הכי מסתורי של הפלויד.

MilkShack

New member
הכי מסתורי של הפלויד.

בדיוק כמו שזה נשמע, ככה. איזה אלבום של הפלויד הוא הכי "מסתורי" לדעתכם ? מבחינת הכל: לחנים, סולואים של גיטרה, שירה, מילים, רעיון של אלבום - הכל. יכול להיות The Wall שכל כולו הוא מסתורין אחד גדול ? או אולי Dark Side שמבחינת טקסטים אפשר לנתח אותו שנים לכאן ולכאן, Wish You ? אין צורך לציין ממש למה. אני לא אמשיך לציין אלבומים, עכשיו תורכם. איזה אלבום הוא הכי "מסתורי" ? נא לכתוב גם למה.

באלבומים המתקדמים של הפלוידים

אין מיסתורין. ווטרס ישיר מאד, נוקב עד כדי סרקזם. הרעיון מאחורי רוב האלבומים מגובש ולא משאיר הרבה מקום למיסתורין, לפחות אני לא הרגשתי תחושת מיסתורין כאשר האזנתי להם. (החומה, דארק סייד ושאר האלבומים מהתקופות היותר מתקדמות) לעומת זאת כן הרגשתי תחושת מיסתורין חזקה כאשר האזנתי לאלבומים המוקדמים יותר של הלהקה. ללא ספק האלבום הראשון של הפלוידים, The Piper At The Gates Of Dawn הוא האלבום המיסתורי ביותר שלהם לפי דעתי. זה מתחיל מטקסטים פסיכדלים וכמובן המוזיקה המיסתורית שהייתה מאד אופיינית לפינק פלויד בתחילת הדרך, עם הזמן הם איבדו את הרוח הזאת מאחורי המוזיקה, כמובן שזה לא אומר שהמוזיקה המאוחרת שלהם פחות טובה, היא פשוטה שונה מהמוזיקה שלהם בהתחלה. בכלל, עם הזמן ככל שאני מאזין יותר לפינק פלויד אני מגלה שאני מתאהב יותר באלבומים המוקדמים שלהם, המיסתורין בהם משחק תפקיד חזק, יש להם מן קסם אין סופי, ללא זמן מוגדר, לרלוונטיות שלהם יש תוקף אין סופי...

MilkShack

New member
בעניין הפייפר...

יש משהו יותר מסתורי באמת כמובן חוץ מכל מה שציינת... שאתה יודע, הוא הראשון... זה אי-שם, הוא ישן. זה לא כמו האחרונים שיצאו, אי אפשר לדעת בבירור מה הלך שם באותה תקופה, איך הייתה המנטליות של החברה, של הלהקה וכו'.

RoieL

New member
הפיפר וSUS,

ו- SSOSFAGIACAGWAP שהוא השיר (?) הכי הזוי של הפלויד (כתבתי את זה נכון, נכון?).

RoieL

New member
(ותסלחו לי על ראשי התיבות, אבל

אני לא מתכוון לכתוב את השם של השיר הזה אף פעם).

holo

New member
A Saucerful of secrets

ללא ספק. ההפקה והסאונד שם גורמים לאלבום להישמע מאוד מעורפל. מה גם שבנוסף לאלו, יש בו את שני השירים הכי מסתוריים של הלהקה הלא הם כמובן שיר הנושא ו-set the controls. שיר הנושא נשמע כמו פס קול לסרט אימה והשני נשמע כמו מוזיקה מדברית עם מילים מסתוריות ביותר. הערפל והמסתורין גדולים עד כדי כך, שאני יכול להקשיב לו רק בתקופות מסוימות.

itaikuskus

New member
בארור שפייפר

כל תו בו מסתורי. כל ריף מסקרן, אין לדעת מה יקרה אחר כך. והמלל? שיא המסתוריות.

itaikuskus

New member
אתה מטיל ספק, בכלל?

אתה רק צריך לשמוע את רוג'ר ווטרס מדבר מהתפעלות על התפנית בעלילה i've got a bike you can ride it if you like it's got a basket a bell that rings and things to make it look good i'd give it to you if i could- BUT I BORROWED IT מי היה חושב בכלל על תפנית שכזאת? תרגום חופשי- יש לי אופניים, תוכלי לרכב עליהם אם תרצי יש בהם סל, פעמון שמצלצל ודברים לגרום להם להראות טוב הייתי נותן לך אותם אם יכולתי- אבל סחבתי אותם... כל השיר הזה הזוי לגמרי, על מה הוא מדבר? clan of gingerbread men? והפזמון הוא הטופ.

holo

New member
הוא לא הזוי

הוא מבריק. הוא זורק הבטחות לאהובתו שנתפסות כילדותיות ותמימות לחלוטין, אבל אז הוא נותן סתירה מצלצלת. הוא מבטיח דברים שאין לו, או לפחות דברים פגומים. בגלימה יש חור, העכבר כבר זקן, והאופניים? הם בכלל לא שלו! השיר לוקח אותנו למציאות הקצת כואבת ומתוסבכת של בארט, שבו קשה לבארט להסתדר עם אהבה חומרנית שכזו, אבל הוא בכל זאת מנסה, רק כדי שלאהובה יהיה סיכוי להציץ אל עולמו השונה ולהבין אותו. פשוט ענק.

itaikuskus

New member
זה ברור

אבל אני מדבר על ההרגשה הראשונית בשמיעת השיר. הנסיון להרשים את האהובה שלו בclan of gingerbread man, take a couple if you wish.... הוא הזוי ו-מבריק, ללא ספק, כשהרמת כתיבה שלו מוקצנת עוד יותר באלבומי הסולו, אחר כך. אני פשוט חשבתי שהפירוש כפירוש ברור, והלכתי ישר להרגשה שמועברת בשיר, כדי להראות שיש מידה של מיסתוריות וחוסר וודאות גם במלל.

FunkyMonk

New member
לא ברור אם אתה צוחק או לא...

אבל לבייק יש את אחד הטקסטים החזקים.

RoieL

New member
תרגע, אני צוחק

כמו שאתה יכול לראות, בתגובה שלי גם אני הזכרתי את פייפר.

למעלה