הכלבה דפנה

יגאל17

New member
הכלבה דפנה

עד היום אני רואה לנגד עיני את הזוועה של המקרה כי הכלבה של אחי אצלנו בבית והיא נפגעה קשה בפיגוע והיום היא צולעת וראיתי את הברגים שהוטרינר הוציא ממנה ועד היום זה לא זז לי מהעינים ואני לא צריך לספר לכם איך אני מדמיין לי שזה נכנס לאחי......

עזוב את הווטרינר ושכח את הברגים

אל תייסר את עצמך בעניינים מיותרים - כי לאחיך כבר לא כואב כלום. הוא רגוע לחלוטין - והיסורים שאתה מייסר את עצמך אינם מועילים לא לאחיך - ולא לך. קלוד בעצמו היה אומר לך: צא מזה, חבל על הזמן. זה לא נותן כלום. וזה בסדר שאתה קצת אגואיסט לעולם, וזה בסדר שלא איכפת לך מהעולם, זה ברור, זה מובן, מותר לך להיות עדיין עסוק באובדן שלך, אבל החוכמה היא לצאת מהמחשבות הלא ´יעילות´ שקשורות בכך - ולהתרכז במחשבות ´יעילות´ ואופטימיות. למשל, דפנה, הכלבה: תשמח שהיא נמצאת אצלכם בבית - זה היה בהחלט משמח את קלוד. ועזרא מציע לך - כמה שזה יישמע לך מצחיק - להתחיל בינתיים לדבר עם דפנה. כן כן: תתפלא לשמוע כמה דפנה כזו יודעת לשמוע, כמה היא תקשיב לך, וכמה תוכל להגיע באמצעותה לסוג של שלווה, כמו לסוג של חיבור, התחברות עם אחיך. ובינתיים, לאט-לאט, לא בוער כלום, נסה לדמיין לעצמך בראש, עם מי למשל, מי מהחברים שלך, היית מוכן להיפגש חצי שעה ולדבר איתו, ולספר לו. כלום לא דחוף, רק נסה בינתיים לחשוב, נסה לעשות לעצמך רשימה כזו בראש, מי הכי מתאים לדעתך. אם תחשוב על כך בשקט ובאופן קר ורגוע - יתכן ותגיע למסקנה שיש לך מישהו, אולי שניים, שדווקא היה בא לך להתחיל לדבר איתם. לפחות לנסות. תתפלא כמה לפעמים רוצים החברים שלך עצמם לדבר איתך - אבל הם פוחדים או לא יודעים איך לגשת אליך. הם פוחדים שזה יפגע בך או יביך אותם. נסה, מה יכול להיות, זרוק להם מילה, תתחיל אתה - ומהר מאוד עשוי להיות שתמצא מישהו שתתפוס איתו ראש טוב לדבר, לספר, ולהוציא ולשפוך את הלב. אם לא תמצא - גם טוב. אז תדע לפחות שהרשימה שהכנת לא אקטואלית - ואז תהיה פתוח להכיר אנשים חדשים. יש גם יתרונות רבים באנשים חדשים, שלא הכירו אותך קודם. מה שהכי חשוב: - אל תפחד ואל תדאג אפילו לא לרגע. אתה לא בג´ונגל - ואתה לא לבד. יש מספיק אנשים בגילך במדינה הזו- בדיוק כמוך - שמתלבטים בדיוק באותה בעייה: גם הם בטוחים שאין להם עם מי לדבר - והם לא יודעים שאתה בעצם, בדיוק כמוהם, מחפש אותם. פתאום זה יגיע, פתאום תכיר, עליך רק לצאת מהמערבולת הזו של הלחץ והדאגה. עכשיו אל תסגור. קרא שוב את מה שעזרא כתב לך - ומחר תקרא שוב. ותבוא מחר, ותגיד לעזרא אם באמת באה לך פתאום מחשבה חדשה בראש.

עיניים

New member
אין מילים

אני בדרכי להזמין מודעת אבל להכריז על מותה של סבתי. לפני חצי שנה עשיתי אותה דרך להכריז על מותו של אבי. אני פשוט לוקחת את המילים שלך איתי. תודה.

יגאל17

New member
מילים כדורבנות

את האמת שאולי זה מה שצריך לעשות ולחשוב אבל ת´כלס איך מגיעים לתוצאה הזו שלא חושבים על זה יותר בזמן שאתה רואה לנגד עיניך את הכלבה הצולעת ואתה זוכר עד כמה אחי אהב אותה, ואי אפשר להתעלם מזה אפילו שאני יודע שאחי לא רוצה שאחשוב על זה כל היום ואתייסר בעצמי כל שעה.

למעלה