הכלב שלי מקיא מידיי פעם שתן...

הכלב שלי מקיא מידיי פעם שתן...../images/Emo12.gif

נוזל כזה צהוב... נראה כמו שתן. מה זה יכול להיות? זה קורה אחת לכמה זמן, נגיד משהו כמו פעם בחודש וחצי בערך. האם זה סימן למשהו? תודה מראש. יש לציין שהוא אוכל ושותה עם מצב רוח רגיל לחלוטין.

אישעם

New member
הוא נכנס להיפר נשימה לפני כן ?

הולך לפינה ומנסה להכי ע"י היפר נשימה ? זה יוצא עם קצף ? אם כן, אז נראה לי שלכלב שלך יש אלרגיה או פשפשים. הוא ליקק את עצמו, את חומר הריסוס, או גירד פישפשים ובלע שיערות. בגלל בליעת השיער הוא פשוט מקיא והנוזל הצהוב הם מיצי קיבה. יכול להיות שאתה רואה את זה כל חודש וחצי כשהפישפשים חוזרים לגוף שלו כשפגה השפעת הריסוס, אתה יכול לעשות קשר בין מחזורי ההקאה לתכיפות פעולת ההדברה של הפשפשים ? אם כן אז אולי זה זה. אגב, זה יכול לקרא גם בעקבות אכילת דשא. שים לב לנוזל, האם יש בו שיערות או דשא ? בהסתייגות מדברי, כי אני לא וטרינר.

ואאלה, אתה מדייק להפליא :)

זה יוצא עם קצף ואכן יש לו היפר נשימה לפני כן... מה גם שלאחרונה הוא מגרד ללא הרף למרות שהוא נקי מפרעושים. אני שם לו אמפולה ולא תרסיס כי תרסיס לא נעים לו והוא מפחד מעצם הריסוס אז אני מעדיף להקל עליו ולא להשתמש בתרסיס. בנוזל אין כלום, אין שערות ואין דשא, פשוט נוזל צהוב יחד עם קצף וזה נראה כמו שתן.

אישעם

New member
לדעתי אתה פשוט לא רואה את השיער

יש לי הרגשה שהכלב לא שחור כי אז היית רואה את השיער בבירור. אם אתה בטוח שאין לו פשפשים אז יש עוד אפשרויות לגירוד. אם זה בשוקיים האחוריות אז אולי הוא בסביבות גיל 8 (במידה והכלב גדול) ואולי יש לו הפרשה של חומצות חלב בשרירים מחוסר פעילות מספקת. אם מדובר בחומצות חלב אז אתה יכול לראות אותו רץ במהירות בבית ללא סיבה. אם זה לא זה אז הנה עוד אפשרות. אלרגיות, אולי מזון אלרגי ואולי עונת האביב. קיימות אלרגיות למזון שמכיל עוף ויש מזונות אלטרנטיבים נגד אלרגיות. בכל מקרה לדעתי חייב להיות גורם להקאת מיצי קיבה, דשא היית רואה בבירור ולכן אני נוטה לחשוב שמדובר בשערות. אני לא ווטרינר אבל לווטרינרים יש גם זריקות נגד אלרגיה. כמו תמיד למקרה והיו לו פשפשים אז אולי הם ניבלעו ואז צריך גם לתת תילוע. אני חייב שוב להגיד שמומלץ שווטרינר יראה את הכלב אם אתה חושב שזה מצב חמור. תבין שגם בליעת שערה אחת יכולה לגרום לזה ושערה אחת תתקשה לראות.

זה הכלב שלי ../images/Emo26.gif

יש לי נטיה לתת לו אוכל , כל מיני, לפעמים שוקולד, לפעמים פסטרמה, שניצלים ועוד... הוא פשוט מסתכל עליי ככה שקשה לי לעמוד בפיתוי למרות שאני יודע שזה גורם לו אולי נזק. לאחרונה הפסקתי כמעט לחלוטין לתת לו אוכל אחר מלבד את האוכל שלו "בונזו ". הוא בן 4 שנים והוא מגרד במיוחד בכפות הרגליים ובאיזור הבטן ליד האשכים, צריך לציין עוד משהו שיש לו אשך אחד בלבד, זאת אומרת שאחד תקוע לו אי שם בבטן והאמת שאני לא ממש יודע אם זה בסדר או לא אבל אין לי כסף לעשות לו עיקור . אולי זה שהוא אוכל לא מסודר ולא אוכל אחד- עושה לו את הבעיה של הגירוד? תודה שוב.

אישעם

New member
שוקולד מאוד מסוכן לכלבים

הם יכולים למות מזה, חסר להם אנזים לפירוק. אולי זו הסיבה להקאות. בכל אופן בגלל הגירוד הרב באמת שהגיוני לי שההקאה משערה. בדוק גם אפשרות לאלרגיות וחכה לתשובה מדר' ארז. עוד חומרים מסוכנים לכלבים : אקמול, שמעתי שגם בצל וכמובן שוקולד. הנה הקישורים הרלוונטים: אחד שניים כן צדקתי הנה הציטוט לגבי בצל, שום עצמות ותבלינים: "אסור לתת לכלבים עצמות, שוקולד, שום , בצל או דברים מתובלים מדי. כלב יאכל 100 פעם עצם ולא יקרה לו כלום אבל בפעם ה-101 עצם שלא נגרסה היטב תפגע במעיים ותגרום לחסימה ולדלקת. אז מדוע להסתכן???" וזה המקור לציטוט.

הקאה

ראשית, כפי שכבר נכתב, הנוזל הצהוב הוא מיצי קיבה, ולא שתן. כדאי לקחת את הכלב לבדיקה לראות אם אין בעיה כלשהי, אם כי אבחון מלא ומדוייק של הקאה כזאת עלול לקחת זמן ולדרוש בדיקות מתקדמות. בוודאי שכדאי לעשות בדיקה ראשונית ואז להחליט. בינתיים כדאי לעשות שני דברים: 1. לערוך מעקב (לרשום ביומן) אחרי תאריכי ההקאה, ולנסות לקשר את זה לדברים אחרים - אוכל שאכל, חומרי הדברה וכד'. 2. להפסיק עם כל השטויות שאתה נותן לו לאכול. אמנם הוא מבקש, אבל זה לא בריא לו, ויתכן שזו הסיבה להקאות. מעבר לכך - מומלץ מאוד לסרס אותו, בעיקר כאשר יש אשך טמיר (אסביר אח"כ כשיתפנה לי זמן)

אשך טמיר

ראשית כל אני מסבים לחלוטין עם דר' אסף ירום. יש להימנע באופן מוחלט ממתן כל מזון אחר מאשר מזון מסחרי מאיכות טובה כדי לבדוק האם כלבך רגיש ל- Junk food שהוא מקבל ממך. בעיקרון יש להימנע ממתן שוקולד, בצל ושום (גם מבושלים) ותרופות ביתיות. כמו כן חשיפה לזבל בחוץ עשויה לעורר הקאה. במידה והוא ממשיך להקיא כדאי לקחת אותו לבדיקה אצל ווטרינר. לגבי האשך - אשך טמיר חייב בסירוס מכמה טעמים: 1. נטיה גדולה לגידולים סרטניים של האשך שנשאר בבטן או בתעלה. 2. נטיה תורשתית שיכולה לעבור לדור הבא (אחת הסיבות שבהוצאת אשך טמיר מבצעים סירוס מלא - כלומר מסירים גם את האשך השני. באופן כללי אנו מאוד ממליצים על סירוס גם בכלבים בריאים לחלוטין אם הם אינם מיועדים לרביה. יש לכך חשיבות רפואית, התנהגותית וגלובלית (ריבוי אוכלוסיה) בברכה, דר' ארז אבן-חן המרכז לרפואת חיות מחמד http://www.vetcenter.co.il

ענין השום שאלה לדיון ../images/Emo20.gif

יש לי בעיה - אני גם לא רוצה לתת שום לכלבות ולחרדתיי גילית שגם באוכל הקודם (אקאנה) וגם באוכל הנוכחי (פרו פלאן) יש תמצית שום ! אוף ! מה עושים? בסוף נחזור לרואיל קניין עם הפלוצים והצואה הרכה

למעלה