הכלל הוויקני, The Wiccan Rede

הכלל הוויקני, The Wiccan Rede

לפני מספר שבועות, התקיים דיון קצרצר, אשר פתחה אותו Reflection, בנוגע ל-Wiccan Rede. בשעות הקטנות של הלילה, אחרי שחזרתי מהצגה חביבה (שלא קשורה לנושא) ומסיבונת יומולדת קטנה של חברה טובה, נזכרתי בנושא והרהרתי בו שוב. למי שלא זוכר או לא יודע (יש כאן בפורום מישהו כזה?) - ה-Wiccan Rede אומר כי "An ye harm none, do what you will" - "בעודך אינך פוגע באף אחד, עשה את שתרצה". Reflection בדיון הקודם העלתה כמה תהיות חשובות מאוד לגבי ה-Rede, ואני מאמין שלכל וויקני תשובות משלו בנושא - ואם אַיִן, הוא/היא יגיע אליהם במוקדם או במאוחר. בניגוד למה שרבים חושבים, בעיקר אנשים שיותר "מתלהבים" מהפן המאגי שבוויקה, קוד התנהגות זה תופס כמובן לכל האספקטים בחיים - ולא רק לכישוף. זוהי הערת ביניים, אשר אני חושב כי רוב חברי הפורום לא זקוקים לה, אך חשבתי כי ראוי להדגיש נקודה זו. כבר בדיון הקודם, עמדנו על כך שיישום הכלל הזה במלואו הוא בלתי אפשרי מעשית, אך הכלל הזה קורא לנו, הוויקנים, להיות מודעים להשלכות של מעשים שונים, על אנשים שונים ובסיטואציות שונות. כמובן, שגם דבר זה הוא קשה למדי, מאחר ואם נקדיש יותר מדי זמן מחשבה לכל פעולה ופעולה, אזי פעולות אלה לא יתרחשו בזמן או בכלל לא. כך שצריך, לדעתי, להבחין בכמה דברים חשובים: 1) להשקיע מחשבה בפעולה מסויימת, להיות מודע להשלכות שלה (הדבר אמור כמובן גם לאי הפעולה, שכמוה כפעולת ההמנעות) - אך לא יותר מדי זמן, כי לכל פעולה חלון ההזדמנויות שלה. דהיינו, יש להחשיב את גורם הזמן. דוגמא קיצונית לכך תהיה, שאם נפתחת עלי אש יעילה, אם אתחיל לחשוב על כל פעולה פעולה שאני צריך לבצע, בסופו של דבר אני וחברי לכיתה/מחלקה נפגע. 2) הכלל מדבר על "אל תפגע באף אחד", כאשר ב"אף אחד", הכוונה גם לוויקני עצמו. הדבר קורא להפעלת שיקול דעת - דהיינו, איני צריך לוותר לחלוטין על העצמי ולעשות דברים גם אם יפגעו בי, אלא לראות היכן ייגרם פחות נזק. האם פגיעה בי תועיל יותר לכלל, למשל. כמובן, שדבר זה קשה ליישום, מאחר ולאדם קשה מאוד לפגוע בעצמו, גם אם זה לטובת הכלל. ישנן עוד הרבה נקודות שניתן להוסיף, אך כרגע הדברים עצמם הם פיסות מחשבה בראשי וכדי להפוך אותם למילים אזדקק לזמן הרהורים נוסף.

November rain

New member
שאלה באותו עניין..

אם אנחנו אלה שאחראים על כל פעולה ופעולה שלנו וכן על תוצאותיהם, איך הדבר מתקשר עם אסטרולוגיה? אני אישית מאוד מאמין בגורל וחזיון העתיד, אבל איך זה מתיישב בד בבד עם החשיבה הוויקנית? או שאולי זה בעצם נוגד אחד את השני? מחשבה שעלתה לי בראש.. ומאוד הייתי רוצה לקבל תשובה.. נובמבר

RainBird

New member
אמר הדרואיד האובט שלמד במשך 18 שנה איך לקרוא את הכוכבים :) פעם נעשה דיון על מה ב-ד-י-ו-ק עושה את ג´סטין לדרואיד ולמה צריך להגביל אותו מהפורום.

suki da yo

New member
בנוגע לנקודה השניה שלך

זו נקודה שאני בעצמי נתמכת בה דיי הרבה. אני נוטה למצבי רוח וכשרע לי, נורא רע לי, וכשאני במצב רוח לדפוק את הראש הקיר זה בערך מה שאני חושבת לעצמי. זה לא תמיד עוזר, אבל אני יותר נחמדה אל עצמי בזמן האחרון.

למעלה