הכירו את דריה, מועמדת לגירוש.

מרגש

"הם נולדו פה, עברית היא שפתם, וישראל היא ערש תרבותם. הם כבר לא יכולים לחזור לארץ המוצא שלהם מכל היבט אפשרי, ועקירתם היא לא פחות מאכזריות ואטימות שהדעת יכולה לקבל. בין המספרים, הסטטיסטיקות והנתונים שיביאו בפניכם, אני מבקשת שתזכרו שיש שם גם, למשל, ילדה אחת בת חמש. היא מבקשת שיקראו לה דריה כי היא ישראלית, וזה לא רק מכיוון שהיא לא תוכל לחיות טוב בלעדינו"

מתכNET

New member
דמגוגיה זולה

כאילו שאין אנשים שעוזבים את מולדתם ועוברים לארץ אחרת,יש כ מיליון ישראלי שעשו את זה בארה"ב.

מרצונם- לא ע"י גירוש! אתה לא רואה את ההבדל?

יש גם הבדל בין מישהו שמתאבד לבין מישהו שרוצחים אותו

מתכNET

New member
בטח רואה השאלה היא מה האלטרנטיבה

לא אמרתי שגירוש זה הדבר האידיאלי,ברור שהיה טוב מלכתחילה שלא היתה נוצרת הבעיה. אבל עכשיו אנחנו צריכים לבחור בין שתי אופציות גרועות.

אבל איזו בעיה נוצרה מלכתחילה?

דריה נולדה וגרה בישראל ומדברת עברית. איפה בדיוק זה פוגע בך בחיי היומיום? הצביון היהודי של המדינה חשוב לך? אפילו בזה היא לא פוגעת, כי היא תעבור את מערכת החינוך היהודית הממלכתית, ותצא בדיוק כמו כל ילד יהודי חילוני בארץ. אם חילונים לא פוגעים לך בצביון היהודי של המדינה, גם היא לא. אפילו ההלכה היהודית היא בעד הילדה הזאת! הרי היא עונה להגדרה של גר (לא גר צדק, גר רגיל)- מי שבא לגור בארץ והסתפח מבחינה חברתית ותרבותית לעם ישראל, מבלי שהמיר את דתו. והרי נאמר "ואהבת את הגר אשר בתוכך", לא "וגרשת את הגר ואהבת אותו מרחוק"...

מתכNET

New member
זה בדיוק מה שאתה וחברייך לא מבינים

אתם מנסים להפוך את זה לעניין אישי. לי ולשכמותי(שאר הגזענים...) אין בעיה עם דריה באופן אישי,יש לנו בעיה עם התקדים. איפה שמים את הגבולות? למה דריה כן ומישהו אחר לא? ודרך אגב מי אמר לך שכל הילדים "יעברו" את מערכת החינוך וישתלבו בחברה? האם ראוי שניקח את הסיכון שהם לא ישתלבו? האם המהגרים המוסלמים בצרפת משתלבים בחברה? לא בהכרח.

אוקי דיון רציני ../images/Emo127.gif

תקדים זה תקדים. הענין הוא באמת לא בדריה עצמה. במדינת ישראל יש כיום רק 2000 ילדים כאלה, צברים שנולדו למהגרים. אם אלי ישי יחליט להרפות מכולם ולאפשר להם, לא תהיה לכך כל השפעה על ישראל. באופן אישי על כל אחת ואחד מהם, זה יהיה עולם ומלואו. ולגבי הילדים, ישנן כל כך הרבה עדויות על הרצון שלהם להשתלב ולהטמע בחברה הישראלית, שלא ברור לי למה אתה בוחר לחזות דווקא שהם לא ישתלבו. מגמות של בדלנות ואי השתלבות קיימות דווקא יותר בקרב צעירים רוסים, וגם זה, בינינו, לא ממש בעיה בוערת שמדינת ישראל נאלצת להיאבק עימה יום יום, נכון? כולל הלא יהודים ביניהם, שהבדל היחיד בינם לבין ילדי המהגרים מהפיליפינים ומאפריקה, שלאצל הרוסים הסבא של האמא היתה יהודיה, ואצל הפיליפינים לא. אני מסכים איתך שלכל דבר צריך להציב גבולות. ובדיוק כשם שבעבר ממשלות קבעו "לא" חד משמעי, הן גם יכולות לקבוע "כן" ל-1000 איש בשנה או ל -12,149 איש בשנה. כוח ההחלטה הוא תמיד בידינו. נכון, אין לאף אחד בטחון מוחלט שתהיה אינטגרציה פנטסטית, אבל יחד עם זה, לפני שמשווים לצרפת צריך לזכור שלמוסלמים רבים שם שבאו לצרפת בעיקר מהקולוניות לשעבר יש תודעה של משועבדים שדוכאו. זה לא מקרה שדווקא בני המהגרים המעטים בארץ הם לעיתים קרובות סופר ציוניים ומתים להתגייס כבר לצבא: להם אין כל תסביכים כאלה. הוריהם באו לארץ ממקום שלא היה לו כל קשר לישראל.

אבל איזה 'בעיה' נוצרה מלכתחילה?

דריה נולדה וגרה בישראל ומדברת עברית. איפה בדיוק זה פוגע בך בחיי היומיום? הצביון היהודי של המדינה חשוב לך? אפילו בזה היא לא פוגעת, כי היא תעבור את מערכת החינוך היהודית הממלכתית, ותצא בדיוק כמו כל ילד יהודי חילוני בארץ. אם חילונים לא פוגעים לך בצביון היהודי של המדינה, גם היא לא. אפילו ההלכה היהודית היא בעד הילדה הזאת! הרי היא עונה להגדרה של גר (לא גר צדק, גר רגיל)- מי שבא לגור בארץ והסתפח מבחינה חברתית ותרבותית לעם ישראל, מבלי שהמיר את דתו. והרי נאמר "ואהבת את הגר אשר בתוכך", לא "וגרשת את הגר ואהבת אותו מרחוק"...

ילדה חמודה

ואני ממש לא רוצה שהיא תהיה ישראלית. אז מה? אני גם לא רוצה שהיא תביא אח"כ לארץ את כל המשפחה המורחבת שלה מכוח זה שהיא תהיה אזרחית. אז מה? אני גם לא רוצה שהיא תתחתן עם הנכד שלי. אני גם לא רוצה שהיא ושאר הגויים יהיו רוב במדינת ישראל. כי האבא שלי נלחם ונפצע כדי שהמדינה הזאת תהיה מקום מקלט ליהודים, מדינת היהודים. זה היה גם החזון של בן גוריון ושאר מקימי המדינה. לא ממש מתחשק לי שהנינים שלי יגורשו מכאן בגלל הרוב הלא יהודי שיהיה במדינת ישראל. אני מאד חומלת על אלה שניצלו ומנצלים את טוב ליבנו כדי לשפר את מעמדם הכלכלי. לנו זה חשוב יותר. שיחפשו מקום אחר או שיחזרו הביתה. כאן הבית שלי וזכותי וחובתי להגן עליו מפני פולשים, גם אם הם מתוקים וחמודים. הם פולשים.

כך בדיוק דיברו עלינו אלה שסגרו את השערים...

אף אחד לא מכריח את הנכד שלך להתחתן איתה. ומניין הגעת לרעיון שאם יהיו עוד כמה דריות בארץ אז הנינים שלך יגורשו? זה שאת רוצה לגרש אותה כי היא לא יהודיה, זה לא אומר שניניה ירצו לגרש את נינייך כי הם יהודים. זה שיש בך גזענות זה לא אומר שגם היא או ניניה יהיו כך. כעם ל הכבוד לאבא שלך, אבא שלי כשהיה בצבא לא נלחם בשביל המטרות האלה, וסבא שלי, שאנשים כמוך דאגו לגרש את משפחתו ממולדתם, ודאי לא חלם בחלומותיו השחורים ביותר ויבוא יום ובמדינה שלו יתנהגו לאנשים שנמצאים במצב שבו הוא היה באותה דרך אכזרית. שלא לדבר על זה שמרוב דיבורים על מדינת היהודים, את סותרת את עמדת המסורת היהודית בעניין.

SupermanZW

Well-known member
הרחקת לכת

תושבות זמנית אינה מעניקה זכאות לאזרחות, זה שאותה ילדה גרה בישראל לא אומר שהיא תקבל אי פעם אזרחות. יפאן למשל אינה מעניקה אזרחות למי שאין לו הורה יפאני ו/או לא נולד ביפאן, אפשר להחיל מדיניות זו גם בישראל. אפשר לבנות גדר אלקטרונית בגבול עם מצריים ולמנוע הסתננות. לא הילדה אשמה שהיא הגיעה לישראל אלא מדינת ישראל במחדליה. אף אחד ממילא לא התכוון לתת לאותה ילדה זכות להביא את המשפחה המורחבת שלה, מעולם לא הייתה מדיניות הבאת משפחות מורחבות של ילדי מהגרים לישראל. אם היא תתחתן עם הנכד שלך יהיה פחות סיכוי שהיא תהיה אנטי ישראלית מפני שהיא תחיה עם ישראלי, כמו כן הדבר יגדיל את הזדהותה עם המדינה, אני סבור שזה דווקא יועיל למדינה אם היא תתחתן עם הנכד שלך. גם בלי מהגרים ומסתננים בעוד 30 שנה רוב אזרחי ישראל לא יהיו יהודים, לכן התעוררת מאוחר מדי. המקלט עלול לספוג פצצת אטום מאיראן אם לא נשמיד את מתקני האטום של איראן ובינתיים נראה שאין כוונה לעשות דבר. נראה כי במדינת המקלט ליהודים תושמד לצערנו הרב הכמות הגדולה ביותר של יהודים שהושמדה במדינה אחת. בן גוריון לא יכול היה לחזות את האטום האיראני, כמו כן הוא היה אידיוט גמור ואמר משפט שאני בטוח שלא ידעת עליו: "אם אפשר להציל את כל הילדים היהודים ע"י העברתם לאנגליה או מחצית מהילדים היהודים ע"י העברתם לישראל אבחר באפשרות השניה", אני לא הייתי לוקח דוגמה מאדם שערך החיים הוא אפס בעיניו. אף אחד לא יוכל לגרש את נינייך מישראל מפני שאזרחים אי אפשר לגרש. גם אם היהודים יהיו רק אחוז אחד מאזרחי ישראל אי אפשר יהיה לגרש אותם. פצצות אטום איראניות מסכנות את ביתך הרבה יותר מהפולשים, את פשוט מעדיפה להתמודד עם הבעיות הקלות ולהתעלם מהבעיות הקשות.

IgalR

New member
מקרה קלאסי שבו אזרחים עובדי שגרירות זרה

בישראל צריכים לחזור לביתם מולדתם בתום המינוי/שליחות. סיפור הילדה אינו רלוונטי ובמידה ותגרם לה אי נעימות כלשהיא בחזרתה למולדתה האחריות המלאה היא של ההורים.

למעלה