הכי כיף!

תומרונתם

New member
מנהל
הכי כיף!

להוריד את הבזאלי במשאבה בגלל רצף פעילות גופנית של יותר משבוע שמתחיל לתת את אותותיו...
למצוא את השילוב המנצח של קצת פחמימות לפני אימון + הורדת בזאלי + אימון = מתחת ל-100 (בלי לצנוח!)

תוסיפו משלכם...!
 

תומרונתם

New member
מנהל
אחלה שאתם תומכים ומעודדים, תכתבו מה הכי כיף לכם!!

אני בטוחה שיש לכם גם דברים טובים ביום יום... הדברים הקטנים שעושים חיוך על הפנים...
 

tulkin

New member
אני מודה שמעט מאד דברים כיפים לי בסוכרת

אולי לקום בבוקר מתחת ל100, שזה לא קורה יותר מדי.
הכי כיף לי עם הילדים והמשפחה, עם הרכיבות הארוכות (וההתקדמות הגדולה שלי בתחום), בימים שאני מצליח לכתוב משהו אינטיליגנטי או להעלות מחשבות מעניינות... אני משתדל לנהל את הסוכרת ביד רמה (לא תמיד מצליח לי), ומשקיע בזה לא מעט זמן וכח רצון ומאמץ, אבל מקבל מזה מעט מאד סיפוק.
&nbsp
עכשיו במחשבה שניה, היה לי כיף בשבוע שעבר כשניסיתי להכין לעצמי שוקולד והתנסיתי בכל מיני מינונים, מרקמים וכו'. זה היה בפירוש מאמץ מרתק של "לנצח את הסוכרת" - להכין לעצמי דברים שאני אוהב ושאין להם כמעט פחמימות. קצפת אמיתית - יאממי.
אגב, השוקולד יצא זוועה. אבל חוויית הבישול היתה מוצלחת, והיא תחזור שוב.
&nbsp
 

tulkin

New member
קונה את חומרי הגלם...

בעיקר, עיסת קקאו (100%) וחמאת קקאו, ומתחיל לרקוח תערובות שלהם עם או בלי תוספות, כדי לשחק במרקם, בטעם, וכו'. לפעמים מכניס למשחק גם קצפת, אגוזים, שמן קוקוס, ותוספות שונות ומשונות. הרבה אלתור. לא תמיד מצליח :)
לגבי המתקה - בשוקולד סטנדרטי יש המון סוכר, שזה עושה מתוק בפה אבל הורג לגמרי את השוקולד. בקרב הסוכרתיים סטיביה התקבע כאלטרנטיבה טובה, אבל אני מוצא שהוא משאיר טעם לוואי ובגדול - אני אוהב את המרירות אז אני נוטה לא להמתיק כלל. (שמן קוקוס, ושמנת לקצפת מוסיפים בתורם קצת מתיקות)
זהו... בערך.
&nbsp
 

oritta17

New member
אפרופו סטיביה, יש להשיג כיום תה ירוק חדש שממותק בסטיביה ,,

לי אישית מפריע טעם לוואי של הסטיביה ,
למרות שרבים אחרים כן שותים תה סטיוויה ולא מרגישים בטעם הלוואי.
(מזה שנים ,ללא קשר לסוכר,כבר התרגלתי לשתות בכלל ללא סוכר,תה קורנית,תה ורדים,ואפילו נס-קפה.)
אז למי שמעדיף תה ירוק עם סטיביה,יכול להשיגו בכול סופרמרקט.
 

סיביאס6

New member
מה זה בזאלי ?

ואני מאוד מצטערת. אני עדיין חושבת ששום בריא לחולי סכרת.
קודם הייתי מזריקה אינסולין והסוכר שלי היה גבוה.
עכשיו אני אוכלת שום ומזריקה אינסולין וטפו טפו טפו הסוכר מאוזן.
 

תומרונתם

New member
מנהל
בזאלי - למשתמשים במשאבה

כשסכרתי משתמש במשאבה להזלפת אינסולין, הקצב ה"בזאלי" הוא זה שמחליף את האינסולין ארוך הטווח. הגמישות במשאבה היא שאפשר לשנות את קצב ההזלפה הזה במהלך היום, כך שלמשל במהלך פעילות גופנית אפשר להוריד אותו, או במהלך מחלה אפשר להעלות אותו.
&nbsp
ולגבי השום - מעולה! אם לך זה עוזר, מצויין. שכל אחד יעשה מה שטוב לו
 

mrkorr

New member
מתוך ויקיפדיה על "אינסולין"

רמות האינסולין בגוף התקין מורכבות ממרכיב בסיסי (בזאלי) השומר על רמה קבועה כל הזמן, ומרכיב "בולוסי" היוצר קפיצה ברמות אינסולין כאשר אנו אוכלים.

גם לאדם בריא יש "בולוס" ו"בזאלי". אלו פשוט שמות לועזיים לשתי אופנים בהם מופרש האינסולין.

לעניין השום:
אני מסכים שאם את מרגישה עם זה טוב... אין שום סיבה להפסיק.
אבל...
הייתי נמנע מלהציע את זה כפיתרון לאנשים אחרים. פשוט כי טרם עשית מחקר מקיף עם תיעוד וקבוצות ביקורת.
הצעה כזו עשויה להשתמע כפיתרון-קסם-מחליף-טיפול, מה שעלול לגרום לתופעות לא רצויות.
מה גם שעם כל הצער שבדבר... וכפי שראית בתגובות קודמות שלנו לעניין השום... זה לא מסייע לך להיתפס (בעיני לפחות) כטיפוס רציני.
אין לי כוונה שזה ייפגע בך - Just saying...
 

אבו זקן

New member
למה את מצטערת? את צריכה לשמוח

כל זמן שאת לא מזניחה את האינסולין, וכל זמן שבני הבית מוכנים לסבול את הריח, בתיאבון.
 

oritta17

New member
התחלתי כשבועיים עם שום כתוש בממרחים,אבל לא ראיתי הבדל מיוחד.

כלומר אין אצלי שינוי בגלל השום,אבל הוא מוסיף טעם לאוכל ובעיקר הוא טוב נגד "מיקרובים."
לאחר אכילת שום ,מנטרלים את הריח מהפה,בלעיסת כף עלי -פטרוזיליה קצוצה ,מתובלת במיץ- לימון ,ומעט מלח ,מנטרלת את ריח השום לגמריי.
 
למעלה