הכיצד נכתוב?

dora31

New member
הכיצד נכתוב?

כיצד יש לכתוב את הפתגם הבא: KOL AKAVA LETOVA אשמח אם תענו לי.
 
אני לא חושב שזה נכון-אם כבר ע' בקמץ

כ' בקמץ ו-ב' עם פתח. אני משער שההטעמה היא ב-"בה" ולכן הברה סגורה מוטעמת לא מקבלת תנועה ארוכה(ולכן פתח). ה-ע' וה-כ' שתיהן לא מוטעמות, והטעמות סגורות לא מוטעמות תקבלנה תנועות ארוכות, ולכן בהן יהיו קמצים. בקיצור אני חושב שזה צריך להיראות ככה: עָכָּבַה
 
../images/Emo6.gif מצטער! לא שמתי לב שכתבת בהומור

"...ו-ב' עם פתח. אני משער שההטעמה היא ב-"בה" ולכן הברה סגורה מוטעמת לא מקבלת תנועה ארוכה(ולכן פתח)..." שָׁנַה טוֹבַה!
 
אתה צודק, אבל למה Double OS כתבה

עַכָּבָה, ולא: עָכָּבַה? אחרי הכל כפי שאני ואתה אמרנו-ההטעמה היא ב-"בה" ולכן שם תהיה תנועה קצרה כי ההברה לא מקבלת תנועה ארוכה, ובשתי ההברות האחרות תהיינה תנועות ארוכות כי הן לא מוטעמות! אז היכן טעינו?
 
בלשון יחיד אומרים "טעיתי",

לא "טעינו". פתחת פעם בחיים ספר לימוד בדקדוק? פתחת פעם בחיים מילון מנוקד? ראית פעם בחיים מילה כתובה מנוקדת ב"שיטה שלך"? לא אומרים בעברית "תנועות קצרות וארוכות", אלא "קטנות וגדולות". בשמות עצם מלרעיים, שהם רוב שמות העצם בעברית, בהברה האחרונה תמיד יש תנועה גדולה: שָׁנָה טוֹבָה שֻׁלְחָן גָּדוֹל. דגש חזק יבוא רק אחרי הברה פתוחה בלתי מוטעמת עם תנועה קטנה (חוץ מכמה יוצאים מהכלל: הבָתּים האֵלּה לָמּה הֵמּה שָמּה): סַבּוֹן הַסַּבּוֹן מִסַּבּוֹן מִכֵּיוָן שֶׁלִּי סִפּוּר. במילה 'עכּבה' יכול להיות דגש חזק ב-כ' רק אם ה-ע' בפתח. ומובן מאליו שהניקוד היחידי האפשרי של המילה הוא 'עַכָּבָה', ופשוט יכולת לבדוק את זה במילון! והערה אחרונה. הדברים באמת בסיסיים ביותר. אני בכלל לא מומחה גדול בלשון, אבל "דברים כאלה" מובנים לי גם מבלי להיעזר במילון.
 

ZGala

New member
הניקוד הנכון ביותר

עֲכָּבָה "ע" גרונית תמיד עם חתף "כ" עם דגש וקמץ "ב" עם קמץ
 

ZGala

New member
אני יכולה לטעות

אבל אני חושבת ש"כ" עם דגש קל וקמץ ולפניו צריך להיות שווא נח שהופך לחטף פתח מכיוון ש"ע" גרונית לא יכולה להיות עם שווא (בתחילת מילה)
 
אכן טעית.

ראשית, שווא בתחילת מילה הוא שווא נע, ושנית אחרי חטף-פתח אין דגש קל (וכמובן גם לא דגש חזק). הניקוד הנכון הוא כמובן עַכָּבָה, כמו שכתבו לפנינו, ואחרת לא יכול להיות.
 
ממתי הברה סגורה מוטעמת תקבל תנועה

ארוכה? (במילה: "בה") אלא אם כן ההטעמה היא ב-"ע" אבל זה נראה לי מוזר מדי
 
בשמות עצם - מאז ומתמיד

ולא רק הברה סגורה מוטעמת אלא גם הברה פתוחה מוטעמת וגם לא מוטעמת - "מקבלות" תנועה גדולה (לא "ארוכה"). אגב, במילה 'עכבה' כל ההברות פתוחות.
 
למעלה