הכיתה המואצת...

Eledge

New member
הכיתה המואצת...

האם זה יהיה נבון לתת לבני המצטיין להיכנס לכתה המואצת במחשבים, אנגלית ומתמטיקה? הילד אשף, יש לומר... אני גם פוחד שזה יגרום לבתי לתלות ציפיות בעצמה, שניהם מאוד חכמים... היא בת 7 והוא בן 13, הוא לומד בליידי דייויס... אני פוחד שזה ילחיץ אותו, הוא לומד גאומטריה ואלגברה לכתה ט´-י´ עם סביו ומבלה כמה שעות הגונות בשבוע על המחשב ומול הטלויזייה(אנגלית ומחשבים, עוד משהו...), כמובן שהוא נפגש עם חברים, משחק משחקים ויש את הכדורגל... הוא נראה לי מאוד רגוע ושלו, הכל עושה, לא חשבתי שיהיה לי 2 ילדים שאני אהיה כל כך גאה בהם... אחכה לתשובתכם...

אלה_ה

New member
המלצה

הילד שלי עוד רחוק מזה אז קשה לי לייעץ אבל לא נראה לי שצריך למנוע ממנו התפתחות בגלל מה שאחותו תרגיש. אם הסביבה המשפחתית לא מלחיצה ודוחפת, כל ילד יתקדם בקצב המתאים לו. וגם אני ממליצה לשאול את השאלה בפורום חינוך לגיל הרך. נראה לי ששם תקבל תשובות טובות.

מיכללב

New member
מאד תלוי בילד ../images/Emo9.gif

ואיך שהוא מקבל את כל העניין, במילים אחרות מה הוא רוצה ומה מעניין אותו..צריך לשים לב כי לפעמים המראה יכול להטעות..אפילו אם הוא נראה שלו ונינוח זה לא בהכרח מעיד על כך..ועוד דבר חשוב, עד כמה זה חשוב לכם..והתמיכה כאן מאד חשובה..לא משנה במה הוא יבחר שזו תהייה הבחירה שלו ולא מתוך לחץ או כדיי לרצות. איזה כייף שיש נחת מהילדים...

לאה_מ

New member
דוקא העובדה שאתה עושה את הקישור

בינו לבין אחותו נשמעת לי קצת בעייתית. הילד כבר מספיק גדול בשביל להפעיל שיקול דעת. תציגו בפניו את האפשרויות ותנו לו לבחור. אם הוא מתעניין בזה, ומוכן שיאתגרו אותו יותר ממה שנעשה היום, הוא ודאי ישמח ללכת לכיתה המואצת. אבל אחותו ודאי לא צריכה להוות שיקול בעניין הזה. כל ילד הוא עולם ומלואו, ויש להזהר מאד מלקטלג אותם בקטגוריות שיהיה להם (וגם לנו) קשה להחלץ מהן. אם הוא מוכשר במתמטיקה ואנגלית, זה ממש לא אומר שאחותו צריכה לוותר על התחומים האלה ולהיות מוכשרת בציור וגיאוגרפיה. יתכן שיש לכם בבית שני אשפי מתמטיקה - זה לא תחרות שבה יש רק מקום ראשון אחד... תנו לכל אחד מהם את התמיכה ואת המרחב להתפתח ולהתעניין בתחומים שקרובים ללבו - בין אם אלו תחומים שונים ובין אם זהים. ועוד דבר - לדעתי, אם לא תעשו מזה עניין גדול (הוא לומד בכתה המואצת, כמה הוא חכם, כמה הוא מוכשר, איזה שד הוא במתמטיקה...), אז גם אחותו לא תקח את זה כעניין חריג. אז הוא עבר כתה - ביג דיל. אני לא אומרת, שאתם לא צריכים לעודד את הגדול ולשבח אותו - אבל זה בפניו, ללא נוכחותה של אחותו ובלי שום קשר אליה.

Eledge

New member
אוקיי.

אני לא התכוונתי למנוע ממנו לעלות למואץ, אני רק חששתי שזה ישפיע על הילדה, למעשה אני שמח, כי זה מגיע לו. הילדה עדיין קטנה, ואני בטוח שכשאשר היא תגיע לגילו, היא לא תהייה פחות טובה, אבל זה עלול לגרום לה לרצות להאיץ את הזמן. ואני רואה את זו כשגיאה, הזמן של היסודי הוא הכי כייפי ונעים, אבל אתה לא עולם לא מעריך מה יש לך, רק כאשר אתה נפרד ממנו... זה הכל, אני ממש מר פרפקט, אני חושב על הכל ולא לוקח סיכונים, תודה לכן, בכל מקרה. נ.ב. יש כאן עוד אבהות חוץ ממני?

למעלה