הכחשת השואה

הכחשת השואה

שלום לכם, גולשי פורום שואה - הנצחה ותיעוד נראה לי שמכל הפורומים של תפוז, זה הפורום הכי נכון להעלות בו את תהיותי. נראה לי שצריך לקום פורום יחודי לדיון בהכחשת השואה, ההולכת ומתרחבת כחלק מן התופעה הכוללת של שנאת יהודים ושנאת העם היהודי. חיפשתי כאן פורום אנטישמיות, ולא מצאתי. בימים אלה יוצאת מדינה כמעט מעצמה גרעינית במספר לא קטן של צעדים אנטישמיים, כגון תחרות קריקטורות בנושא השואה, טענה שהשואה לא היתה ולא נבראה אלא היא המצאה ציונית זדונית שנועדה לסחוט את המערב, טענה חילופית הפוכה הדורשת ממדינות אירופה לפצות את העם היהודי על השואה ולתת לו מדינה בתחומן, תמיכה מאסיבית עד כדי הפעלה (כמעט) ישירה של כוח צבאי נגד מדינתנו, סילוף כתבי הקודש על מנת לתת צידוק לשנאת היהודים, העם היהודי ומדינת היהודים; מי יודע מה מתבשל עוד במרתפיו של הצורר האירני. לדעתי, לא די בתגובות מזלזלות. זלזלנו בחיל המשלוח האירני בלבנון (או, בשמו הרשמי, חזבאללה) וספגנו אבידות קשות. אנו אומרים על אחמדיניג'אן כי הוא סתם מטורף, ושוכחים כי גם על היטלר ימ"ש אמרו שהוא סתם מטורף ועברו לסדר היום. הוא אולי מטורף על פי כל קנה מידה, אך בידיו עתיד בקרוב להופיע הנשק הנורא מכל שיכוון אל הגטו שבנינו לעצמנו במו ידינו מאחורי גדר ההפרדה. בכל רחבי אירופה מתעוררת האנטישמיות. גם בארצות הברית ישנם מוקדי שנאת יהודים. אפילו בארץ השקטה והנינוחה שאיוויתי לי היום למשכן, סקוטלנד, לא חסרות תופעות של אנטישמיות. הרבה מן העם היושב בבריטניה, ובמערב בכלל, לא שמעו על השואה. זו אמנם לא הכחשה, על פי ההגדרה, אולם היא מסוכנת לא פחות ואולי אף יותר. אף על פי שלא נראה לי שנוכל, במסגרת הפורומים של תפוז, לפתור את הבעייה, אני מקוה כי נוכל להעלות כמה רעיונות חיוביים. תודה לכם

ברוך הבא לפורום

מידי פעם אנו דנים מזכירים אנטישמיות, אירן, הכחשת השואה אבל אני לא מאמין שלפורום שלנו יש מספיק כח שאר העולם לא חובבי ציון ולא כולם אוהבים אותנו.

תודה לך בני על קבלת הפנים ../images/Emo13.gif

בודאי שהפורומים של תפוז לא נועדו להוות כח (הפעם היחידה הזכורה לי בתולדות ארצנו, בה מדיה עיתונאית הצמיחה תנועה פוליטית, היתה כאשר עיתון העולם הזה [אללה ירחמו] שלח שני נציגים לכנסת לפני למעלה מארבעים שנה
) פורום, מן הסתם, הוא מקום מפגש בו אפשר להעלות משאלות לב ותהיות וגם רעיונות. לפעמים הרעיונות טובים ומשפיעים רחוק - אשרי הגפרור... ענת מצטרפת לתהיותי ומציעה להקים בתפוז פורום "הכחשת והשכחת השואה". זה לא צריך לסתור. גם כאן וגם שם (אם יקום) אפשר לדבר על הדברים האלה. להתראות

masorti

New member
חברת הכנסת שלי יחימוביץ' נעלבה...

וגם שר המשפטים והח"כ לשעבר יוסף (טומי) לפיד חש שכבודו נרמס על ידך.

הבהרה

לפיד רץ עם תנועת שינוי. יחימוביץ' רצה עם העבודה. הרבה מפלגות הוציאו עיתונים לאור, אך בהיסטוריה של מדינתנו קרה רק פעם אחת שעיתון הקים מפלגה. זה היה העולם הזה

לגבי "הכחשת והשכחת השואה"

רוב המכחישים לא בארץ, ולהתחיל ולהתרוצץ אחר קטעי עיתונות ולחפש מכחישי שואה. אין בעיה. או לחפש כל מיני אנטישמיים למינהם, רוב העולם לא ציונים. אני אישית כבר לא מתרגש ולא שוטר העולם. היו לי אישית כל מיני דברים שהייתי בחו"ל לצורכי עבודה. לפני כמה שני היה לי מרצה אמריקאי שהתאסלם. התייחס אלי בצורה מאוד קשוחה, ניסה כל הזמן להכשיל. ביום האחרון של הקורס הוא אמר לי "בסוף עשית זאת". הדגש שלי כאן יותר בהנצחה וחיפושי מידע. בהתחלה התחלתי זאת בצורה פרטית לעצמי, בגלל שהרגשתי שהורי ז"ל לא מסרו לי מספיק מידע, או שהם לא ידעו בגלל שהם הלכו למחנות עבודה בתחילת המלחמה, ומשפחתם הגדולה נשארה בגיטו עד החיסול. לאחר שהתגלה לי הרבה חומר, כך גם אחרים יכולים. ע"י פרום זה אפשרי גם החלפת מידע וחומר או גילוי חומר חדש.

תיעוד השואה חשוב למלחמה בהכחשה

ניכר בך שאתה מתעד את השואה בהרבה כאב. אני בן דור שלישי לשואה, והכאב שלי בודאי קטן משלך. אנו מתעדים את השואה כחוויה יחודית לעם היהודי ונוטלים עליה "בעלות", אולם היות שאיננו חיצוניים לכלל המין האנושי, הרי השואה הינה פעולה של האנושות נגד עצמה. לנשיא אירן ישנן טענות שונות ומשונות. אנחנו, כמובן מאליו, מתעצבנים עליו, אולם תוך כדי כך מחטיאים נקודה חשובה. הספק שהוא מציב מעיד כי יש אנשים שאינם מסוגלים להאמין שהאנושות - אשר כולנו חלק ממנה - מסוגלת לזוועות כאלה. בדיוק למענם ולטובתם חשוב שנמשיך ונתעד את השואה, כי רק העדויות, רבות ככל האפשר, יש בכוחן לסייע להתגבר על חוסר האמונה באפשרות קיומה של התופעה הכל כך בלתי הגיונית הזו. חבל שעל תיעוד השואה מופקד רק העם הקטן שלנו, וחבל עוד יותר שמספר מתעדי השואה הולך ופוחת. תבורכנה ידיך.

deebeebee

New member
לתיעוד ואי השכחת השואה

יש כאן תפקיד כפול- גם כדי לזכור ולא לשכוח וגם כדי להזהיר כי מתייחסים אל האירני בביטול בדיוק כמו שהתייחסו לצורר הגרמני בהתחלה.

אסור להתייחס בביטול, בעיקר לאירני

יש לו בלוג [הבלוג של אחמדיניג'אן] בו הוא מספר על עצמו, על עלייתו מאשפתות במקביל לעלייתה של אירן. אני חושש שאנשים כמוהו, אשר הגיעו לאן שהגיעו בדרך של שאפתנות ותאוות כח, לא יודעים שובע

../images/Emo13.gif תגובה 41 היא שלי../images/Emo13.gif

אתם משחקים לידים שלו. הוא יודע את האמת ומחפש תרוצים להשמדתנו. כאשר הוא יהיה חייב להודות בכך שהשואה אכן התחוללה, הוא יבוא בטענה למדינות אירופה מדוע שלחו את היהודים לפלסטינה במקום לתת להם מדינה עצמאית באירופה. מכיוון שאירופה כמובן לא תסכים לתת לנו מדינה, הוא ימצא בכך היתר להשמיד את העם היהודי בארץ ישראל: "אם לאירופה מותר להשמיד ששה מיליון ללא הצדקה, הרי לי יש הצדקה ולכן מותר לי להשמיד אפילו יותר". האיש מטורף, שאפתן ותאב כוח. הוא לא יהסס להפעיל את הפצצה כשזו תהיה ברשותו. אל תתנו לו את הכוח שהוא מבקש. תנו לו להמשיך להכחיש ואל תסעו לטהרן

../images/Emo26.gifיובל

אתה מוזמן להקים פורום, אני מציעה ששמו יהיה: "הכחשת והשכחת השואה", אתה תהיה המנהל שלו, ואני מוכנה להיות אחת מחברות הפורום. יותר משמדאיגה אותי התופעה בחו"ל, מדאיגה אותי התופעה דווקא בארץ.

תודה../images/Emo45.gifלך ענת על הזמנתך ועל הצעתך

היכן בתפוז מועבר קורס ניהול פורומים
אשמח לנהל אותו כי, כפי שמסופר בבדיחה המפורסמת, "כל XXX יכול להיות מנהל" אבל יותר חשוב מן השאלה מי ינהל הוא איך לעורר מודעות לבעיה.

../images/Emo208.gifלעורר מודעות זאת דווקא לא

בעיה. כמו בכל דבר בחיים, אתה צריך שזה באמת יעניין אותך, "יבער בעצמותיך", ואז האינטרנט הוא המדיום הנוח ביותר להשתמש בו כדי לעורר מודעות. אני נכנסת לכל מיני פורומים, ומעלה את נושא השואה, מבקשת שיביאו תמונות (מפורום "אוספים ואספנות), מבקשת סיפורים של חיילים וותיקים מתקופת מלחה"ע השניה (מפורום נוער ברוסית), מבקשת שיספרו סיפורים ניצולי שואה שהפכו לחיילים במלחמת השחרור (מפורום מילואים), מבקשת מפורום של ישראלים בחו"ל, שיביאו תמונות של אנדרטאות, וכו' וכו'. זה תמיד מרגש לראות שיתוף פעולה, וגם כאשר אין תגובה מיידית, אני יודעת ששתלתי בתודעה של הקורא את המחשבה על הנושא, ומי יודע איך ומתי, פתאום המחשבה והרעיון ינבטו, "שלח לחמך". אני מחזקת אותך, במידה ובאמת תיכנס לזה, אני רואה בכך חשיבות עצומה, כי אם אנחנו לא נעשה את זה, מי יעשה את זה?!

הרצל אמר

העניין שלי הוא באנטישמיות - שורשיה והדרכים האפשריות להחלשתה או לחיסולה. השואה, אף על פי שנתייחד לה מקום בפני עצמו בתולדותינו, היא בעיני חלק בלתי נפרד מן האנטישמיות. הרצל אמר שהעם היהודי נרדף כי אין לו מדינה. היום יש לנו מדינה, אך אנחנו עדיין נרדפים. השואה התחוללה בתקופת המדינה שבדרך, בזמן בו כבר קמה התנועה הציונית והיה ישוב יהודי גדול בפלסטינה-א"י. האנטישמיות אינו נושא פשוט, ועדיין לא ידועה לו תרופה. לו אני במקום הרצל, הייתי אומר "העם היהודי נרדף כי איננו עם שלם", ומי שביקר בבלוג שלי יכול אולי להבין למה אני רומז. היום, הכחשת השואה הינה מגמה המאפיינת אנשים וגופים אנטישמיים, אף על פי שלא צריך דוקא לשנוא יהודים על מנת לפקפק ביכולתם של עמים נאורים לבצע רצח עם. רצח העם הארמני, למשל, לא נתפס קשה כל כך כמו רצח העם היהודי, לא בגלל ההבדל המספרי אלא כי "כולנו יודעים מי אלה הטורקים, אבל העם הגרמני הוא פאר התרבות". העניין שלי בשואה ובהכחשתה נובע מן הקשר של אלה אל האנטישמיות. משום כך הגעתי הנה לפורום היקר הזה. מנסיוני עם ההנהלה והביורוקרטיה של
נראה לי כי אני לא עונה על הקריטריונים של להיות מנהל פורום ו/או כי נושא האנטישמיות אינו מעניין ציבור רחב דיו להצדיק הקמת פורום

יובל, אתה מוזמן להשאר איתנו כאן

בממוצע, פעם בחודש, נכנס לכאן מישהו, שמנהל וויכוח עם לא יהודים על נושא הכחשת השואה, ומבקש מאיתנו קישורים לנושא. ואתה מוזמן כמובן לפעילות השותפת שלנו. ברוך הבא!

למעלה