברט איינשטיין, רוברט אופנהיימר ואדוארד טלר. בזכות תרומתם לפיתוח פצצת האטום(השייכת לרוברט אופנהיימר המכונה "אבי פצצת האטום") ופצצת המימן(השייכת לאדוארד טלר המכונה "אבי פצצת המימן").

למה היפנים עשו התקפות קאמיקזה

על הכוחות של ארה"ב? ומה חיפשו האמריקאים בוויאטנם? בוודאי שאלברט איינשטיין והמדענים הגדולים האחרים הם מאוד מוצלחים וכשרוניים, וכן יש אנשי מדע גדולים שהם יהודים, אבל לאו דווקא התכוונתי לטוב כזה. אגב, אלברט איינשטיין והמדענים האחרים לא רצו לפרסם סודות על הגרעין בשל העובדה שידעו שזה יוביל לדברים רעים. אם אני לא טועה, מי שפרסם את הדברים והביא עקב כך את השימוש באטום לכ"כ מסוכן כפי שהוא כיום, היה מדען אחר, לא יהודי (אולי גרמני, אבל לא בטוחה - צריך לבדוק). וזה מה שטוב בהם. היהודים תמיד שאפו לשלום, ולכך שאפו גם איינשטיין וחבריו. הם היו אחראים לשלום העולם... מה שהתכוונתי, שלאנשים בעם הזה יש רחמנות, יש טוב לב, יש הזדהות, יש ערבות הדדית, עוזרים אחד לשני... ולא תראה את זה באף עם אחר.

אבירן171

New member
תשובות ושאר ירקות

קודם כל, אדוארד טלר היה תומך נלהב באנרגיה גרעינית וכיוצא בזה נשק גרעיני אבל רק להרתעה, ומפה הוא רצה לפתח נשק חדש(הרי פצצת המימן זה פצצת היתוך הגרעין שאת הרעיון אליה, שההיתוך יכול להיות יותר חזק מהפיצול, מה שקורה בפצצה גרעינית, נהגה עוד ב1941 על ידי מדען אנגלי), כמובן שאת האישור הוא קיבל מהנשיא הארי טרומן והופ, הנשק הכי חזק שנבנה אי פעם.(מצורף סרטון כדי להראות לכם פיצוצים גרעינים ועוצמתם, ואחד הפיצוצים זה של פצצת המימן. רמז: יש כיתוב על הפצצה וכמה היא חזקה). בקשר ליפנים, הם חשבו שזו תהיה התקפה יעילה כנגד האמריקאים, מה שיסתבר שלא נכון כי כמעט תמיד הם חוסלו לפני שהספיקו להיתקע. האמריקאים נכנסו לוויאטנם כי הם האמינו ב"אפקט הדומינו", ברגע שמדינה אחת טיפול לשלטון דיקטטורי(במקרה הזה קומוניסטי), זה יוביל גם את האחרות, קודם הקרובות אליה ואחרי זה רחוקות יותר. כשהאמריקאים ראו שהם מאבדים יותר מדי חיילים, הציע מפקד הצבא(אני מדגיש צבא כי זה נחשב בארצות הברית לחיל רגלים) להטיל פצצת אטום בלי אזהרה מוקדמת(אז היו לארצות הברית כבר כמעט 50,000 ראשי נפץ גרעינים... היום יש להם יותר מ200,000). לצערי הצעתו נדחתה והוא פוטר מיד. בסוף המלחמה היו תוצאות כואבות מאוד, לאמריקאים נהרגו 58,000 חללים, ולוויאטנמים נהרגו 4,500,000 מיליון איש.(נאמר איש כי היו יותר ממליון אזרחים הרוגים). המלחמה הזו הביאה לעולם משמעות חדשה של שיטות הרג, שימוש בפצצה הנקראת נפלאם(אותו עיקרון כמו של פצצת דלק, רק שברוב המקרים שרפו איתה מקומות מוקפים בעצים ששהו בהם הוויטקונג, הצבא שנלחם כנגד ארצות הברית), שימוש בסכינים במקומות לא נעימים ועוד. ותראי שכן יש רחמנות, כי אם לא היה, ארצות הברית הייתה מזמן מחסלת את כל האויבים שלה ומשאירה עליהם נשורת רדיו אקטיבית.

על איזו רחמנות אתה מדבר?!

שהם השמידו אזרחים וייאטנמים חפים מפשע?! נשים, ילדים וקשישים?! אונס של נשים?! מה פשעו אנשים חפים מפשע שבסה"כ חיו את חייהם במדינות אלו? ואיך זה, שארה"ב הגדולה שאמורה להיות הידידה הכי טובה שלנו, כך מתעללת ואוסרת את יונתן פולארד, מרגל למען ישראל, שהודות לו ישראל ידעה להיזהר מארצות אוייב, שכלוא בכלא האמריקני קרוב ל - 23 שנה?!

אבירן171

New member
קבל תשובות

יש לעם ישראל מזל שפולארד לא הוצא להורג ולא הוכרזה מלחמה הוא הופצצה חלק מישראל על ידי האמריקאים. הוא רגיל לטובת ישראל כנגד האמריקאים בהיותו אזרח אמריקאי. הוא ביצע את העברה הכי נוראית שאפשר לבצע בארצות הברית, בגידה במולדת. בקשר לוויאטנם, אלו הוא הוויטקונג שאנסו בנות(לא היה בנות בכוחות שתקפו בוויאטנם מהאמריקאים) שהיו בעירות שהגיעו אליהם האמריקאים מאוחר יותר. אתה יודע למה הם השמידו אותם? כי חלקם נלחמו כנגדם, אומנם חלק מתוך פחד, חלק מתוך איומים על המשפחה, וחלק שכירי חרב שפשוט רצו כסף, אז האמריקאים גילו את הטקטיקה היעילה להילחם נגדם, נפלאם. כמעט ולא היו קשישים, רובם מתו עד גיל 60 בגלל החוסר שירותי תברואה. והילדים גם נשלחו להילחם. אם יש עוד שאלות אני אענה בשמחה.

קודם כל אני בחורה ולא בחור../images/Emo13.gif

יונתן פולארד ריצה את עונשו. אין ספק שאדם שביצע פשע בתוך מדינתו ראוי לעונש. ופולארד ריצה מעל ומעבר את העונש. אי אפשר לקרוא לפולארד בוגד בארה"ב, כיוון שבמידע שהשיג השימוש במידע זה לא היה כלל נגד ארה"ב. הוא פשוט העביר את האינפורמציה החשובה הזו לידי ישראל. המידע הזה היה יקר ערך, כיוון שהוא חשף פרטים חשובים על תוכניות צבאיות של מדינות אוייב, שמדינת ישראל כ"כ זקוקה לו. והרי ישראל וארה"ב הן חברות ויש לשתיהן אינטרסים מדיניים משותפים.. אני חוזרת שוב: לפולארד לא הייתה כוונה לפגוע בארה"ב מדינתו, אלא הוא נחלץ לעזרת עמו, עם ישראל! זה מוזר בכלל שארה"ב כ"כ הרבה שנים אוסרת אותו בבית המאסר, בתנאים משפילים וקשים, עד כדי פגיעה בבריאותו של פולארד. הרי שאם היא חברה של ישראל, היא לא צריכה להעכיר את היחסים בין שתי המדינות. בקשר לוויאטנמים, יש עדויות של בנות וויאטנמיות שעברו אונס ע"י כוחות הברית. היו מקרים של השפלת אזרחים, והתנהגות נבזית של חיילים אמריקאים. כך שלחשוב שארה"ב הם טלית שכולה תכלת זו טעות.

אבירן171

New member
מצטער על הקטע עם המין..

בכל מקרה, פולארד עדיין ריגל בארצות הברית לטובת ארץ אחרת, הם לא יכולים לקחת סיכון שהוא יפלוט משהו שהוא עדיין לא פלט, כי במקרה כזה יצטרכו לשלם כסף ולשלוח סוכני CIA שיחסלו אותו. את שוכחת שאחרי מרגלי האטום שריגלו לטובת רוסיה וגרמו למלחמה הקרה להיות הגרועה מכולם היו יהודים ואמריקה לא רוצה לחזור על טעויות. כמובן שהמרגלים חושמלו. עוד דבר, באמריקה, ברגע שאתה נכנס לכלא, אתה משולל מכל זכויות האזרח, מבחיתם, עשיתה צעד לא נכון, יש לשומרים זכות להרוג אותך, או לעצור אותך ולהשתמש במה שנדרש לשם כך. מפה קם האירגון אמנסטי(Amensty), שבא מהמילה חנינה, באנגלית. אם זה מעניין אותך. בקשר לוויאטנמים, זה הגיע להם על ההתעללות בחיילים האמריקאים. הם היו צריכים לדעת, שעל כל התעללות וגלוי של חוסר אנושות, הם יקבלו את אותו הדבר בחזרה.

schlomitsmile

Member
מנהל
די אבירן ../images/Emo5.gifאתה מתעלה על עצמך אני כבר לא מצליחה לשתוק. הגיע להם? להשרף חיים בבקתות שלהם? גברים, נשים, זקנים וטף??? זה פורום להנצחת השואה. לא מתאים להצדיק פה מעשי זוועות של חיילים באזרחים (לא מתאים בשום מקום...) אפילו בארצך המופלאה והמושלמת איש כבר אינו מדבר כך.

אבירן171

New member
צודקת לא מדברים כך

מדברים על זה שהיו צריכים להשתמש באטום ולסיים בכבוד. ונשים, ילדים וזקנים לא נשרפו בבקתות. רק גברים שהיו מהוייטקונג כי רק שם השתמשו בנפלאם. אומנם זו הייתה המלחמה הנוראה ביותר לארצות הברית, אבל במלחמה זו גדלו ונהיו הלוחמים הטובים ביותר, מה שמכונה, מכונת רצח משומנת או רוצח מושלם. ראו את הסרט "משחק הדמים"(First Blood), ותבינו על מה אני מדבר. אבירן..

חשבת למה אתה לא מחבב?

את ההסטוריה העברית? (אולי לא הנחילו לך אותה כמו שצריך?). ואולי אתה לא יודע אותה כלל? יש לעם היהודי - במיוחד בארץ ישראל, תרבות והסטוריה מפוארים. ההסטוריה של העם הזה היא בלתי נדלית. אני לא יודעת למי אתה בדיוק מתכוון כשאתה רומז על "תרבות ישראלית פרימיטיבית". זה נכון, יש מגוון עדות ותרבויות וזה מה שכ"כ יפה ומיוחד בעמנו. למה אתה מצפה? זה עם שעבר גלויות, הוגלה מארצו והתיישב בארצות אחרות שונות. באופן טבעי, ברור שמנהגים מסויימים ומקומיים חדרו לקהילות אלה בעולם. אך לאחר תקופת הגלות - עם ישראל שב לארצו, וכעת הוא נהנה משפע תרבותי, אינטלקטואלי, מאכלים מגוונים, אנשים שונים ויפים, מכל העדות, מכל התרבויות, ואת כולם כולם מאפיין הקשר החזק שלהם לישראל. אנחנו ישראלים, ששום עם או תרבות בעולם לא ישתוו לנו! יש לנו הסטוריה מפוארת - גדולי תרבות היו ספרדים, כמו הרב יוסף קארו, וגדולי ההשכלה היו מארצות אשכנז, כמו המדען אלברט איינשטיין. ואלו רק דוגמאות בולטות! כל שאני אומרת, שלא צריך לשפוט בכזאת נחרצות לפני שחקרת ובדקת את כל הגורמים הנוגעים בדבר.

לגבי יידיש

אני עושה כמיטב יכולתי, תוכל לקרוא על פעילותי, כתבתי על כך בעבר, אני מצרפת קישור לכתבה שעשו עלינו.

ענת,

לימוד הוא דבר אחד, שימוש בשפה כשפה חיה יום-יום הוא דבר שונה לחלוטין.לימוד היידיש כיום באוניברסיטאות הוא כלימוד ההיסטוריה, למרבה הצער. דבר אחד איני תופס: מדוע אין מלמדים אצלנו את שלום עליכם ואחרים? נכון, הם לא כתבו בעברית, רחמנא ליצלן [זה "פאק" רציני, - יאמרו בני הנוער כיום]. אבל גם שקספיר, דיקנס, אמיל זולה ורבים אחרים לא כתבו בעברית. אולי נסלח להם?

schlomitsmile

Member
מנהל
לא מכירה את תכנית הלימודים כיום בזמני (סיימתי י'ב ב-85') לימדו שלום עליכם. נכון, מעט מאד- אולי יצירה או שתיים, לא זוכרת בדיוק, אבל לימדו. אני מניחה, שהעניין הוא שהתרבות שלנו יונקת מכ"כ הרבה מקורות, ויש מעט מאד שעות לימוד בסיפרות, כך שלכל מעיין תרבותי, נותר מעט מאד מקום. היתה למשל, התרעמות (מוצדקת לטעמי) על כך שלא מלמדים כותבים מזרחיים. אז הכניסו גם אותם לתכנית הלימודים. זה בא כמובן על חשבון יצירות שהיה צורך להוציא. בקיצור, התלמיד (לפחות בזמני, כאמור) קיבל טעימה מהקלסיקה האשכנזית, טעימה מהקלסיקה המזרחית, טעימה מהסיפרות הישראלית העכשווית, טעימה מסיפרות העולם. זהו. לא מספיק כדי ליצור בסיס תרבותי אמיתי, אבל מספיק כדי לעורר תיאבון במי שרוצה להרחיב אופקים. ליותר מזה אין שעות...(מתמטיקה נחשבת ליותר חשובה...)

אבירן171

New member
אני יכול להגיד לך שכיום

לא מלמדים הרבה יצירות ישראליות, מלמדים מתורגמות, ואת ימי הבינים וכמה סיפורים מהמאה העשרים. בקשר לשירה.. זה כבר דבר אחר, למרות שגם פה אין כמעט ישראלי חוץ מביאליק לעומת זאת ברומן.. מלמדים את הרומנים של ש"י עגנון. האמת, הספרות בארץ קלה מדי, כשעשיתי את הספרות בארצות הברית, על כל היצירות השקספיריות, זה היה הרבה יותר קשה, ומספיק חומר ללמוד, לעומת זאת בארץ, מלמדים לבגרות בספרות לא מלמדים ספרות. לדעתי, משרד החינוך צריך רפורמה דחופה לשנות את כל הסדר, אין פלא שבשנה, בקושי 13% מבוגרי י'ב זכאים לתעודת בגרות מלאה.

למה ?

למה ללמד את שלום עליכם כשאפשר ללמד את נגיב מחפוז ? בושה וחרפה. ומי יודע מיהו י.ל פרץ ? כשהייתי בפולין והייתי בבית הקברות, התעכבתי ע"י קברו של י.ל פרץ, ואחת השאלות שנשאלתי האם הוא ממשפחתו של עמיר פרץ. על זמנהוף שקבור בבית הקברות שם - לא שמעו. את י"א באדר הפסיקו להזכיר בבתי הספר, וכשנהרגו 12 חיילים ךיד האריה השואג - נשאלתי מה פשא המצבה הזאת. בושה.

שלום ענת

בארץ אין כמעט תופעה של הכחשת השואה. יש תופעה של בורות וחוסר ידע. בזאת אשמה קודם כל מערכת החינוך, וגם אנו ההורים שלא מנחילים את הדבר לילידנו. אני נקטתי יוזמה ומזה כ 20 שנה אני מרצה בבתי ספר ברמת השרון על השואה. אני קורא לכל אחד מאיתנו לעשות כמוני. לא נורא אם נקדיש יום בנשה לנושא חשוב זה. מי שירצה רעיונות - אשמח לענות במסר אישי.

רעיון טוב איציק

כל הכבוד על פועלך החשוב! כל אדם שמרגיש שהוא יכול לתרום מוזמן להשתתף בעשיה, הנה עובדה שגם דרור שהוא בן 17 -מדריך במוזיאון לזכר השואה. אני משתדלת ללמד את הבת שלי שהיא בת 11 ועוקבת אחרי התכנים שהיא מקבלת בבית הספר, לפחות אני יודעת שמהבית היא תקבל נשמה, ואחר כך תוכל לקרוא על מה שיענין אותה כשאי"ה תגדל.

לפני 10 שנים

הייתי לראשונה בפולין. בורשה נתקלנו בקבוצה של גלוחי ראש שהצדיעו במועל יד, קראו לנו ז'יד ועוד הוסיפו בפולנית כהנה וכהנה. כששאלתי את הנהג הפולני מה אמרו - אמר שהם צעקו שעוד יקום מישהו שיסיים את עבודתו של היטלר. אח"כ לא נתפלא על הכחשת השואה.

למעלה