הכלבה נהייתה תוקפנית

aharona

New member
הכלבה נהייתה תוקפנית

יש לי כלבה שמצאתי אותה ברחוב לפני כשנה וחצי והיום היא בת שנתיים. אולי בשל העובדה שהיא חייתה לה תקופה מסוימת ברחוב, יש לה כושר הסתגלות מדהים במקומות חדשים והיא מטורפת על אנשים וכלבים ונדיר שאיזה כלב תקף אותה. בחודש האחרון היא הפכה להיות די בעייתית בקרבת נקבות ולא פעם היא נגשת לרחרח נקבות ובלי שישימו לב היא נותנת להן ביס באזור הישבן (בלי גינוני תקיפה ובלי נהימות, סתם תוקעת ביס). התגובה של הנקבות כמובן לתקוף אותה בחזרה ובמקרה הטוב הן רק נבהלות ובורחות. אני ממש חוששת לקרב אותה כעת לנקבות וזה פשוט מפריע לי כי היא בד``כ חברותית ושובבה מאד ועצוב לי שאני מרחיקה אותה כרגע מכלבים ברחוב כדי למנוע טרגדיה. אני אשמח אם משהו יוכל ליעץ לי מה לעשות ואם אפשר להיפטר מהמנהג החדש שלה . חשוב, היא לא נובחת ולא מראה שום סימני תקיפה לפני כן כי היא לא תוקפנית בכלל. עושה רושם שהיא פשוט נהנית לתת ביס קטןוזהו.... היא מסוג (כנראה) פודל שמעורב עם טרייר או משהו דומה. בבקשה תעזרו לי למצוא פתרון

wombat

New member
כלבים מאותו המין נוטים לריב על שליט

מתוך נסיון, גם לי יש כלבה שרק מחפשת שמישהי תרצה לריב איתה. כמו הקלישאה, כלב נובח אינו נושך. זה שהכלבה שלך לא מראה סימנים אלא תוקפת מיד מראה על כוונות תקיפה מראש. היא אינה מזהירה אלא תוקפת וזה אומר : 1. היא מיוחמת 2. היא פוחדת מן הכלבה שמולה 3. היא פשוט תוקפנית באופיה וזה רפלקס מותנה שמופיע מהרגע שהיא מזהה כלבה אחרת. גם בין זכרים קיימת אותה התחרות והמריבות הן על ``מי הבוס`` פשוטו כמשמעו. אם תשימי לב תראי שלפעמים היא תטיל שתן באותו המקום שכלבה אחרת עשתה זאת לפניה וגם התנהגות זו באה להפגין שליטה במרחב. לסיכום: אין לך הרבה מה לעשות אם זה באופיה.

aharona

New member
תודה על היחסו... שאלה קטנה נוספת

קודם כל - מזל טוב ותודה שמישהו התייחס לצרה של AT LAST.... הכלבה שלי מעוקרת ולרוב היא ידידותית אפילו יתר על המידה. היא נכנסה למין תקופה מרושעת כזו ואני חוששת שזה בגלל שהיא הותקפה ע``י כלבת זאב גדולה. השאלה שלי היא האם זה יחלוף לה או שהיא תקועה עם האופי הזה לנצח? האמת היא שבגלל שאני מפחדת מתגובה של הכלבה שמנגד, אני מרחיקה אותה מראש ולפעמים אפילו מרימה אותה על הידיים. השכן שלי טוען שאני רק מחמירה את המצב והשאלה היא מה אני אמורה לעשות במקום? לראות אותה נאכלת ע``י כלבות גדולות בגלל התגובות הקיצוניות שלה בזמן האחרון?

המאלף

New member
תוקפנות כלבתך

שלום אהרונה, קראתי את הבעיה שלך ומה שנראה לי הכי הגיוני זה או שכלבתך הגיעה לבגרות שלה ואז בשלב הזה הן הופכות ליהיות תוקפניות לבנות מינן אך יש לציין שלא כולן מתנהגות כך,או שכלבתך פשוט עברה איזשהי טראומה בעבר וזה בא לידי ביטוי כעת. מה שאני ההיתי מציע לך לעשות זה בשלב הראשון ללכת עם הכלבה עם רצועה בלבד לפחות באזורים בהם מסתובבים כלבים נוספים אך יחד עם זאת להניח לה להתקרב לכלבים אחרים וכמובן שאת צריכה ליהיות דרוכה אם את מזהה שהכלבה עומדת לתקוף אז תמשכי אותה ברצועה ותנזפי בה תאמרי לה ``לא אסור``!!! בכל מקרה כאשר את כועסת עליה אל תזכירי את שמה. ואם אחרי מ``ס נסיונות הבעיה לא תפתר אז לא יהיה מנוס אלא להתחיל להסתובב איתה עם מחסום פה,רק אל תרחיקי אותה מכלבים אחרים כי כך הבעיה לא תיפתר אלא עלולה אף להחמיר. בהצלחה אלון.

aharona

New member
back to life...

אלון, תודה על עצה, למעשה זה מה שעשיתי בשבועיים האחרונים ולשמחתי הרבה הכלבה חזרה למצב נורמלי וידידותי כבעבר, היא עדיין מנסה פה ושם אבל זה פחות מלחיץ אותי כשזה קורה והיא מהר מאד מתעשתת. כנראה הלחץ שלי כשזה היה קורה עודד אותה להתנהג בתוקפנות והאדישות שלי גורמת לה לאבד עניין בתקיפת הכלב שמנגד ובמקום זאת היא חזרה להשתולל כמקודם עם נקבות אחרות. תודה בכל זאת אהרונה

למעלה