הכינותי סטיק מנתח אנטריקוט מיושן

שחף ים

New member
הכינותי סטיק מנתח אנטריקוט מיושן

יצא סוליה. הכנתי על מחבת מפוספסת, שימנתי אותה וכאשר הייתה לוהטת הנחתי את הסטק, תיבלתי במלח ופלפל שחור, הפכתי וכאשר היה מוכן כיסתי עם נייר כס. עד האוכל, בערך 10 דקות. לא היה עסיסי. מי יודע למה? מי יכול ללמד אותי להכין סטק טעיםםםםםםםם.
 

BiggPoppa

New member
שתי אפשרויות

1. קנית בשר מאיכות ירודה 2. צלית את הבשר יותר מדי. ספר לנו מאיפה הבשר מה עובי הסטייק כמה זמן צלית מכל צד האם השארת אותו על המחבת ב10 הדקות המדוברות ונוכל אולי לאתר את נקודת הכשל.
 

שחף ים

New member
הבשר מרשת מרכולים שמכרה

סטיק אנטריקוט מיושן, כך הם אמרו. עובי בערך 2-3 ס"מ עובי צליתי אותו בערך 5 דקות מכל צד השארתי אותו על המחבת לאחר הטיגון אך כיסיתי בנייר כסף. הכי פשוט תלמד אותי איך עושים סטיק בצורה נכונה על מחבת. תודה.
 

BiggPoppa

New member
הכנת סטייק - המדריך הבסיסי

מצרכים: מחבת כבדה ככל שידך משגת. ככל שהמחבת יותר כבדה - כך קיבול החום שלה גבוה יותר והיא לא תתקרר כאשר תניח עליה את הסטייק. ככה הסטייק יצלה ולא יתכבס במיציו. אומצה משובחת. מה זה אומר משובחת? מחלק שמתאים לבישול קצר - כלומר, אנטריקוט, סינטה, פילה, שייטל וכו'. החלק צריך להיות מיושן. השיטה בה אני משיג בשר משובח היא טיפוח יחסי עם הקצב. בחר לך קצב בעל שם טוב באיזור מגוריך והקפד לבצע את כל קניות הבשר שלך אצלו. ככה יצא שתפגוש אותו אחת לשבוע שבועיים. שעון. יש אנשים שצולים סטייק לפי אינטואיציה. גם במסעדות רבות עושים כך. ואכן - למי מאיתנו לא יצא לקבל סטייק במידת עשייה לא נכונה? השיטה שלי להכנת סטייק - דבקות פנאטית בשעון. האינטואיציה משקרת - השעון לא. מלח גס ופלפל שחור שלם - שניהם במטחנה. אופן ההכנה: מניחים את המחבת על האש. אם המחבת מאיכות טובה - אין צורך בשמן, אלא אם הנתח ממש חסר שומן (למשל פילה). לאנטרקוט או סינטה לא צריך שמן - אתה כבר תראה שנשאר שומן במחבת. ממתינים כ-10 דקות בסבלנות. נסה להעביר את היד מעל המחבת (בזהירות) לקבל תחושה מה החום שמתקבל - זה יקל עליך לקבוע מתי המחבת חם דיו בפעמים הבאות. מניחים את הסטייקים במחבת. לא לדחוס - רק מה שנכנס בנוחות. מקשיבים לטסססססס של הצלייה. מודדים זמן. סטייק של 2-3 ס"מ צריך 3 דקות לדרגת מדיום,3.5 למדיום וול ו-4 ומעלה לוול דאן. אם הנתח מאוד עבה, להוסיף חצי דקה עד 45 שניות. בתום הזמן הופכים לצד שני וממתינים אותו פרק זמן. עם תום הזמן מסירים מהמחבת ומניחים בצלחת. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. לא לאכול - ממתינים 5 דקות נוספות. זהו - בתיאבון. הערה - זמני הצלייה שרשמתי עשויים להשתנות בטווח של עד כמחצית הדקה - בהתאם לחום שהמחבת שלך מגיע ולהגדרה שלך למדיום (כל אחד תופש את זה קצת אחרת). אחרי פעם או פעמיים - אתה תכין כל פעם סטייק מושלם.
 
שחף סיפור אמיתי

לקחנו אנטריקות ..משויש ..מיושן..מהסרטים עשינו אותו כיאות כולם נהנו מצמצו בלשון, ואני אני המסכן אכלתי סוליה והם בשלהם הסטק נהדר..כך משלי רך ממש ...לקחתי..סוליה. אז מה אני לא מבין או שיש אנשים שאוהבים לבלוע אני אוהב ללעוס את מה שאני אוכל וזהוא צ'י
 

יוליקה

Member
מנהל
ציקי, מכירה את הסיפור הזה מבעלי

אני חושבת שהסיבה היא.....שיניים ולא הצליה של הסטק... ועוד מילה, לדעתי חבל על סטק אנטריקוט אם עושים אותו WELL DONE סטק אנטריקוט המקסימום שלו צריך להיות מדיום ויש כאלה שאפילו מקצינים למדיום-ריר. ועוד טיפ (לא לשומרי כשרות) שימו במחבת מעט חמאה.
 

avi5199

New member
ועוד טיפ: אחרי החמאה להוסיף בצל ירוק קצוץ

וויין לבן או אדום , לבשל קצת, ואת הרוטב לצקת על הסטייק.
 
למעלה