הכלבתולים

נעל

New member
הכלבתולים

נעל נזכרה אתמול בסדרה שהייתה מזמן מזמן, עוד בערוץ 2 הישן (כנראה) - הכלבתולים. היא זוכרת את הסדרה די לטובה, אבל מלבד זאת לא זוכרת כמעט כלום. מישהו יכול לעזור לנעל לחדד קצת את הזכרון? אתם יודעים, עבר המון זמן מאז... (יש אולי אתרים בנושא? איך קראו לסדרה באנגלית?) נעל ;-)

אה כן, נזכרתי...

בנושא שרציתי לדבר עליו מזמן... (יש איסור על הודעות שהנושא שלהם מטעה?) סליחה נעל על כך שנתתי לך תקוות שוא. אבל אין לי שמץ של מושג על מה את מדברת. האמת היא שנראה לי שזה היה כ``כ מזמן, שזה היה פשוט פשע לתת לך לראות טלויזיה בגיל כזה. בגיל כזה אתה צריך לצאת, לבלות עם ילדים בגילך, לשחק בגינה, ללקש עשב... טוב אולי לא זה, אבל לעשות כל מני דברים שיפתחו אצלך חושים חשובים, כמו יצירתיות (למרות שזה לא חסר לך לפי מה ששמתי לב), מוזיקה, אהבה, בריאות, חסינות טבעית והרבה דברים כאלה. טלויזיה זה הרעל החדש- יותר גרוע מהרבה דברים אחרים. מפרק משפחות, ממכר חזק, ``מחנך`` במרץ... אני שונא את ההמצאה הזאת. אין בה שום דבר טוב. תנסה להשוות טלויזיה ביום שישי ליציאה ביום שישי ותבין שאי אפשר להשוות אפילו. טלויזיה זה דבר שחוץ ממידע חשוב שלעיתים ממש רחוקות באמת מעביר לך, זה לא שווה כלום. קומדיות? לך תעשה קטעים עם החבר`ה. דרמות? לך תרכל עם ילדים או תקרא עיתון. אופרות סבון? אוי באמת... תמצא לך חיים.. מבינים? שונא............!!!!! אה כן, וכבר אמרתי שאני רוצה להיות במאי? :) Life Is Art...

נעל

New member
המצאה חשובה מאוד

פשוט משום שהיא הייתה בין הדברים הראשונים שחיברו באמת את כל העולם יחד. כולם צופים באותו דביל עם אותה בדיחה באותה שנייה, מיליונים. כששיגרו את אפולו 11 לירח כל העולם צפה והרגיש ממש כמו משפחה אחת קטנה בדירת חדר וחצי, אז זה היה מורגש. אבל הטלויזיה בעצם גורמת להרגשה דומה, אם כי קצת יותר מוסוות, כל הזמן. זה זבל עם חשיבות בין לאומית. נעל ;-)

the me and i 51

New member
טלוויזה

טלוויזיה היא מכשיר מרובע קטן שמקרין תמונות... אבל אין בו שום דבר חשוב... אני כבר מזמן הפסקתי עם הטלוויזיה אני רואה כרגע רק סרטים טובים (ישנים) או תוכניות בערוץ שמונה... כל השאר פשוט חוזר על עצמו... ואני לא חושב שהטלוויזיה גורמת לאנשים להרגיש ביחד... להפך אני חושב שהיא גורמת להרגיש בדידות... כי ברגע שאתה מכבה אותה אתה מבין כמה לבד אתה...

ושוב האומן עם דו-מחשבה מזוויעה:

אז כמו תמיד, אני פשוט אנסה להציג את שני הצדדים של הטלויזיה בלי בעצם לבוא ולקטול אותה אחת ולתמיד. כמו לכל רשע בעולם האמיתי (וממש לא כמו בהוליווד), לטלויזיה יש צדדים חיוביים וצדדים שליליים. בואו ונגיד שזאת המצאה טובה מאד וחשובה עוד יותר, אבל היא הגיעה לידיים הלא נכונות (או שכל הידיים היום גם ככה מגועלות בדם הקפיטליזם). בעצם מה קורה? הטלויזיה מתחלקת למספר סוגי טלויזיה: 1. הטלויזיה המאחדת והמספקת גישה לארועים הסטוריים (בקיצור אירועי מדיה) 2. הטלויזיה המביאה חדשות ופותחת צוהר חדש לעולם העיתונות. 3. הטלויזיה הבידורית שמנסה לגרום לקהל לבוא, כדי שהמממנים יבואו (לא, לא יותר מדי מ``מים). 1: הסוג הראשון הוא למעשה מה שנעל התייחסה כדוגמא לצד חיובי בטלויזיה, ואכן זהו צד חיובי. אבל, לפני שעוד נעבור לסוגים של הטלויזיה, יש לי הערה: לפעמים קורה שהעורך של שידור ארוע מדיה כלשהו מחליט לא להיות אוביקטיבי, וע``י כך הוא משפיע על דעת הקהל (וזה לא טוב). 2: הסוג השני הוא בעצם החדשות, בזה יש גם יתרונות וגם חסרונות. עצם העובדה שאדם מן השורה יכול לבחור מה ישודר ומה לא, זה כבר חיסרון. למה? -כי בדוגרי, מה שמופיע בחדשות ישר מקבל לובי. אם יש נושא שמציק לנו וראינו אותו בחדשות, ישר נדלקת נורה אדומה ואנחנו חושבים: ``אם זה הופיע בחדשות בערוץ שתיים, אז המצב בטח גרוע יותר ממה שחשבנו``. וזה לא טוב- כי לפי זה, מה שלא מופיע בחדשות לא מקבל טיפול. בעוד שהתקשורת מקבלת על עצמה תפקיד של כלב השמירה של הדמוקרטיה, לפעמים התקשורת בעצמה גורמת להזנחה של נושאים חשובים לא פחות מאלה שהיא עצמה דואגת לפתרונם. היתרונות ברורים - אתם יודעים מה קורה בארץ הזאת, וכשיש מהדורת חדשות ארצית עצמאית, אין לכם פחד שישקרו אתכם בעיניים (בד``כ). 3. הבידור: בזה, לדעתי יש ללא ספק יותר חיסרונות מיתרונות. עד יום המצאת הטלויזיה לא מת אף אחד משעמום. אני מוכן לחתום לכם על זה. רק מה? הרבה יותר קל לראות טלויזיה מאשר לקרוא ספר, או לקרוא לחבר`ה לבוא אליך. לפעמים זה אפילו יותר כיף. ``אז מה, לא תקראו ספרים ותבלו עם חברים?!`` -בדיוק. זה החלום הרטוב של השמנים שסופרים את הדולרים על כל שניה שאת/ה רואה סדרה מצחיקה שגורמת לך להיות מאושר. האם זה גורם לך להיות מאושר? תסלחו לי על הביטוי, אבל זה בדיוק כמו להביא ביד ביום שישי בערב במקום למצוא לך מישהי ולהתחרמן או אפילו לזיין. זה לא אמיתי. זה מ-פ-ו-ב-ר-ק. אז תגידו ``סתום יא מטורף, לך תגיד את זה למליוני ישראלים שעכשיו רואים טלויזיה`` -בדיוק הנקודה שאני מנסה להעביר. Life Is Art...

נעל

New member
האנשים הקטנים

העולם לא שם על האנשים הקטנים, ואתם יודעים את זה. כך שאם האדם כגוש בשר גלמוד ועלוב מרגיש רע כשהמסך יורד על תוכנית הטלויזיה שלו והוא מוצא את עצמו בבית לבד, לפעמים אפילו בלי חיית מחמד, זה זבש``ו. לטלויזיה יש השפעה חזקה מאוד במקרים מסויימים, אבל יש לה הילה מיוחדת של איחוד גם במשך שאר הזמן. אלמלא הטלויזיה האנגלית לא הייתה מתפשטת כל כך מהר (סרטים הרבה יותר קל לתרגם ולדבב מאשר 30 תוכניות מ-30 חברות הפקה שונות שיוצאות כל יום). אפילו העובדה הקטנה שחלק גדול מילדי העולם יודעים מה זה רחוב סומסום, בגירסה מעוותת פחות או יותר, וכמעט כל העולם המערבי (ומעבר לו אפילו) מכיר סמלים ונקודות אחיזה מסויימים שעוברים דרך הטלויזיה כן יוצרת הרגשה מסויימת. קיראו לזה בולשיט, אבל זה קיים איפשהו אצל כל אחד מכם. אפילו היכולת של להביט אל כל העולם מבלי לזוז אינץ` (מה אתם רוצים, השפעה טלויזיונית) מהכורסה משפיעה. איך הייתם מרגישים בארץ זרה אלמלא הייתה טלויזיה בחייכם, אף פעם? (שאלה קצת לא טובה, כי אפשר להגיד שהטלויזיה גם הורסת את כל הכיף שבהפתעה. נו מילא...) נעל ;-)

hasaroot

New member
מה יש לך נגד זה?

טלויזיה זה המצאה חשובה וטובה, לא בגלל שהיא גורמת לכל העולם להרגיש ביחד כי זה בולשיט אלא בגלל שזה מביא לנו עולם חדש לגמרי של אפשרויות. אמרת משהו על זה שבמקום קומדיות אפשר להעביר צחוקים עם החברה. אז אני מעביר צחוקים בכמויות עם החברה והרבה מהם על הטליויזיה (זה כמו שג`ורג` אמר לקריימר..........). ניסת פעם לראות עם עוד שני חברים צבי הנינג`ה ב3 בלילה? אתה משתין בן-אדם (אני בכיתה י` - צבי הנינג`ה זה בשביל הנוסטלגיה). מה גם שכשאתה רואה טלויזיה אתה כן לומד -מחדד לך את החוש הומור, למה את חושב שהישראלים יודעים אנגלית בן-זונה טוב? כי לנו אין דיבוב בטלויזיה אז קולטים את זה. מלמד דרך -ארץ (או ההפך) הקיצר טלויזיה המצאה נהדרת שפשוט נותנת לך להיות מישהו אחר לכמה זמן. אבל אם נמאס לך פשוט תלחץ על הכפתור האדום. hasaroot

בלה בלה

New member
רוצה להיות במאי? הא?

לפי מה שהבנתי (אסור להסתמך על ההבנה שלי, עזבו..) ממה שאתה כותב כאן אתה רוצה להיות במאי קולנוע.. טלויזיה זה מדיום שטחי, בקולנוע יש עומק (אני לא מתכוונת לכל הסרטי זבל) יש הרבה הבדל בין במאי קולנוע לטלויזיה.. יום טוב :) בלה בלה (שאומנם לומדת במגמת קולנוע אבל לא חולמת להיות במאית..)

כן אני רוצה...

אני מבין את מה שאת אומרת, אבל יש כמו שאמרתי הרבה סוגים של מדיומים בטלויזיה. לא אמרתי שכל התכניות בטלויזיה זבל, לדעתי זאת המצאה באמת טובה, אבל היא קיבלה מעמד יותר מדי גבוה. את חושבת שלדעתי ספרים זה דבר יותר טוב? זה יותר גרוע! זה צורך הרבה יותר זמן ומחשבה, ואנשים ממש הולכים לאיבוד בתוך הספר. ואפילו שאני מסכים שסרטים וסדרות זולות בטלויזיה זה שתי עולמות שונים, אני עדיין מחשיב סרטים טובים ליצירות באותה רמה כמו ספרים. הדרך הכי טובה להציג את זה היא שאני תמיד בוחן את האדם לפי איך שהוא היה בהתחלה, לפני כל הטכנולוגיה והתרבות. בני אדם חיו בטבע, ראו את הטבע, נשמו את הטבע. היום הם חיים בבית, רואים טלויזיה ונושמים ניקוטין, או במקרה הטוב פיח. אז אתם מבינים מאיפה אני לוקח את כל הרעיונות שלי?! Life Is Art...

צר לי....

מצטער נעל`קה אבל איני יודע דבר על הכלבתולים (על אף שהשם מסקרן) אך אני רוצהל הצטרף לקריאתך הנואשת לאתרים על סדרות קלאסיות נעלמות... הימן, שירה, חתולי הרעם, נצי הכסף ומקרון אחד... היכן? רדום ונוח לו.

למעלה