ושוב האומן עם דו-מחשבה מזוויעה:
אז כמו תמיד, אני פשוט אנסה להציג את שני הצדדים של הטלויזיה בלי בעצם לבוא ולקטול אותה אחת ולתמיד. כמו לכל רשע בעולם האמיתי (וממש לא כמו בהוליווד), לטלויזיה יש צדדים חיוביים וצדדים שליליים. בואו ונגיד שזאת המצאה טובה מאד וחשובה עוד יותר, אבל היא הגיעה לידיים הלא נכונות (או שכל הידיים היום גם ככה מגועלות בדם הקפיטליזם). בעצם מה קורה? הטלויזיה מתחלקת למספר סוגי טלויזיה: 1. הטלויזיה המאחדת והמספקת גישה לארועים הסטוריים (בקיצור אירועי מדיה) 2. הטלויזיה המביאה חדשות ופותחת צוהר חדש לעולם העיתונות. 3. הטלויזיה הבידורית שמנסה לגרום לקהל לבוא, כדי שהמממנים יבואו (לא, לא יותר מדי מ``מים). 1: הסוג הראשון הוא למעשה מה שנעל התייחסה כדוגמא לצד חיובי בטלויזיה, ואכן זהו צד חיובי. אבל, לפני שעוד נעבור לסוגים של הטלויזיה, יש לי הערה: לפעמים קורה שהעורך של שידור ארוע מדיה כלשהו מחליט לא להיות אוביקטיבי, וע``י כך הוא משפיע על דעת הקהל (וזה לא טוב). 2: הסוג השני הוא בעצם החדשות, בזה יש גם יתרונות וגם חסרונות. עצם העובדה שאדם מן השורה יכול לבחור מה ישודר ומה לא, זה כבר חיסרון. למה? -כי בדוגרי, מה שמופיע בחדשות ישר מקבל לובי. אם יש נושא שמציק לנו וראינו אותו בחדשות, ישר נדלקת נורה אדומה ואנחנו חושבים: ``אם זה הופיע בחדשות בערוץ שתיים, אז המצב בטח גרוע יותר ממה שחשבנו``. וזה לא טוב- כי לפי זה, מה שלא מופיע בחדשות לא מקבל טיפול. בעוד שהתקשורת מקבלת על עצמה תפקיד של כלב השמירה של הדמוקרטיה, לפעמים התקשורת בעצמה גורמת להזנחה של נושאים חשובים לא פחות מאלה שהיא עצמה דואגת לפתרונם. היתרונות ברורים - אתם יודעים מה קורה בארץ הזאת, וכשיש מהדורת חדשות ארצית עצמאית, אין לכם פחד שישקרו אתכם בעיניים (בד``כ). 3. הבידור: בזה, לדעתי יש ללא ספק יותר חיסרונות מיתרונות. עד יום המצאת הטלויזיה לא מת אף אחד משעמום. אני מוכן לחתום לכם על זה. רק מה? הרבה יותר קל לראות טלויזיה מאשר לקרוא ספר, או לקרוא לחבר`ה לבוא אליך. לפעמים זה אפילו יותר כיף. ``אז מה, לא תקראו ספרים ותבלו עם חברים?!`` -בדיוק. זה החלום הרטוב של השמנים שסופרים את הדולרים על כל שניה שאת/ה רואה סדרה מצחיקה שגורמת לך להיות מאושר. האם זה גורם לך להיות מאושר? תסלחו לי על הביטוי, אבל זה בדיוק כמו להביא ביד ביום שישי בערב במקום למצוא לך מישהי ולהתחרמן או אפילו לזיין. זה לא אמיתי. זה מ-פ-ו-ב-ר-ק. אז תגידו ``סתום יא מטורף, לך תגיד את זה למליוני ישראלים שעכשיו רואים טלויזיה`` -בדיוק הנקודה שאני מנסה להעביר. Life Is Art...