הכי מיחוד בעולם

מאיר1234

New member
הכי מיחוד בעולם

יצאתי עם בחורה, שאחרי פחות משבוע כבר אמרה לי שאני מאד מיוחד ושאני מדהים. אני, מאומן ומיומן, ישר חטפתי חררה מהדיבור הזה, שכן ברור לי שהיא אומרת את זה לכולם. בויכוח איתה התברר שזה נכון, ואני נאבק כל הזמן להסביר לה, שלומר לכל גבר שני שאת יצאת איתו "מיוחד" ו"מדהים" כבר עושה אותם לא מיוחדים מעצם זה שכולם כאלה בעיניה. אמרתי לה שזה יוצר בעיה של זילות, חוסר אמינות ובעיית אינטגריטי של מה שאתה אומר ואיך אתה מחמיא ומה בעצם את רוצה להשיג. יש לי לא מעט בחורות בחיי, שאני יודע שהן חושבות שאני מיוחד, אלא שהן לא ניזקקו לומר לי את זה. זה ברור מההתנהלות שלהן מולי. כנל אני-לבנות שאני חושב שהן מיוחדות. מה דעתכם?

אולי אתה באמת מיוחד

תבדוק במה זה מתבטא, המיוחדות הזו אתה מזכיר לי בדיחה ישנה מאד בחור אחד הזמין בחורה לצאת איתו ובמסגרת הפגישה גם ביקש לשכב איתה היא אמרה לו שהיא מוכנה, אבל יש לה דרישה משונה מה משונה ? אני רוצה לעשות את זה ביער ושתקשור אותי לעצים מסביב ותעשה מה שאתה רוצה הבחור חשב שזה באמת מוזר, אבל הסכים, עשו מה שעשו, בעצם רק הוא עשה בסוף המספר הוא החזיר אותה הביתה פתאום אבא שלה יוצא אליו, כולו חיוכים וידיים מחבקות לקראתו וממלמל "תודה, תודה רבה, אתה באמת בחור מיוחד...." הבחור כבר רצה לברוח, אבל הוא שואל, מה זה התודות האלה והחיבוקים אז האבא אומר לו "כשהיא יוצאת לבלות, כל פעם אני צריך לצאת ליער ולהחזיר אותה הביתה...."

מאיר1234

New member
אמרתי,

שהיא אומרת את זה כמעט לכל בחור שהיא יוצאת איתו. זה זול ונטול אינטריטי ולא ברור מה זה בא להשיג...

אבל יש קלישאות שהן דרך תקשורת מקובלת

חלקן מטומטמות, חלקן חכמות אבל כולן קלישאות ואם אתה אומר בפגישה שניה "אני אוהב אותך" אז אתה באמת אוהב אותה או שזו מטבע עוברת ביניכם במקום להגיד ישירות, אני רוצה לשכב איתך כי אם אני כבר אוהב אותך, אז בטוח שאני רוצה לשכב איתך מאהבה ולא סתם בשביל זיון בקיצור, זה נאמר בשביל להסיר חסמים ולא כהצהרת אהבה אמיתית מה עומד מאחורי ההצהרה שלה, זה בראש שלה זה שהיא אומרת את זה לכל אחד, זו קלישאה שלה, רק שלה אתה יכול לקחת את זה איך שאתה רוצה בתור אמירה ראשונה לעצמך, תגיד לעצמך שלא תוכל לשנות אותה ושזה גם לא חשוב אם תתחתן איתה, תקים משפחה ויהיו גם ילדים, או אז תצטרך וגם תהיה לך הזכות לדרוש ממנה התבטאות אמיתית ולא קלישאתית

bat41

New member
מכירה את זה...

מהצד שלי . יש גם גברים כאלה. ומאוד מתחברת לתחושות שלך. במקרים כאלה, בהם אני מזהה חוסר אמינות וחוסר אינטגריטי, אני מתייחסת לקישקושים האלה במידת הרצינות המתאימה להם... לאנשים כאלה אין שום משקל או כח למילים שיוצאות להם מהפה. אז למה שאני אתן להן כח? נ.ב. ברוך הבא אל הפורום

מאיר1234

New member
הבעיה היא,

שהיא טוענת שהיא באמת מרגישה ככה והיא לא אומרת את זה כקלישאה (ואז, מה חושבים על בנאדם שחושב ככה על כל בנאדם שני שהוא יוצא איתו - אולי יש לזה הסבר פסיכולוגי???) אני, בטח שלא מרגיש מיוחד אם מישהו אומר לי את זה אחרי שבוע או שבועיים. זה רק מעצבן ומקומם ומוריד מערכו של הבנאדם...

bat41

New member
אתה מעלה שתי נקודות.

1. לא קונה את הדברים שלה כי זיהית חוסר אמינות. 2. לא קונה את הדברים שלה כי אתה לא מאמין שאתה כזה .( בהנחה שהיא מתכוונת לזה לגמרי ) במה אתה רוצה להתמקד?

מאיר1234

New member
אני מתמקד יותר על הראשון

עזבי את מה שאני חושב על עצמי. גם אם אני חושב שאני הכי מיוחד בעולם... זה פחות רלוונטי כרגע (אבל היא טוענת שהיא התכוונה לזה לגמרי - אבל גם אומרת את זה כמעט לכל גבר - כך שהאצבע על הדק המילים שלה אולי קל מידי...)

chenby

New member
הדבר היחיד שלא רלוונטי

הוא הדעה שלך על המניעים שלה. אני, מאומן ומיומן, ישר חטפתי חררה מהדיבור הזה, שכן ברור לי שהיא אומרת את זה לכולם. בויכוח איתה התברר שזה נכון, ואני נאבק כל הזמן להסביר לה, שלומר לכל גבר שני שאת יצאת איתו "מיוחד" ו"מדהים" כבר עושה אותם לא מיוחדים מעצם זה שכולם כאלה בעיניה. אני מאומן ומיומן - ומכיוון שאני זה הרגל שלי, התגובה שלי היא- חררה... ניסית להסביר לה שזה שהיא אומרת את זה לכולם הופך את זה ללא מיוחד- האם זה עובדה או הדעה שלך? האם יכול להיות שאתה שיפוטי? הרי היא נתנה לך מחמאה, ובהרגלים שלך ובפרשנות שלך בחרת למקד את תשומת הלב שלך בזה שהיא אמרה את זה להרבה אנשים וישר הגבת בויכוח ובלחנך אותה. אני לא רואה בה חוסר אינטגריטי - אולי היא אומרת לכולם ומתכוונת להגיד לכולם? אולי בעיניים שלה כל אדם הוא מיוחד ומדהים? אני לא מבינה למה אתה מרגיש צורך לשפוט אותה על שנתנה לך מחמאה - ועוד להוציא אותה עוד יותר גרוע בכך שאתה מוציא ממנה שהיא אומרת את זה לכולם. אני הייתי אומרת תודה ושותקת. מחפש בקטנות.. איזה שטויות. בקיצור בעיניים שלי (ורק בעיניים שלי כמובן) - היא באה בטוב, ואתה יצאת הצדקן הראשי והמחנך הלאומי.

OriIdan

New member
ואולי בעיניה כל אחד מיוחד?

חבל שאתה כל כך שיפוטי. לדעתי כדאי לשפוט כל אדם לכף זכות. אולי היא צודקת ואתה באמת מיוחד בשבילה? כל זה לא משנה את העובדה שגם אחרים שהיא יצאה איתם יכולים להיות מיוחדים בשבילה.

bat41

New member
שאלה

מעניין אותי לדעת איך אתה יודע שהיא אומרת את זה לכל גבר?

מאיר1234

New member
כשהיא אמרה את זה אחרי שבוע,

מייד נדלקה לי נורה אדומה. לא אוהב שזה יוצא בכזאת קלות. אמרתי לה שתפסיק לומר לי את זה כי היא בטח אומרת את זה לא רק לי בכזאת מהירות. אם מישהו רוצה לתת לי להרגיש מיוחד, שלא ידבר יותר מידי. פעם יצאתי עם אחת שלא הפסיקה לומר לי תוך יומיים כמה שאני מיוחד, וגיליתי שהיא שיקרה לי לי לכל אורך מערכת היחסים בכל תחום כמעט. התחלתי להבין לאט לאט מאיפה בא הצורך הזה לומר בכזאת קלות את הדברים האלה. ואיתה, עם זו שעכשיו, זה מאד צרם לי והיא הודתה שאכן היא אומרת את זה בקלות לכמעט לכולם ודי מהר. אז למה לחרטט אותי במילים כאלה שאומרים לכל אחד. זה לא כמו לומר לי שאני יפה. יכולים להיות מלא כאלה יפים. אבל לומר לי שאני "מיוחד", זאת מילה שאני הייתי נזהר בשימוש בה תוך שבועיים...(זה כבר בטח שלא עושה אותי מיוחד אם כולנו מיוחדים. זה סוג של שבלוניות...)

chenby

New member
פרשנות ובחירה

זה שהיתה לך מישהי שבעבר שיקרה לך, וזה שיש עכשיו מישהי שאומרת בקלות לאנשים שהם מיוחדים -זה לא הופך אותן לאותו מקרה - זה קודם כל. דבר שני, מיוחד ויפה - שתיהן מילים, שתיהן מחמאות - אתה למעשה אומר לה איזה מחמאות מותר לה להגיד ואיזה לו - איזו שליטה בבחורות חביבי סחתיין עליך. הבעייה היא שלך בלבד. אני מקווה בשבילה שהיא תמשיך לראות בכל אדם יחיד ומיוחד- כי זה נכון קודם כל - אין אדם שדומה לשני - כל אחד הוא יחיד ומיוחד. זה שלך יש בעייה לשמוע את זה- זה בעיה שלך בלבד - זה לא אומר עליה כלום. רק שהיא אוהבת להחמיא.. עליך זה אומר שיש לך צורך בשליטה מה האחר יגיד ומה לא. אם מישהו רוצה לתת לי להרגיש מיוחד, שלא ידבר יותר מידי = שליטה. אגב, אף אד לא יכול לגרום לך להרגיש מיוחד- רק אתה יכול להרגיש מיוחד דרך השתקפות של האדם שמולך.

bat41

New member
כל אחד מאיתנו מיוחד בדרכו שלו.

והיא רואה את המיוחדות שלך, כמו גם את זו של האחרים. אתה נתפס למילה הזאת כאילו שזאת מילה קדושה. שצריך להשתמש בה רק בשבת ובחג. זאת מילה ( כמו כל מילה אחרת ) שהיא כנראה אוהבת להשתמש בה. והמסכנה נפלה על אחד ,שאצלו המילה הזאת שמורה רק למצבים "מיוחדים"...

את מי את שואלת

על פי דרכי, מיוחד הוא יוצא דופן, בלתי רגיל נון קונפורמיסט מישהו אמר לי בדואר, אתה יותר ישר מראש ממשלה עניתי לו: זו לא בעיה בכלל אז על סקלת המיוחדות של האומר, אני נמצא במקום טוב יותר מראש הממשלה, אבל יש הרבה כמוני (רוב עם ישראל והעולם) , אז אני לא מיוחד. ראש הממשלה, הוא מיוחד.

למעלה