הכח להשפיע תושבים מדרים שינוי

אמאiהבתR

New member
הכח להשפיע תושבים מדרים שינוי

תושבים באשקלון דורשים: משרד החינוך והעירייה יסייעו, כלכלית, לכל תלמיד הרוצה להשתתף בנסיעה לפולין כיום רק כ- 20% מהתלמידים האשקלונים נוסעים לפולין עקב העלות הגבוהה. קבוצה של, תושבי אשקלון, החברים בקבוצת התארגנות קהילתית הפועלת במסגרת מרכז הזכויות של עמותת "ידיד" באשקלון החליטה להאבק על מנת לחייב את העירייה ואת משרד החינוך לממן את הנסיעות לפולין לכל תלמיד בכיתה יא' או יב' המעוניין בכך. מבדיקה שעשו חברי הקבוצה עולה כי עקב העלות הגבוהה של הנסיעה רק כ- 20% מהתיכוניסטים באשקלון נוסעים לפולין במסגרת פרוייקט מצעד החיים שמטרתו לעורר את חשיבותם של לימודי השואה אצל בני הנוער הישראלים. על פי המידע שאספו חברי הקבוצה עולה כי כל תלמיד המבקש לנסוע לפולין צריך לממן את מחירי הטיסות הטיסות והשהייה בסכום של כאלף ומאה דולרים, סכום בלתי אפשרי בקרוב משפחות רבות. על פי המידע שהגיע עולה כי נכון להיום מקציבה עיריית אשקלון סכום של 3,000 ש"ח לשנה, בלבד, לכל בית ספר לצורך סיוע במימון הנסיעות. חשוב לציין כי על פי חוזר מנכ"ל משרד החינוך, תלמיד המבקש לצאת למסע לפולין חייב לעמוד בקריטריונים נוספים מעבר למסוגלותו הכלכלית ובהם: התנהגות נאותה ויכולת עמידה רגשית. לדברי חברי הקבוצה, המודל הפועל כיום בחו"ל הוא כזה המאפשר לנותני חסות לסייע לתלמידים יהודיים לנסוע תוך מתן חסות לנסיעה לפולין, חברי הקבוצה אינם שוללים מודל זה אך מתנים אותו בהתחייבות מוקדמת של העירייה ומשרד החינוך לדאוג לכך שכל ילד שיחפוץ בכך יוכל לנסוע. במחקר שנערך באוניברסיטת ניו יורק מאת הסוציולוג וויליאם הלמראיך ובדק את ההשפעות לטווח הארוך על מצטרפים במצעד נמצא שיותר משני שליש רואים את עצמם יותר סבלנים אחרי המסע וכי המסע מחזק את הזהות היהודית אצל המצטרפים. רג'ין חזן-דוידוביץ, אחת מחברות הקבוצה אומרת כי "הפערים החברתיים והכלכליים נותנים אותותיהם גם כשמדובר במסע אל, המקום הכואב והקשה ביותר בהיסטוריה של העם היהודי. הביקור במחנות ההשמדה,תורם לחיזוק השייכות הלאומית והזיקה להיסטוריה ולמורשת. הנערים שבים מהמסע,בין שרידי הקהילה היהודית ,עם מטענים רבים. במהלך המסע גם אצל הרחוקים מכך, נידלק הניצוץ היהודי והישראלי . ומתעצם הקשר אל המדינה,הדגל,ההמנון,הצבא . הודיה והערכה. על מה שנתפס כמובן מאליו:מים,אוכל,בגד ללבוש. חשיבות הסבלנות והסובלנות והשמירה על כבוד האדם,רגישות והוקעת גזענות ושנאת השונה. צעידה של בני הנוער במצעד החיים,כשבידם הדגל, היא זכות שצריכה להינתן לכל נער הרוצה בכך,ונמצא מתאימים. למסע חשיבות וערכים חינוכיים ואנושיים. השמירה על הערכים והמורשת היהודית,וחשיבות קיום המדינה. אסור שתפגע מטרה נעלה זו בגלל כסף,לייתר דיוק החוסר בו." חברי הקבוצה פנו השבוע לראש עיריית אשקלון, רוני מהצרי ולשרת החינוך יולי תמיר בבקשה לקיים דיון דחוף בנושא, הן ברמה המקומית עירונית והן ברמה הכלל ארצית. חברי הקבוצה החלו בהחתמת חברי מועצת העיר על הצעת החלטה שתובא בהקדם למליאת המועצה.

אמאiהבתR

New member
הזמנה לכנס

קבוצת"הכוח להשפיע-תושבים מדברים שינוי" מיסודה של עמותת ידיד אשקלון מזמינה אותך לכנס בנושא: הזכות לזכור החובה לא לשכח"-הזכות לצעוד על אדמת םולין עם הדגל צריכה להינתן לכל נער ונערה בישראל שיתקיים אי"ה ביום א' ג' סיוון תשס"ז בשעה 18:30 בבית יד לבנים באשקלון (מול בנין הערייה) בתכנית: התכנסות המסע לפולין סרטה של תלמידה שהשתתפה במשלחת נוער לפולין. הקדמה ע"י חברה בעמותת "הכח להשפיע-תושבים מדברים שינוי" מסע החיים- ע"י הוגי רעיון משלחות הנוער לפולין אבי וקנין סגן רו"הע אשקלון נציג מנהלת פולין במשרד החינוך יו"ר ועד ההורים העירונית רשמי מסע תלמידים מספרים על חווית הנסיעה למחנות ההשמדה מחוייבות הכנסת למורשת השואה ח"כ זבולון אורלב שירה ע"י בני נוער תושבי העיר. דברי סיכום.. כולם מוזמנים

אמאiהבתR

New member
לצערי בזמן שאני הייתי תלמידת תיכון לא התקיים

הפרויקט החשוב הזה. בעלי היה במשלחת ממקום העבודה שלו. כרגע המטרה היא לדאוג באמת לבני הנוער, אלה המלויים את בני כתתתם את האוטובוס ונשארים מאחור. אני בהחלט הבנתי את העמדה שלך בנושא, אין לי כוונה להתנצח, אחד הערכים עלהים גדלתי ולאורו אני מחנכת את ילדיי,הוא סבלנות וסבלנות לדעתו של האחר גם אם היא שונה משלי. לכן, מזמינה אותך לכנס. ובאמת שאין טעם להמשיך את הדיאלוג בנינו כיוון שאינו מוביל לשום מקום. שבת שלום

ישרון

New member
אני מזהה אצלך שיטה

ברגע שהחלטתי שעבורי זה חשוב נסעתי לשם ולא לאיזה טיול חו"ל מהנה כמו תאילנד פריס או רומא. אני מלא בסבלנות וסובלנות ועדיין חולק על דעתך גם בזמני זה היה מעבר למסך הברזל בשעה שאת תנהלי את הכנס אני "אבלה"באזכרה ביד ושם אזכרה שנתית ליהודי קרפטרוס-מרמורוש ואם אנו בני בנות הדור השני לא נמלא את השורות יהיה קשה למצוא מניין לקדיש לצערי מאזור זה נותרו מעטים מכל עיר וגם הם ששרדו מתמעטים משנה לשנה בדרך הטבע.

אמאiהבתR

New member
אתה ממהר לשפוט! וחבל !לא רואה בטיול דבר

מהנה! לא נוסעת לחו"ל עד שלא רואה כל פינה בארץ. אין לי מה לחפש בחו"ל יש כאן ודי והותר מקומות נפלאים ויפים לראות בעכלי ואני חושבים שג"ג ומולדת לומדים דרך הרגליים ואנו דואגים להכיר את הארץ הפךאה הזו לילדים שלנו. מה שמנחה אותי בעשיה ובפעילות זה ההבנה בחשדיבות הנושא בדיקת הנתונים בצורה יסודית מקרוב.. כמו שאמרתי. זה בסדר גמור לחלוק על דעתי.אין לי בעיה כלל עם דעתך המנוגדת. יש לי בעה עם הדרך בה אתה בוחר להביע את דעתך.

ישרון

New member
יפה לך אהבת הארץ

אני הצלחתי כניראה גם בזאת ביתי הצעירה השתחררה והתחילה את הטיול הגדול ברחבי תבל. נקודת המוצא של הטיול הראשון היתה במוצאי הפסח באילת שם עלתה על שביל ישראל היום היא היגיעה ליער בן שמן. איחולי להצלחתה בהמשך הדרך

אמאiהבתR

New member
היה מוצלח ביותר,מכובד ומרגש,

הוצעו דרכים לפתרונות... עידכונים והודעות יבוא בהמשך...

ישרון

New member
לאמא אוהבת שלום

אני עומד נידהם והמום לנוכח מיכתב זה שהופץ בתפוצה רחבת היקף . אישית אני סבור שיש בדרישה הזאת עזות פנים וחוצפה ישראלית טיפוסית מהסוג הניקרא"מגיעלי" אני סבור שאין זה מתפקידה של עירייה או משרד חינוך לעשות למען מילוי כיסיהם של משרדי נסיעות, סוכני נסיעות,מדריכי טיולים ,ורשת שלמה העוסקת במילוי כיסיה בכספים. פולין היא מדינה שהשהות בה זולה יחסית ,בהשוואה למערב אירופה. מחירי המסעות לפולין האמירו פלאים ולידיעתך הוצאות האבטחה מגיעות ללמעלה מ 100 דולאר לילד!!!!!!!!!!!!!!!!! האם היית נילחמת באותה מידה על טיול של ילדי אשקלון לירושליים??????.בסכום שאינו עולה על הוצאות האבטחה????????? לידיעתך ביתי הצעירה שירתה בצהל כקצינת חינוך וממנה למדתי לדעת כי יש חיילים שהטיול לירושליים הוא הפעם הראשונה בחיים בה טיילו בבירת ישראל!!!!!!!!!!!! ואת נילחמת בכדי שיטיילו לורשה???????????????????..לקרקוב??????????????. בדקת פעם כמה תלמידים "מבריזים"מטיולים בארץ?? אני בטוח שאותה קבוצה שנימנעת מלטייל בארץ תילחם נואשות על הנסיעה לפולין.

אמאiהבתR

New member
ישורון

שוב אני לא רואה במסע לפולין טיול. וזה כנראה הסבסיס לחוסר ההסכמה ביננו בנושא. עיין בתשובות האחרות שלי. מסכימה אחיתך שטיול לירושלים והכרת הארץ חשובים במיוחד וצרכים להיות על סדר היום של משרד-החינוך. אין זה סותר כלל ועיקר את החשיבות של המסע לפולין. ואין כאן מטרה לדאוג להכנסותיהם של משרדי הנסיעות!~ עם כל הכבוד אדוני. איננו רואים דברים עין בעין וזה בסדר גם לא לבסכים עם המטרה שלנו, אתה יותר ממזומן לכנס תוכל להתרשם מהדברים ולהביע גם את דעתך. כאן תם בדיון שלי עמך בנושא! יום-טוב שבת שלום.

למעלה