הכי גאים שיש? תתביישו! או שלא?

MARMELAD

New member
הכי גאים שיש? תתביישו! או שלא?

אני חייב לשתף אותכם במשהו שעובר עליי.
כבר חודש שבכל יום ששי אנחנו מתאספים, החברים ההומואים לסביות הבי והטראנס וגם כמה סטרייטים לקישוט. נפגשים בבית של מישהו, מגישים גזוז ובמבה אדומה וצופים בסדרה "הכי גאים שיש". אוקיי, זאת סידרה מגניבה, אין מה לאמר. אנחנו בהחלט נהנים ואפילו (כן) היא קצת מגרה לפעמים. אבל..... יש בינינו בחבורה ויכוח. חלק אומרים שהסדרה משקפת מציאות. חלק אומרים שממש לא. הנימוקים: משקפת
לא מטאטאת את הדברים מתחת לשולחן. מראה ה-כ-ל. גם סקס. מציגה דמויות אמינות באופן יחסי.. אוחצ´ צעיר, אוחצ´ זקן, סטרייט עלק וחננה. דיאלוגים יחסית סבירים והגיוניים. יש לדמויות עומק מסוים. הן לא דמויות עמוקות אמנם אבל לא רק הומו. לא משקפת
דמויות די סטריאוטיפיות. לא יכול להיות שגבר הומו בן 30 שבארון יקבע ללכת לבר של סטרייטים ויזדעזע לראות שם נשים. "אוווו...סטרייט בר..." כאילו, אתה בארון, צא מזה. הכל סובב סביב סקס. הדמויות לא מספיק עמוקות. הן לא שטוחות לחלוטין אבל בהחלט בעיקר הומואיות.והלסביות ממש לא נראות לסביות.ולמי יש אמא מגניבה כזאת? בטח לא לנו. בכל אופן. אחרי כל הדיון הנ"ל הגענו לשאלה הבאה. אם הסדרה באמת משקפת במידה מסויימת אפילו את החיים שלנו.... אז האם אנחנו צריכים להיות גאים? גאים בכך שגם בגיל 30 אנחנו יוצאים למועדונים לחפש זיונים? גאים בכך שיש לנו שתי הכנסות ואין לנו ילדים? גאים בכך שאנחנו בארון? או לא בארון? גאים בבגדים המגניבים שלנו? או שהם בעצם מגעילים? כאילו, חולצת רשת...
יש במה להתגאות? היו בחבורה כאלו שאמרו שהחיים שלנו מצטיירים כגועל נפש. אחרים אמרו שהם מצטיירים כמו שהם באמת. אז אני כותב לכם כאן... אני לא יודע מה אני חושב. לדעתי הסדרה די מייצגת נכון את הקהילה. לפחות הקהילה של ההומואים הבליינים, אלו שמסניפים קוק ומזיינים בשירותים של ה TLV. אז להיות גאים בעצם או להתבייש???
MARMELAD

amirr1

New member
אם זה מה שעושים.....

ההומואים הבליינים , אני לא כל כך מצטער שאף פעם לא הייתי ב-TLV.

MARMELAD

New member
כמובן שלא כל ההומואים הבליינים

ואפילו לא חלקם הגדול... ואני מצטער עם ככה הבנת אותי. אבל יש קבוצה לא מבוטלת של גייז שכל עולמם סובב סביב מועדונים, סמים, זיונים (בד"כ לא מוגנים), בגדים משינקין, התאהבויות באנשים הלא נכונים ופעם בשנה נסיעה לחו"ל. מכיר אותם? זה אלו מהכי גאים שיש.

amirr1

New member
ואח"כ למה להתפלא... ../images/Emo4.gif

ששונאים הומואים. אתה בעצמך אמרת חלק לא מבוטל...

MARMELAD

New member
שוב אמיר אני אחזור ואסביר את עצמי..

אני בטח שלא שונא הומואים. להיפך, מת עליהם. אני בעצמי אחד ! א-ב-ל. כמו שיש בקהילת השמאלנים את השמאלנים הסטריאוטיפים...אלו עם השיער המוזנח, עם הספרים של בישול צמחוני בסלון עם ריהוט הקש, עם הבגדים השחורים בארון לקראת יום ששי... וכמו שיש בקרב אחינו בני עדות המזרח את המזרחיים הקלאסיים ששמים חגורה במכנסיים, שומעים רק ליאור נרקיס וזוהר ונוסעים בב.מ.וו. גם יש בקרב הקהילה את אותו מיעוט סטריאוטיפי... וגם אם הוא מיעוט מדובר על מספר לא קטן של אנשים, דרך אגב, שחיים כמו שרשמתי למעלה. ואני מקווה שאתה מבין שאני ממש לא בא מגישה של הומופוביה, להיפך. אבל אתה חייב להסכים איתי שבת"א רבים רבים מאחינו העליזים חיים את החיים המתוארים בסידרה - חיים של ריקנות מסוימת. ואני אפילו אוסיף - לפני שגרתי בת"א גרתי בעיר אחרת, קצת יותר קטנה, שאין בה יותר מדי - בעצם אין בה בכלל - מקומות לגייז. אז שם הגייז היו קצת שונים מהגייז בת"א. הם לא היו מוחצנים, הם לא מצאו סטוצים כל יום, ואם הם כבר פגשו מישהו הם בד"כ סחבו איתו קשר מסוים. ובת"א בגלל שכל כך קל למצוא גבר ובגלל שיש כל כך הרבה חתיכים ברחובות... אז אנחנו נוטים לוותר לעצמנו על קשר ו...איך קוראים לזה? לזרום ! מסטוץ לסטוץ, מהTLV לאאוט, מאקסטא לקוק, ממוטי חסון לחשמל... ובזה אנחנו דומים לחבר´ה שבסדרה. אתה לא מסכים איתי?

amirr1

New member
שמעת אותי אומר שאתה הומופוב?

לא אמרתי ולא רמזתי,ודרך אגב אני לא חולק עליך. אני לא בטוח שכל מי שגר בת"א חי ככה (תסלח לי שאני לא יודע מה/מי זה מוטי חסון) , וחוצמזה הסדרה לא בדיוק משקפת חיים רגילים של הומואים כמו שסקס והעיר הגדולה לא בדיוק משקפת חייהם של סטרייטים (זו בכל זאת טלוויזיה..). אני לא גר אמנם בת"א , אבל היו לי מספיק סטוצים וכיו"ב. אני לא בטוח שהמגורים בת"א מחייבים הסנפה וזיונים ללא הכרה. וגם אני הומו , אם זה לא היה ברור. דרך אגב אני מכיר המון הומואים שגרים בת"א ולא הולכים למקומות של גייז, והם לא בארון. כששאלתי אותם למה לא אז הם אמרו שהם לא אוהבים את אווירת שוק הבשר ששוררת שם. אני מניח שהם צודקים ואולי זאת הראייה לכך שיש שניים וחצי מקומות, שהם לא באופן פרופורציונאלי לכמות הגייז שיש בעיר הזאת!

i love u

New member
מוטי חסון זה... ../images/Emo8.gif

מעצב אופמה שיש לו ולחברו המדהים מייקל נחום חנות בגדים ברחוב יוחנן הסנדלר שחוצה את שנקין וסתם לידע כללי הם מעצבים בגדים מדהימים אבל יקרים בטירוף :)

MARMELAD

New member
ולמרות שזו פרסומת.....

חייבים לפרגן לחברים ! היום הייתי שם ומדדתי שרוואל עאלק מסיני כזה, נקשר, בבד זהב מדהים שנראיתי איתו כמו איזה שיח סעודי והמחיר בכלל לא יקר. חוץ מזה הרי ברור שכל חנות שפונה לקהל של גייז מפקיעה מחירים, להומואים יש כסף! כולנו מלכות
.. MARMELAD

i love u

New member
מרמלד שלי ../images/Emo9.gif ../images/Emo34.gif ../images/Emo9.gif

אמממ בעיקרון אני לא יכולה לעזור לך לפתור את הדילמה שלך על התוכנית... כילא ראיתי אותה אף פעם ות´אמת שגם לא שמעתי עליה אבל רציתי להגיד לך שיש לך אחלה של כישרון כתיבה ושאני נהנת לקרוא את ההודעות שלך :) שיהיה לך אחלה של יום תשמור על עצמך ועל היפה והמיוחד שבך שלך, יפעת

על-פי התיאור שנתת

ההומואים התל-אביבים לא שונים בהרבה מהסטרייטים התל-אביבים. ו"נערי הכפר" שתוארו גם כן, גרסתם זהה לגרסה הסטרייטית זה המיקום, ולא ההעדפה המינית

טל קר

New member
אהלן, אני טל, ואני פרו, ויש לי דעה

(מי שמכיר את גאווה בIOL מכיר אותי ודאי משם) בקשר להאם להיות גאים או לא - אז ודאי שכן. למה כן? קודם כל, רק בתנ"ך וביסודי היתה אחריות קיבוצית, שאם אחד "פשע" על כל השאר להרכין ראשם בבושה ולקבל עונש קולקטיבי. ושנית, דרך החיים של זיונים ובליינות, זה לא כוס התה שלי, אבל אם מדובר באנשים בוגרים שמקבלים החלטות על חייהם, ולהם זה כן מתאים אז למה לא להיות גאים בזה? שכל אחד יבחר את דרך החיים שלו, ויאפשר לאחר לבחור את דרך החיים שלו. אם למישהו מתאים חולצות רשת, ולצאת גם בגיל 30 ו40 ו50 לתפוס זיונים, אבל זה מה שמתאים לו ובא לו, למה שיתבייש? ולמה שנתבייש בו? אני חושבת שדווקא בלהיות QUEER ניתנת האפשרות לשנות סדרי עולם סטרייטים כאוות נפשו של הרוצה לשנות. גיי לא חייב להיות סטרייט בסטרייט...

טל קר

New member
נ.ב. כבר שמעתי כמה פעמים את הפרשנות

שסקס והעיר הגדולה זה בעצם 4 גייז בתחפושת על פי אופן התנהלות החיים.

MARMELAD

New member
../images/Emo45.gif בוודאי ! וגם... נכון !| כן|

לעניין הגאווה אני חייב לאמר שאני בהחלט גאה. מי שיעבור מתחת לביתי יראה דגל
מתנופף ברוח ועל הכסא בחדר יש מדבקת GAY POWER. אני גאה, בהחלט. השאלה היא ספציפית לגבי הסדרה והמראה שהיא שמה לנו לגבי החיים שלנו. ובת´כלס....בסדרה זה לא נראה משהו. מצד שני זאת סדרת טלויזיה כך שחייב להיות קונפליקט. לגביי אני חושב שהניסוח הכי ברור יהיה שאני גאה במה שאני, גאה גם בצורת החיים שלי שדווקא כוללת את כל המרכיבים השליליים מלמעלה... אבל יש אצלי גם בהחלט לחיות חיים רגועים ומשפחתיים עם מי שיהיה/תהיה אהבת חיי. אז זו גאווה זמנית אני חושב. ולעניין סקס והעיר, ברור ברור ברור ש-4 הבנות הן הומואים מחופשים ! קודם כל לאף אישה אין טעם כל כך מדהים/מזעזע/אפנתי בבגדים... אבל ברצינות, יוצר הסדרה דארן סטאר הוא באמת הומו, במציאות הוא דומה מאוד לידיד ההומו של קארי מבחינה חיצונית אם כי הוא לא מדבר בקול מעצבן כל כך. ואם תחשבו על זה תקראו שגם החבר´ה בהכי גאים שיש די מקבילים ל-4 הגראציות של סקס. אני לא זוכר האמת את השמות שלהם ככה שאני אחסוך לכם את ההדגמה אבל ברגע שתחשבו על זה טיפה תראו שהדמויות של הכי גאים שיש הם פשוט הגירסא הגברית והעליזה של בנות סקס והעיר... כולל התסביכים ומספר הזיונים ! MARMELAD

גם בארה"ב זעמו הומואים על הדרך בה

מציגה הסדרה הזוועתית הזאת את ההומואים. לי יש יותר בעיה עם כשרון המשחק/ההפקה של הסדרה הזבלונית הזאת (למי שלא יודע היא גירסא אמריקאית של QUEER AS FOLK הבריטית) שלמרות שהסצינות בגירסא האמריקאית מועתקות מהבריטית אחת לאחת - מצליחה להיות מטופשת ומשעממת ומראה עד כמה הבריטית הרבה יותר מוצלחת מהגירסא האמריקאית. בכלל, הסדרה הזאת לא מייצגת כלום. יש המון דמויות גאות גם בסדרות אמריקאיות וגם בסדרות בריטיות שמנהלות אורח חיים שונה לחלוטין מאלו של גיבורי הכי משעממים שיש, ההבדל הוא שבסדרות האמריקאית אין להם כמעט חיים אישיים (בניגוד לבריטיות שהן הרבה יותר נועזות) - תחשבו על ג´ק מדוסון למשל - מה שהופך אותן למאד חד מימדיות בניגוד לדמויות בהכי גאים שישי. אני גם אף פעם לא הבנתי מה רע בקצת ביקורת? השתייכות לקהילה זאת או אחרת לא אומרת שחייבים אוטומטית להסכים עם כולם או לאהוב ולקבל את דרך החיים שלהם, במיוחד כאלו שהם הרסניים. אני ממש לא רואה את עצמי מקבל את זה שמישהו קרוב אלי יתחיל להשתמש פתאום בסמים או יקיים יחסי מין לא מוגנים ואני אשב באדישות כאילו שהכל בסדר מבחינתי.

טל קר

New member
אתה צודק - זכותנו לא לאהוב את זה,

אבל זכותו לנהוג ככה (זכות שהולכת יחד עם החובה לשאת בתוצאות). חוץ מזה שאני חושבת שמרמלד דיבר יותר על דברים שלא מקובלים עליו מבחינה נורמטיבית ותרבותית לא מבחינת החוק (סמים) או בריאות (יחסי מין לא מוגנים). כלומר נניח יחסי מין (מוגנים) מזדמנים וחולצות רשת ויציאה למקומות מפגש לתפוס זיון ושאר הדוגמאות שמופיעות בהודעותיו.

לא התכוונתי ספציפית להודעה שלו

אלא באופן כללי על תופעת סטיית הפיות של כל מי שלא מסכים עם הדעה הקונפורמית הרווחת בקהילה. זה לא בולט פה, אבל בפורום אחר שלא אזכיר את שמו כי אני לא בקטע של פרסומות, זה מאד רווח.

טל קר

New member
רק לידע כללי, מה הדעה הקונפורמית

הרווחת בקהילה? כשאתה אומר קהילה אתה מתכוון לקהילת הגייז-בנים או הגייז-בכלל? כי אני בפורום שנהגתי להשתתף בו ראיתי הרבה יותר משתי דעות רווחות בקהילת הגייז-בנים, על הספקטרום שבין "הומו זה להזדיין רק בגן העצמאות להיות בלי קשר זוגי ולחיות רק מסטוצים עד גיל 70 בו אתה מזדקן לבד ערירי וחולה" לבין "אני מתכוון להתחתן עם בעלי בהקדם ויהיו לנו חמישה ילדים שני חתולים וכלב". לעומת זאת בקהילת הגייז-בנות ראיתי בהחלט דעה משותפת יותר רווחת ל"אני רוצה למצוא אישה להתחתן איתה ולגור איתה באושר ועושר" נ.ב. אם זו לא טירחה רבה מדי אתה מוזמן ללחוש לי באימייל באיזה פורום מדובר

MARMELAD

New member
אין פה סתימת פיות ! וכולכם תסתמו !

כל אחד שיגיד מה בא לו. אתה הומו מועדונים? מגניב. בוצ´ה? סבבה. סטרייט בסטרייט? אחלא. ביג מאמא? יופי. הומו דתי? נער ליווי? זיין גני עצמאות? קוקסינל? נערת רוק שברחה מהבית? דוב? לסבית בורגנית? סלבריטי בארון? מוכר בחנות נעליים? מכונית יד שנייה בשש וחצי אלף עם טסט לשנה? וולקאם... ברוכים הבאים. הכל הולך. שיהיה רק טוב. להביע דעות זה מעניין, ואני לא חושב שיש פה מישהו שלא מוכן לשמוע דעות של אחרים. אתה לא רוצה לשמוע? אל תקרא. תתעלם. תתאבד. יש המון פתרונות. אבל... הודעות מטומטמות וגועליות, שכל המטרה שלהם היא לעצבן... ואני לא מדבר על הודעה כמו "אני לא מבין איך גבר יכול לנגוע בגבר".. זו הודעה לגיטימית. אני מדבר על ההודעות שנרשמו רק להציק. ההודעות האלו מעצבנות, לא בא לי להיכנס לויכוחים עם ילדים הומופוביים בני 13, וגם לא עם טמבלים בני 50. מי שכותב הודעות כמו "אני שונא מתחנגלים" או "איזה כיך לי שאני לא הומו" ברור שנסתום לו את הפה, וגם נציע לו לפתוח פורום הומופוביה. מה רע?

למעלה