הכלים של גימי פייג

JIMMYPAGE

New member
הכלים של גימי פייג

רבים ממעריצי לד זפלין היו מאוד מעוניינים לדעת על איזה גיטרות ניגן גימי פייג. וכמובן באישזה מגברים ואפקטים השתמש. בכתבה הזאת אני מביא לכם פירוט דיי נדיר של הכלים של גימי. הגיטרה העקרית של גימי היתה גיבסון לס פול בהזמנה אישית. אבל הוא ניגן עם שלל גיטרות אחרות בסטודיו ובהקלטות. זו רשימה מלאה ומפורטת של כל הכלים הנמצאים ברשות פייג כיום. אני אשתדל לתת גם פירוט על איפה שומעים כל כלי.
Grazzioso - הגיטרה הראשונה ג'ימי קיבל בגיל 14.
Fender Stratocaster - שימשה בעיקר לשיר IN THE EVNING ובהקלטות גנוזות של STAIRWAY
Gibson 'Black Beauty' Les Paul custom Vox 12-string - הגיטרה הזאת (יצירת מופת) נגנבה בזמן סיבוב הופעות בקנדה ב1973
Fender 1958 Telecaster - הטלקאסטר שימשה את גימי בעיקר בזמן שלו עם היארד בירדס וב אלבומים לד זפלין 1 ו-2 הטלקאסטר הספציפית הזאת בצבעי פסיכדליה ניתנה במתנה לפייג ע"י גף בק הענק.
Fender 1966 Telecaster
מבחר גדול של גיבסונים:
Gibson 1958 Les Paul - הגיבסון העיקרית של גימי בהזנה האישית.
Gibson 1959 Les Paul (serial no 91703) - מתנה מגו וולש הגיטרה העקרית מס 2 של גימי. היא עוצבה במיוחד עבורו והותאמה במיוחד בשביל שיוכל לנגן עליה עם הקשת של הכינור.. כמו שאיפשר לראות בגרסת ההופעה של DASED & CONFUSED
Gibson Seventies Les Paul
Gibson ES 1275 6/12-string Double-neck - הגיטרה המופלאה בעלת הצוואר הכפול שימשה בעיקר להופעות חיות של סטיירווי ועבודות סטודיו כגון: טנגרין
Dan Electro - גיטרה מאוד אהובה על גימי- ניגן בה בעיקר את WHITE SIMMER וIN MY TIME OF DYEING
Fender Sixties Stratocaster בשיר ALL MY LOVE
Fender 1959 Telecaster
Rickenbacker 12-string - על הבמה בשנת 1971
Harmony Acoustic - שמשה בעיקר באלבומים 1,2 ו3
Martin D28 Acoustic - האקוסטית המופלאה של גימי נשמעת הרבה בהופעות ובשירים כגון: GOING TO CALIFORNIA, THATS THE WAY, BROM YR AUR STOMP
Yamaha Acoustic
Gretch Chet Atkins Hollowbody - שמשה בעיקר תחת סיבוב ההופעות בששנת 70
VOX 12 Strings -שימשה בעיקר בשיר THANK YOU
Gibson RD Artist - אפשרי לשמוע בגירסאות מוקדמות של WHITE SUMMER עוד עם היארד בירדז
Fender Late Fifties Stratocaster
Gibson SG
Vega Five-String Banjo- הבנגו שומש בעיקר לשיר GALLOWS POLE
gibson ES5 Switchmaster
Gibson ES5
Cromwell Cello Guitar
Gibson Everly Brothers Acoustic - given to Page by Ron Wood .
Roland GR300 Guitar Synthesizer
Roland GR707 guitar Synthesizer
Gibson A4 Mandolin
Fender Mandolin (serial no 3611H35
Gibson Twenties Harp Guitar
KET Custom Guitar
Melobar American Guitar
Fender Precision Bass
Alembic Omega Bass AMPS - מגברים:
Supro (unknown model): 1*12" combo used for recording .
Hiwatt 50: seen during the 1970 tour.
Vox AC-30: used for recording. 2*12" Celestion speakers. 36 watt output.
Marshall 1959-SLP: 100 watt head rewired to 200 watt|
Marshall 4*12 cabinets
Orange: 100 watt amp and cabinet EFFECTS - אפקטים
Overdrive from amp (often from Marshall 1959-SLP
Dunlop Crybaby Wha-Wha
MXR Phase 90 - שימש בעיקר בשירים- Wanton Song and Achilles Last Stand
Eventide H949 Harmonizer.
Maestro Echoplex - אפקט אקו בעיקר על הבמה.
TERAMIN - המכשיר הומצא ע"י ליאו טרמין. וגימי אהב מאוד להשתמש בו בהופעות בשיר WHOLE LOTTA LOVE. המכשיר היה קופסה שחורה עם אנטנה. ככל שאתה מקריב את ידך לאנטנה הקופסה עושה רעש (כמו של הזעקה) ככל שתקרב את ידך לאנטנה ככה הצילי יהיה חזק יותר. איפשר לשמוע את זה גם בשיר NO Quarter. אני מקווה שלמדתם דבר אחד או שניים מהכתבה הארוכה הזאת.. היא בהחלט לקחה לי הרבה זמן לכתיבה... אבל מה לא עושים בשביל האלוהים גימי...
מאמר זה שייך לפורום לד זפלין(847) בתפוז. © אין להעתיק מאמר זה או חלק ממנו. אין להפיץ ברבים את המידע ו/או לעשות בו שימוש בדרך כלשהי, אם בע"פ ואם בכתב ללא קבלת הסכמת המחבר בכתב.

weird dust

New member
סקירה מעולה ../images/Emo45.gif

הגיטרה הכפולה (אחת 12 ואחת 6) היא אס ג'י מאוד מיוחדת והיא בצבע דובדבן (אדום כהה) אם זה מעניין מישהו ובכל מקרה סקירה מצויינת

JIMMYPAGE

New member
תיקון קל.

הדאבל נק נבנתה על גוף הSG אבל היא לא נשמעת דומה.. הדאבל נק קשורה לחטיבת הקאסטום של גיבסון (זאת אומרת שזו גיטרה מיוחדת שמיוצרת בכמות מוגבלת כל שנה) הדגם של ה דאבל-נק נקרא EDS-1275. אם אתם רוצים עוד מידע קטן. אם תרצו עוד מידע על גיטרות רק תבקשו

AeroDar

New member
וואוו!!!!!!!!!!!!!!

איך הייתי מתה לכזה ציוד!!! איזה מליין!!!!! חחח טוב מן הסתם... וואו כמה גיטרות!!! ההורים שלי מתקמצנים לקנות לי חשמלית רגילה...אולי אני אלך להיות הבת של ג'ימי פייג'?? חחח וואו כמה הטבות היה לי אם הייתי הבת שלו...הייתי גונבת לו גיטרות...

P o M i K i

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

קבל ח"ח על הסקירה:) אחלה עבודה.... נהנתי לקרוא למרות שבורות המטורפת שלי בעניין גיטרות וגם קישור לאתר של גיבסון על הגיטרת "ג'ימי פייג'" שלהם

silvermarlin3

New member
פששש

יפה...השקעה יפה... נחמד לדעת דברים חדשים למרות שידעתי חלק מהכלים

למעלה