הכי פסיבי שיש

tomi32

New member
הכי פסיבי שיש

אני רוצה להשקיע לילדים לטווח ארוך דרך תיק ניירות ערך במסגרתו אקנה עוד ני"ע מדי חצי שנה או שנה (ההפרשות חודשיות, אבל לא שווה לי לקנות כל חודש מבחינת עמלות).
חשבתי על הקרנות המחקות הישראליות, אבל כשנכסתי לאתרים שלהן די נהיה לי חושך בעיניים. ההחזקות שלהן לפחות לא שקופות ובעיני מוזרות ואין בהן שום הבטחה לתשואת מדד בטווח ארוך.
הלכתי לקרנות האמריקאיות שמבחינתי מעט יקרות יותר.
מה דעתכם על הקרן הבאה? עלויות נמוכות, הם עושים לי את האיזון במהלך השנים ונראה פיזור טוב. אני מניח שבמהלך השנים אקנה ETFS שונים נוספים לפי סקטורים או מדינות שייראו לי (כן, אני יודע שזה כבר לא הכי פסיבי שיש).
דעות? רעיונות?

mnakash

New member
אני חושב שעדיף לך לקנות את הetf של ואנגארד

אבל לא את אלו של ה target date אלא את האלוקציה שמתאימה לך בין מניות ארהב ושאר העולם. את האלוקציה האג״ח / סיכון נמוך הייתי שומר באג״ח ממשלתי ישראלי אלא אם כן אתה חי בחו״ל.
תעודות זולות של ואנגארד למניות
Vti
Veu או vxus

KobeRider

New member
בגדול אין משהו רע בקרן טארגט של וואנגארט

אבל תחשוב שכל פעולה/מחשבה שאתה מוריד מעצמך אתה נותן למישהו אחר לקחת (לטוב ולרע).

החלוקה עצמה של הקרן נראית סבירה, למרות שאני באופן אישי חושב שהמשקל של ארה"ב גדול מידי לעומת מניות בינלאומיות. הוא עומד על 63/27, ואני באופן אישי הייתי הולך על חלוקה לפי שווי שוק (כמו התעודה VT) שהיא יותר קרובה ל-50/50 (וגם דינמית, למקרה ודברים ישתנו ב-20 שנה הקרובות).

והערה קטנה לגבי קרנות מחקות:
לקרנות מחקות אין הבטחת תשואה,גם לא לאמריקאיות (כולל ETF-ים).
קרנות מחקות פשוט מחזיקות את המדד לפי המשקולות הכי קרובים שהם יכולים. זאת ההתחייבות שלהם. לתעודות סל (ETN) יש הבטחת תשואה כי הן חוזה (כמו אג"ח).

למעלה