הכי קל להאשים את אלוהים

הכי קל להאשים את אלוהים

פורסם בבלוג שלי ועכשיו גם פה, כי זה קשור איך שהוא וזה אחלה מאמר (איזו צנועה אני) פורסם ב28 בדצמבר 2003, 21:33 שלום שלום לכולם ת´אמת אני כל פעם מנסה להבין למה אנשים בוחרים כל פעם מחדש להאשים את אלוהים? שמעתי על זה שזה הפתרון נוח אבל אל תגזימו אני עושה משהו, בין אם זה לטובה או לרעה האחריות נופלת עלי לא? או שאני טועה? רגע? אהממממ נראה לי בעצם... שברוך אשם! כן, כן ברוך אשם! הוא אשם בכל הצרות שלנו עלי אדמות בצרות של היום, של מחר, של אתמול רבאק! כן אם קורה לי משהו ברוך אשם! אני יספר לך סיפור, יותר נכון בדיחה: שלושה משוגעים מתכננים בריחה מבית החולים: משוגע א´: "אם החומה גבוהה, נעבור מעליה". משוגע ב´: "אם החומה גבוהה, נעבור מתחתיה". ביום הבריחה הם שולחים את משוגע ג´ שיבדוק את השטח. משוגע ג´ חוזר ואומר להם: "חברה... נדפקנו! אין חומה" למה אני מספרת לכם את זה כי לפעמים בחיים גם אני, וגם אנחנו כל הזמן נותנים למחשבות שלנו להציף אותנו, ואנחנו אומרים אם אני יהמר ואלמד רק את זה לבגרות אז בטוח שאני יצליח, ואם העולם היה מרובע, אז לא יתכן שהוא עגול(<- סתם התחרפנות של רגע...) אבל מה נסגר???? באמת לפעמים אנחנו חושבים בצורה כזו, לפעמים אנחנו חושבים בצורה לא ממש הגיונית... אנחנו בעצם מציבים לעצמנו את החומה, שבעצם לא קיימת באמת, ואחרי זה שקורה משהו, או שמשהו לא מסתדר לפי התוכניות, הציפיות, הרצונות שלנו הכי קל להאשים את ברוך! כן כן ברוך אשם החומה בכלל לא הייתה נמצאת שם מלכתחילה אבל כמובן הכי קל לנער מעלינו את האחריות את האמת אני עשיתי את זה די הרבה, ועדיין מידי פעם נוח לי להאשים מישהו אחר בצרות שלי, בבעיות שלי, במעשים שלי.... לכולנו זה קורה אבל החיים של היום, הם לא החיים של הפעם עדיין יש לכל אחד פרטני את הצרות שלו, לחלק יותר לחלק פחות, אבל בגדול... אם כולנו ניקח את החיים באיזי לא נצטרך במילא להאשים אחרים ותזכרו את זה: החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה מתכנן תוכניות אחרות לגמרי ככה זה החיים הם לא תמיד הולכים לפי התכנונים שלנו ולפעמים אנחנו אלו שמציבים לעצמנו את החומות... ולסיכום, די תהיתי אם לפרסם את הפוסט הזה אז דירבאלק לעצבן אותי וחייכו העולם יפה כשהוא מחייך קוסמת מהקונסוליה והתמונה למקרה שתצטרכו להאשים מישהו.... שלא תגידו שאין לי פתרונות יצירתיים וכן הגודל של התמונה לא קובע, לא להתעצל, ללחוץ עליה להגדיל אותה!

למעלה