הכינו את המזוודות - עשן לבן ברוטרדם והזוכה באירוח uk ל 2017:

mucxjo

New member
הכינו את המזוודות - עשן לבן ברוטרדם והזוכה באירוח uk ל 2017:

היא סיאול. והפעם הבחירה הייתה קשה מתמיד - לצד סיאול הונחה בפני ההנהלה הצעה ראויה לא פחות ממונטריאול שאף תחגוג ב 2017 יובל 200. וכדי להוסיף שמן למדורה , נשיא האגודה העולמית הוא קנדי ( לא ממונטריאול ) וסגן הנשיא מקוריאה. ולפני שרצים ל 2017 - כל מי שמעוניין להכין הצעה ( ולא רק רעיון או לשלוח אחרים לבצע ) לקונגרס הצנוע שלנו לשנת 2016 מוזמן ! זה עתה הסתיים הקונגרס ה 16 לשנת 2015 על כל נספחיו , וזה הזמן הראוי להכין הצעות לקונגרס ה 17 ב 2016 .

mucxjo

New member
מצורפת גם ההודעה המקורית למי שלא מקבל דיוורים מאוסמו בולר :

La ĉefurbo de Korea Respubliko, Seulo, gastigos la 102-an Universalan Kongreson de Esperanto en la jaro 2017. La Estraro de UEA devis diskuti nekutime longe antaŭ ol fari la elekton inter Seulo kaj la kanada Montrealo, ĉar la invitoj de ambaŭ urboj estis zorge preparitaj kaj detale dokumentitaj. Ambaŭ lokoj prezentis tre bonajn kondiĉojn por sukcesa okazigo de la plej grava Esperanto-evento de la jaro. Pri tio raportis jam pli frue la Ĝenerala Sekretario Martin Schäffer kaj la Konstanta Kongresa Sekretario Clay Magalhães, kiuj pasintjare faris esplorviziton al ambaŭ lokoj.

מיכי 10

Member
גם לי זה נשמע מוזר תחילה. אבל חושבת

שהוא התכוון לקונגרס הישראלי (סוף שבוע) הבא בארץ, לא בחו"ל, כפי שזה כאילו משתמע.

mucxjo

New member
אכן הכוונה כאן אצלנו

ואני שמח לראות שכבר מתחילים להבין אותי ...
כדי להשלים את התמונה - הקונגרס העולמי ב 2016 יתקיים בניטרה הסלובקית ( ולכן בשנה הבאה לא יהיה כנס ses שמארגניו יהיו עסוקים מן הסתם) , אני מניח שגם קונגרס אסיה אמור להתקיים מתישהו בפקין , כך שאכן הכוונה לסוף שבוע כאן בארץ שאנחנו "מכנים" israela kongreso.

DoronModan

New member
אז מה הרבותא?

קונגרס כזה בארץ (לטעמי הארוע שלנו צנוע מכדי להחשב קונגרס, אבל זה שמו) לא מתקיים מדי שנה ממילא?

mucxjo

New member
יפה דרשת דוציו - אבל עדיין לא ראיתי כינוס אספרנטו כלשהו

אפילו לא מפגש קלובו , שארגן את עצמו ...
אני קצת חדש בתחום , ולכן ( אולי בתמימות ) חשבתי להעלות כבר עכשיו איזושהי קריאה לפעולה ( לא מחייבת , לא מופנית לאף אחד ישירות )

מיכי 10

Member
סליחה על ההתפרצות, מוצ'יו, אבל אני רוצה להוסיף מנסיוני.

אתה צודק לגמרי; שום דבר לא קורה מעצמו.
גם אני מבקשת בדרך דומה לשלך עבור המועדון - בפנייה כללית ולא אישית - כדי לא להציק ולא להלחיץ אף אחד.
העירו לי כבר כמה פעמים על כך, ואמרו שפנייה כללית אל ציבור, לא תניב שום פרי, ושיש לפנות אישית לכל אחד. לא הסכמתי, גם כיוון שרציתי להימנע מלכתוב בכל פעם הרבה מכתבים אישיים. אך מסתבר שטעיתי, ואלה שהעירו לי - צדקו: כי להוציא יחידי סגולה אחדים (ולפעמים גם אורחים מחו"ל), אף אחד לא מתנדב ולא יוזם...

אז בלית ברירה, אני פונה מדי פעם בעל-פה אל אחדים מהחברים, ושואלת אם יסכימו לתת איזו תוכנית למועדון. בדרך כלל, אלה שמסכימים, מבקשים לחכות להם כמה שבועות או כמה חודשים. אני לא מלחיצה. גם מציעה להם לבחור נושא כרצונם, ולתת בין עשר דקות עד שעה ורבע (ולפעמים גם יותר). ורק להודיע לי מראש לגבי התאריך, הנושא וכמות הזמן שהם צריכים עבור התוכנית. אפשר גם להמשיך בפגישה הבאה, אם יש הרבה חומר.
אתה יודע איך בדיוק אני פונה, כי בעבר פניתי גם אליך. ביקשת להמתין עד שתאסוף ותארגן את החומר, ונענית בצורה יפה לבקשתי. :)

cvi1

New member
Kongreso

גם אני אמרתי בשיחת הסיכום בפעם האחרונה - KIES היה שם יותר מתאים, יפה ומיוחד.
Kongreso ממש לא מתאים לארוע שלנו.

למעלה