הכלבים בוכים (?) ביום

הכלבים בוכים (?) ביום

כל התמונות האלה של הכלבים ושל שאר חיות המחמד העלו לי בראש כל מיני רעיונות הזויים. נניח ומאמצים כלב. נניח ואתם עובדים/נמצאים באוניברסיטה במשך שעות היום. מה חיית המחמד עושה? (בהנחה ואתם לא רוצים לשחרר אותה לרחובות הסואנים של רמת גן) האם חייבים לספק לה בידור ל-24 שעות או שפשוט אפשר להשאיר אותה לבד עם רדיו ברקע?

או, מצאת מומחית

מה שהכלבים המחורבנים האלו עושים, זה ממררים לשכנים את החיים: הם מסתכלים מבעד לחלון ונובחים את כל מה שזז להם מול העיניים, או סתם נובחים מתוך תסכול. לחילופין הם מתחילים ליילל, והם יכולים לעשות את זה במשך שעות . אח"כ, כשהבעלים שלהם בבית, הם נורא קופצניים ונמרצים, כי סוף סוף יש להם מה לעשות. ומה קורה כשהם שומעים את המעלית עוברת, או איזה שכן שפותח את הדלת ליד? ניחשת נכון - נובחים. קח לך כלב או כלבה אם אתה רוצה, רק אל תתקרב אליי לשכונה (לא שזה ישנה, כ"כ הרבה אנשים לפניך כבר לקחו כלבים ועושים בדיוק את אותו הדבר, שרעש של עוד כלב מן הסתם רק יבלע בזוועה הכוללת.) דעתי היא שיש בזה משהו מאוד מאמלל גם כלפי הכלב. אז כן, "הצילו" אותו, ועכשיו יש לו "בית חם", בו הוא מסתובב מתוסכל כל היום, רק על מנת שלבעלים שלו יהיה צעצוע כשנוח. חתולים זו ברירה הרבה יותר טובה, לא רק מבחינת השכן, אלא גם בגלל שאם לקחת שניים, ודאגת לאוכל ומים, אתה יכול להיות בשקט.

JustMeNow

New member
חייבת לחלוק על דעתך...אל תרביצי

זה מאד תלוי בכלב ובגזע שלו. יש כלבים שמבסוטים מלהיות לבד כמו טריירים (השכנים אצלי התפלאו שיש בכלל כלב- לא שמעו אותו בכלל) ויש כלבים (כמו זה של השותף- שעזב אתמול) שהם למשל פוינטר (כלב ציד) שהשעמום אוכל אותם- אז הם משמידים את הבית, נובחים קופצים ומה לא- לגביהם זו התעללות- הם חייבים חצר (ולא קשורים- אלא חצר מגודרת) ובכלל יש צפצפות כמו הפינצ'רים שינבחו על כל מה שזז לא משנה אם הבעלים בבית או לא... ודווקא לגבי חתולים- לשותף יש חתולה והיא יללה כל הזמן- לא משנה אם קיבלה אוכל ומים- היא דרשה צומי ואם לא קיבלה- יללות...

Benjamin Turner

New member
ואו, חציש, איזו שנאה יוקדת ../images/Emo4.gif

אין ספק שיש בעלי כלבים מחורבנים כאלה (כן, הם המחורבנים, ולא כלבלביהם האומללים!), אבל קצת סובלנות, בחייאת.

הסובלנות פקעה מזמן

כל היום, ואני לא מגזימה, יש נביחות. ברוך השם יש הרבה כלבים שנשארים בבית, והם לא מתקמצנים על הנביחות שלהם. יש לנו גם גן ליד הבית, ואז בעלי הכלבים באים, משחררים אותם מהרצועה (בניגוד לחוק), מכניסים אותם לארגז החול (המגודר ועם שער) שמיועד לילדים הקטנים (וכן, היתה סיבה שמלכתחילה גידרו אותו ושמו שער), או סתם נותנים להם להתרוצץ כמו מטורפים, להפחיד אנשים ולנבוח בווליום שלא יאמן. חמישה כלבים נובחים בבת אחת, במשך שעות (כי כלב הולך וכלב בא, אבל הבעלים פותחים לוחות שש בש ליד אז יש להם זמן.) ואין להם אלוהים - בלילה, ביום, מתי שבא להם, בלי התחשבות באף אחת אחר. אני לא רוצה לשמוע את הטיעון - "כלב צריך טיול", כי זה לא טיול. זה לבוא ולעשות לעצמך חיים קלים, בזמן שאתה יושב ובוהה, והכלב פורק את חמתו לסבלם של כל היתר.

Benjamin Turner

New member
אם את גרה בת"א, תזמינו פקח

אחרי שניים-שלושה סבבי דו"חות בכמה מאות שקלים, יש מצב שהעניינים יירגעו. עם זאת, הדגש הוא על בעלי כלבים מחורבנים, ולא על כלבים מחורבנים. אגב, אני לא מפקפקת בך ובסבלך, אבל לי יש שכנים שנהנים להמציא המצאות בנוגע ללוסי. מאז שעברתי לדירתי החדשה אני בחופשה, כך שאני בבית רוב היום וכל הלילה (מועדי ב' וג'). החייעס בעיקר ישנים, ולוסי אולי נובחת פעם ב- כשאיזה חתול שאינו הארי או פוטר מזדמן לשדה ראייתה (יש לציין שזה קורה רק בשעות היום משום שבערב-וכשאינני בבית-אני מקפידה לסגור את חלון המרפסת, ושגם בשעות היום אני ממהרת להרגיע אותה כך שהיא לא נובחת יותר מדקה). עם זאת, השכנה הניג'סית שלי מרשה לעצמה לטעון שלוסי נובחת "כל היום וכל הלילה"! פשוט חוצפה ממדרגה ראשונה! לדעתי זה נעשה כדי לגרום לי לרגשות אשם על מנת שאנקה את חדר המדרגות על אף שאף שכן אחר לא עושה זאת, אבל לא משנה (ניקיתי אתמול, שלא יגידו שאני שכנה לא ראויה ובעיקר כי לי אישית לא נעים שהוא מטונף
). אז עם כל הכבוד, ללוסי יש זכות לגור כאן לא פחות מלשכנה, ואם היא נובחת מדי פעם (וזה באמת רק מדי פעם, ולא ברצף-אני הרי בבית ושומעת) זו זכותה המלאה! אחרי הכל, היא כלבלבה... סיפרתי את סיפורי כדי שתזכרי שלחבל יש שני קצוות (ושוב, אני מאמינה לך שאצלך מדובר בבעלי כלבים קלוקלים, בסדר, אבל לא כולם כאלה). קוריוז לסיום: לא מזמן הייתי אצל הוריי לחופשת טלויזיה בת שבועיים, וכמובן שלקחתי אתי את כל ההולכים-על ארבע. כשחזרתי, השכנה אמרה שאני ממש חייבת לעשות משהו לגבי הכלבה הזו שלי, שכל הזמן הזה נבחה יומם וליל... שמיעה מצויינת יש לה, אם היא שומעת בחיפה את הנביחות מכוכב יאיר

H20

New member
היתה כתבה מעניינת במוסף "הארץ"

האחרון על כלבים ופקחים בת"א.

H20

New member
אני לא מוצאת את הכתבה ברשת

אבל הרעיון הכללי הוא שהפקחים בת"א, בעיקר במרכז העיר, עובדים ביעילות רבה וקונסים את כל מי שכלבו משוטט חופשי\ לא טורח לנקות אחרי הכלב. מס' פעמים בשבוע הם גם עובדים בשעות הערב המאוחרות. לטענת בעלי הכלבים, האכיפה נוקשה מאוד (במיוחד אחרי שהאמסטף הרג את הילדה) עד כדי אבסורד. למשל, מענישים אדם שהכלב שלו הולך לידו משוחרר, גם אם הכלב קטן, לא מזיק וצמוד לבעלים.

JustMeNow

New member
24 שעות זה הרבה...

אם אתה יכול להקדיש לכלב 3 טיולים ביום של 10 דק' כשאחד מהם הוא של 20 דק'-חצי שעה לא צריכה להיות בעיה לגבי תעסוקה- כלבים ישנים המון. תשאיר להם צעצוע (קונגו, עצם וכו') והם יהיו מבסוטים. אימצתי לפני שנה וחצי כלב בוגר כי ידעתי שלא אוכל לטפל בגור. הוא מושלם! פשוט שטיח, לא צריך ריצות והוצאת אנרגיה ומבסוט לחלוטין להתכרבל ליד הרגליים שלי כשאני עובדת במחשב. ב8 בבבוקר לפני העבודה אני עושה טיול קצר. באה ב4/5 בצהריים לטיול קצר נוסף לפני שאני זזה לעבודה השניה ובין 10-12 בלילה-טיול ארוך. כשאני בבית אני כמובן מקדישה לו המון צומי ופינוקים, אבל ברור שעדיף המצב הזה מאשר להיות במכלאה או לגווע ברחובות. (גיזמו- מי אוהב אותך יותר ממני?)

Benjamin Turner

New member
מה חיית המחמד עושה?

חיית מחמד כלבלבית נובחת, מייללת, משמידה את הריהוט, משאירה חבילות-מתנה ריחניות בכל פינה, מקבלת תסביכי נטישה למכביר... אסור בשום פנים ואופן להשאיר כלבלב ללא השגחה לפרק זמן ארוך כל כך! פרט לכך שמבחינה טכנית, כלב צריך לצאת לטיול פעמיים ביום לפחות (רצוי שלוש), הוא זקוק עוד יותר מכך לחברה, אחרת הוא מרגיש שה"להקה" שלו מחרימה אותו. אפשר כמובן לאמץ שני כלבלבים או כלבלב וחתלתול, אבל זה עדיין יחייב טיולים סדירים. חתול זה משהו אחר. חתול ניתן להשאיר לבד ליום-יומיים, במיוחד אם מאמצים שניים יחד. הם כבר יבדרו את עצמם (וסביר להניח שיישנו רוב הזמן). לחתולים מגרעות אחרות, ובראשן העובדה שפעמים רבות הם מתנהגים כאילו הבית שלהם, והם רק מרשים לבעליהם לגור בו מתוך אצילות נפש
בכל מקרה, חיית מחמד משמעה אחריות ל15 שנים לפחות, ממש כמו בן משפחה, ואין לקחת אחת כזו אם לא מוכנים לעשות ויתורים מרחיקי לכת. אגב, לי יש כלבלבה ושני חתלתולים, ואני אכן בבעיה קשה מבחינת הכלבלבה. עד השנה חזרתי מדי יום הביתה בשעה סבירה (במקום להישאר ללמוד בספריה) משום שלוסי היתה זקוקה לטיול. השנה עברתי לגור צמוד לפקולטה, כך שבינתיים הבעיה נפתרה. החל מאמצע השנה הרביעית אתחיל להישאר במחלקות עד 23 לפחות פעם בשבוע, חלקן אף בבתי חולים בערים אחרות, ואז איאלץ למצוא לה דוגיסיטר. מיותר לציין שכל זה מתגמד לעומת האושר והשמחה שהחייעס מביאים לחיי מדי יום ביומו

וואו, איזה יופי של תגובות

קודם כל, חשוב לי להדגיש - אני לא עומד לאמץ כלב ואז לברוח לשבוע נופש בהונגריה. אני מאמין שלטיולי בוקר+ערב לא תהיה לי בעיה לצאת. הבעיה שלי היא מה באמת הם אמורים לעשות בין 9 בבוקר ל-7 בערב. אני אצטרך לעשות על זה חושבים שוב. ממש בא לי לאמץ ואין לי בעיה להתחייב לכמה שנים טובות. אני פשוט לא רוצה לאמלל את החיים של חיית המחמד

JustMeNow

New member
הכל טוב ויפה

עם הכל אפשר להסתדר. הכל תלוי במידת הרצון. תמיד אפשר לבקש מהילד של השכנים לקחת את הכלב לטיול בצהריים. לפצות את הכלב בצומי וטיולים ארוכים בערב ובסופ"שים. רק לזכור- זה לא כמה שנים טובות- כלב יכול להגיע בשקט בשקט ל14 שנה ויותר- אתה מוכן לאחריות כזו? זה לא תיק קטן לחזור לביקור הורים עם כלב- אפשרי? (אוטובוסים/רכב/הורים מרשים בכלל) אם לא- יש מי שיטפל? אם הכלב פתאום חוטף דלקת וצריך להוציא כמה מאות ש"ח על ביקור ותרופות- תוציא את הכסף? תטפל בו עד שיבריא? (סיוט להביא לכלב כדור לבלוע 3 פעמים ביום) לקחתי את הכלב שלי מבוגר (בן 4) כי ידעתי שלא יהיה לי הרבה זמן לחנך אותו לצרכים וכל מה שגורים דורשים. לקחתי כלב קטן יחסית כדי שלא יאכל הרבה וירושש אותי. לקחתי כלב שהוא לא אנרגטי כי ידעתי שיהיו בעיות עם טיולים ארוכים וחצר. לקחתי מתוך ידיעה שאם משהו בחיי משתבש ולא אוכל להחזיק בו (אעדיף לכרות את יד העכבר שלי) ההורים שלי יקחו אותו. אם אתה מבין את כל זה ועדיין רוצה כלב- אתה יכול לאמץ בלב שלם. הערה- רציתי מאד לאמץ סוג של קוקר ספניאל שתמיד רציתי- והיה כזה במכלאה במקרה- אבל בררתי וזה כלב שמשתגע להשאר לבד בבית שעות על גבי שעות. וגם אנרגטי. ויתרתי. בלב כבד, אבל זאת היתה בחירה נכונה.

למעלה