הכללות? ביטול פזיז?

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
הכללות? ביטול פזיז?

חשבתי על משהו נגיד יש אנשים שמתימרים להיות בעלי היכולת חזות את העתיד אולי לא פרט ופרט אבל כמו גורל, הדברים הגדולים יותר ועיקריי ההשפעה בחיים אגב למה לרוב הם נשים ? במיוחד כשהמפורסם ביניהם אמור להוית נוסטרדמוס? לא משנה בכל מקרה יש אנשים שחושבים שזה סתם ריפ-אוף בולשיט ולא מאמינים לזה אבל איך הם יודיעם ? הם לא בדקו אחד אחת וראו אם היא יודעת או לא ואולי זה בגלל שהם לא יודעים אם הם רוצים בכלל תחשבו האם אתם רוצים לדעת/לשמוע את העתיד או לא ? וכי הם לא מסוגלים להתמודד עם השאלה הזאת הם מחליטים את האפשרות השלישית (1=כן, 2=לא, 3=) אין בכלל דבר כזה. וזה נוגע להרבה דברים שאנשים שוללים טענות רק כי אין להם זין לחשוב אם זה נכון או לא הם לא יכולים פשוט להשאיר את זה כמו שזה פתוח , לא גמור....שפשוט יהיה ענין מרחף לו באויר הצלול... ---- פעם חבר שלי שאל אותי אם אני אתאיסט אמרתי לו שלא הוא אמר לי שאני לא מאמין באלוהים אמרתי כמובן אמר לי נו אז אתה אתאיסט אמרתי לו שכמו שאיני יודע שיש אלוהים שזאת הסיבה שאיני מאמין לקיומו, איני יכול לדעת שאין אלוהים. אני בחרתי בזמנו להתעלם מהשאלה הזאת פשוט. זה כבר דוגמא אישית יותר ומטרידה כי היא מדברת על אלוהים שזה נושא חרוש וידוע לכל אבל אני מדבר אפילו על הדבר הקטן ביותר על קיום דברים שלא חושבים עליהם כל החיים...

1=כן. 2=לא. 3=אין דבר כזה. 4=אולי!

הממ...מחשבה מעניינת... (אבל לא מדוייקת) אולי רוב האנשים נוהגים ככה אבל אני מכירה הרבה אנשים שיש שאלות קיומיות שונות או אחרות שאם תשאל אותם הם יענו לך "עוד לא החלטתי" "אני עדיין מתלבט" "אני לא יודע מה לחשוב" לדוגמה ידיד שלי פעם ענה לי שהוא עדיין לא החליט אם הוא מאמין באלוהים או לא, כששאלתי אותו, ואז אחרי חודש או חודשיים הוא חזר אליי עם התשובה "לא" שזה דבר דיי מצחיק אגב (לכאורה) - שבן אדם חושב חודש ומחליט שהוא לא מאמין באלוהים. מה לעשות, בחברה כמו בחברה שלנו אנשים הולכים על ברירת המחדל- בחברה הישראלית ה"נאורה" של היום, החילונית, אף אחד לא יעצור לחשוב וה"לא" (בקשר לאלוהים) הוא מיידי, במיוחד בגלל הכפייה הדתית שיוצרת אנטי מיידי, וגרוע מכך- בחברה החרדית שבה הילדים נולדים אוטומטית לתוך "דהה" (בקשר לאלוהים שוב) רוב האנשים האלה אף פעם לא יעצרו לחשוב על התשובה שלהם (טוב נו, יש כאלה שכן חוזרים בתשובה או בשאלה) אז למרות שבדוגמה הספציפית הזו זה לא ממש נורא, לא צריך עוד ש"סניקים... בגדול אתה צודק, וחבל. נייס וואן!

IC4

New member
אהה לאאא

אני רוצה לחזור מהתפנית של ההודעה שלך לא דיברתי על "החברה שלנו" דיברתי על כל אדם לעצמו אנשים שכמו שהם לא מאמינים באלוהים הם לא יאמינו בכל מיני דברים אחרים היה לנו פעם ויכוח למשל בפורום הזה דיון רחב מימדים ונוקב סייבר-דם אכזרי כשמישהי סיפרה לנו סיפור מדהים שראתה אור (לא החזרה לתשובה אלא ראתה אור) והאור דיבר אליה דרך קשר דמוי טלפתי אי אפשר כמובן לדעת אם זה נכון או לא אבל השתמשו ברעיון של אם אני מאמין שזה נכון אז אני באותה מידה אמור להאמין באלוהים, כלומר למה לא ? ואני רוצה שאנשים יהיו פתוחים לדברים באופן כללי ושכל דבר יחליטו לגביו אם אמיתי או לא אני כבר לא יודע כשרשמתי את ההודעה הזאת היתה לי נקודה ועכשיו איבדתי אותה אני כבר לא זוכר ממש למה התכוונתי ומה היתה המטרה בדיוק... ---- אסטרולוגיה זה בולשיט קריאה בכף היד זה בולשיט כישוף זה בולשיט סיאנס זה בולשיט נומרולוגיה זה בולשיט פסיכיאיטריאה זה.... המממם.... ---- בולשיט !?!?!?? לאאאא... זה הוכיח את עצמו... כןןןןן נכווווווווווון ממממשששששש בגלל זה אני מכיר אנשים שאמרו לי -לגבי פסיכולוגים- שזה ממש לא עוזר ובגלל זה גם יש אנשים שתקועים במוסדות כל כך הרבה זמן ? מה עם תזונה נכונה ? גם בולשיט
? (yeaaay!)

אוף

לפי נושא ההודעה שלך, ("הכללות? ביטול פזיז?") לפני שקראתי את ההודעה שלך, חשבתי שאתה הולך לסדסקס על משמעות ההכללות חשבתי שאולי תציע שבכל הכללה יש אמת מסויימת, אחרת אולי ההכללה לא היתה קיימת מלכתחילה (כן כן, אנחנו כן מנסים להשתלט על העולם) וביטול מיידי של הכללות הוא הכללה בעצמה בעצם זאת אומרת שלהגיד שכל ההכללות לא נכונות מעצמם היותן הכללות, זו הכללה. טוב אבל מה אני מקשקשת, זה לא היה הנושא... לא צריך!

דנה^^

New member
זה אחד מהמשפטים האלה

שסותרים את עצמם.. יש כל מיני כאלה, אבל אין לי דוגמא עכשיו...

דנה^^

New member
כן אבל אם תלך למישהו\י

שיגידו לך את העתיד שלך אז אתה יכול לעשות פעולה אחת שסותרת את מה שהם אמרו ובכך להגיד שהנה אי אפשר לקבוע את העתיד. לדעתי זה ברור שאין כזה דבר לחזות את הדבר כי כל אחד יוצר את העתיד של עצמו והרבה פעמים אתה יכול לשנות דברים שהיו "מתוכננים" וזה בא לידי ביטוי בשינוי יחס וכו´.

IC4

New member
"תמותי בגיל 30"

אני לא מדבר על מישהו בא וקורא מגילה על החיים שלך אני מדבר על דברים משמעותיים שכיביכול יקרו בכל מקרה למרות שזה עסק מטריד כי יכולים להגיד לך משהו ורק בגלל שאמרו לך הוא יקרה.. או ללפחות את תחשבי שהוא קורה אתה תמצא אהבה גדולה בחיים (איפפפפפה!?!??!)

דנה^^

New member
כן, כמו כש

הנביאה אמרה לניאו לא לדאוג בקשר לכד.. (איזה כד?) ואז היא אמרה לו שאח"כ יותר יעסיק אותו האם אם היא לא היתה אומרת לו על זה הוא בכ"ז היה שובר אותו...

RedStorm

New member
פשוט

יש הרבה אנשים שנעולי ם על הדברים שהם "יודעים" ומה שהם לא יודעים הוא !לא! או ש לא הגיוני... אבל הרבה אנשים בכלל לא מעניינת אותם התשובה אולי כן אבל עדיין - יש להם הרבה מאוד דברים "חשובים" אחרים לעשות ולחשוב עליהם אתה יודע מה אני אתן לך משפט מהאינפו של Beyond Those Lifes זה נראה לי דיי מביע את מה שאני חושב על שאלות קיומיות ואיך מגיבים עליהם "I know it´s easier to walk away than look it in the eyes"

Chot

New member
כן, או בקיצור

פחד מהבלתי מוכר. אני חושבת שזה בקיצור. אולי זה דבר אחר. בכל מקרה, בד"כ קטנות אמונה מוסברת ע"י פחד, לא? כמו ניאו, אנשים לא רוצים לדעת שהם עצמם לא שולטים במהלך החיים שלהם, (לפחות בזמנים המודרניים. אפשר להגיד שבתקופות יותר מוקדמות- הכנסיה, למשל, גרמה לאנשים לפחד מאנשים שהיא לא יכלה לשלוט בהם, לעצב אותם), ומעדיפים להתנשא מעל דברים כאלה, מאשר להתמודד איתם, להתנסות בהם, או אפילו לאמת אותם איכשהו. לא ממש קשור- אם מישהו שאתם מכירים (ולא ממשוגעי האוטובוסים האלה חס ושלום..) היה פונה אליכם בבקשה לעזרה, שגמדי הגינה שלו קמים לחיים בלילה והם מאוד אכזריים והורגים אנשים, הייתם מאמינים לו? (איתי?)

IC4

New member
xenophobe?

למה אנשים מפחדים מהלא מוכר מעצם הגדרתו לא מוכר? קודם שיכירו ואז יחליטו
מה מביא אנשים להתגוננות כזאת ? משהו שוב מחזיר אותי לחינוך ה:"אל תדבר עם זרים"
וואי איזה שאלה מגניבה שאלת כרגע
או אז ואני כרגע קורא הייתי שמח אם היה לי שכן מענין שכזה שרוצה עזרה לטיפול בגמדי לילה! שכנים כבר לא חברותיים בעולם
פעם לא היה ככה.

Chot

New member
יוווווווו כוסאמוקקקקק

זה בידיוק מה שקרה לי בסביבות יום כיפור השנה ששאלו אותי ולא הסכמתי להגיד שמבחינתי אין סיכוי שיש "יישות עליונה" כלשהי, מכל סוג שתהיה. ואז קראתי לעצמי "נאו-אתאיסטית". ואני מניחה שרב מגידי העתידות הוא של נשים, כי אולי אנשים חושבים שזה מתאים, אם מתחשבים בהיסטוריה של נשים כמכשפות וכדומה.

dubose

New member
יש לזה שם

אגנוסטית אחת שמאמינה שלא ניתן לדעת אם אלוהים אכן קיים או שלא

למעלה