הכל בגלל החיילות הקרביות...

גאולה_ש

New member
דת מול מדע

דת מול מדע ירון, אני בטוחה שההרצאה הייתה מעניינת , אבל אין בתכנים שלה כדי לסתור או לשנות את אמונתו של אדם דתי כמו גם איזו רלוונטיות לנושא של דיון זה. בסופו של עניין מדובר בשתי שיחים שונים לחלוטין , השיח המדעי אל מול השיח הדתי,אשר מנהלים מלחמה כואבת רבת מניפולציות עוד משחר המאה הקודמת. ולעניין השימוש במינוח ``מדכא`` שיוך זה מתאים באותה מידה גם ל``שיח המדעי``. כדי להבהיר זאת אאלץ להיכנס לפלצנות אקדמית (אתן אילצתן אותי :)- התחומים האקדמיים אינם אלה דרכים חלופיות לארגון , להמשגה ,לניתוח , לייצור,ולהפצת הידע ולהגדרת האמת. מה שמפריד תחומים אלה זה מזה הם תקנוני נוהג שלפיהם עליהם לפעול ולבצע את הערכותיהם. בהעדר קני-מידה המוסכמים על הכל להבחנה בין נרטיב אמיתי ללא-אמיתי , אין בנמצא בסיס מוחלט להעדפת שיחאחד על פני משנהו , *שיח מלומד על פני שיח לא מלומד* . כמו כל שיח , גם סוגי השיח השונים בתחומי האקדמיה יוצרים , מכשירים , מעודדים ומרשים שאלות , דיונים ומחלוקות במרחב מוגדר פחות או יותר , בעודם מדכאים,פוסלים ומונעים שאלות ומחלוקות מחוץ למרחב הזה. פעולתם כרוכה , על כן ,ללא הפרד בייצור , בהפעלה ובהפצת הכוח. בהבחינו בין אנשי המעגל הפנימי לאנשי המעל החיצוני , השיח גוזר שוליות על קבוצות מסוימות המובנות בתוך ה``אחר`` או מדחיק אותן. יתר על כן, שיחים אקדמיים מארגנים, מכשירים ומקיימים צורות של ארגון חברתי ותהליכים של שעתוק חברתי, הם מכוננים נורמות ומפקחים על קיומן , הם מייסדים היררכיות של זהות ושוני , של שעבוד וסמכות,של טוב טעם והמוניות (BOVE,1990). מתוך תיאוריה וביקורת 8\ קיץ 1996

ירון מ.

New member
דניאל בויארין הוא פרופסור

לתרבות חז``ל באוניברסיטת קליפורניה בברקלי. לפני כן, שימש בתפקיד פרופסור לתלמוד באוניברסיטת בר-אילן, ובעוד מקומות. עד כמה שאני זוכר הוא יהודי חובש כיפה. הדברים שהוא כותב מאוד רלבנטיים לדיונים כאן. (הו מתמצ מאוד בתיאוריות קוויריות ופמיניסטיות) פרופסור בויארין כתב מספר ספרים מעניינים, ואחד מהם לפחות אף תורגם לעברית: ``הבשר שברוח - על שיח המיניות בתלמוד`` בהוצאת עם עובד. מומלץ.

גאולה_ש

New member
זה שפרופסור בויארין הוא אדם דתי

אין בזה כדי לסתור את דברי הקודמים ( לפחות לא על פי ישעיהו לייבוביץ , ראה מאמריו בנושא ``דת ומדע``). דבר נוסף- לא היה בדבריי בהודעה התנגדות לתפיסה הקווירית להפך היא רק מוכיחה את הטענה בציטוט שהבאתי- שכול המציאות הנה קונסטרוקציה חברתית מתחלפת . ``העולם הוא טקסט ואין שום דבר מחוץ לטקסט `` (דרידה, אין לי מושג איזה שנה:) הבעיה היא אותם ערוצים דיכוטומיים בעלי משקל ערכי יצירי החברה המערבית (הפטריאכלית) - אישה מול גבר דת מול מדע (דתי מול חילוני) מערב מול מזרח (מזרחי מול אשכנזי) ........ ....... את הרשימה המלאה תמצאו במאמר (קישור מצורף) - Feminist Manifesto for Cyborgs מאת DONNA HARAWAY הפמיניסטית האהובה עליי (יותר נכון פוסט-פמיניסטית) שדרכה אולי יהיה ניתן לעבור לנושא חדש ומרתק לא פחות- ``נשים וטכנולוגיה`` מה דעתכן?

אמיר.

New member
תיקון טעות - לגבי היהדות...

היהדות מחייבת מגע מיני בין איש ואשתו גם כאשר ברור שלא תהיה הפריה. אתה כנראה בקי יותר בנצרות...

ירון הוא יוצא מדרשך, ואגב -

ככל שעיינתי לאורך השנים לא מצאתי המצאה כזו. נסלח לאדם למשל להשחית את זרעו על אישתו כשהיא בהריון כי מצאו לו הפוסקים מוצא לפיו לא יוולדו יותר מדי שדים מהעניין הזה אבל עדיין - בחוקיות גברית מופלאה - יש פה הגנה על פורקנו של הזכר היהודי ולא קידמה או פתיחות כלשהן. א-ת-ה מרשה לעצמך לשכב עם אשתך שלא לצורך פרו ורבו - אין זה אומר שהיהדות מרשה לך.

אמיר.

New member
אני חושב שמגיעה לי התנצלות !!!!!!!

זו ממש חוצפה. בניחוש פראי אני מניח שמבין כל הדוברים כאן אני מבין הבודדים שלמד קצת הלכות הקשורות ביחסי אישות (נידה וכדו´). כבר כתבתי על השטויות של השדים ... נמאס. ------------ לעיון: בעלי הנפש לראב"ד טור ושו"ע חלק אבן העזר סימן כ"ה. ובכל מקרה כדאי לשאול בע"פ מחכם, כי יש דברים שלא כתוב. ----------- אני ממתין להתנצלות.

אמיר.

New member
על זה שמעומק בורותך....

ניסית לומר לי מה פסול או מה תקין במעשי. אם היית אומרת את אותו הדבר בדיוק מתוך השקפה פמינסטית... או קי. אבל את באת בשם היהדות.... אז במחילה דבריך מוכיחים על בורותך בתחום. צר לי שאני קצת תקיף אבל לא היית חולמת להתבטא כך בתחום שבו אין לך מושג כמו נגיד רפואה או ראית חשבון.

אמיר - אני לא "רבה" איתך

ואין לי כוונה לאפשר לגולשים לדרדר את רמת הדיון לעימותים אישיים מולי או ביניהם. אנא שכתב את תשובתך כדי שנוכל להתייחס אליה.

אמיר יודע על יהדות יותר ממך כנראה

כך שזה לא במקום לומר לו מה היהדות מרשה לו. הקביעה כאילו היהדות לא מרשה לגבר לקיים יחסי מין עם אשתו שלא לצורך פרו ורבו לא נכונה,ולכל הפחות יש מספיק דתים שמפרשים את היהדות לא בדרך הזאת. לא מדובר רק על מצב שהאישה בהריון אלא גם על מצב שהאישה משתמשת באמצעי מניעה(הדת מתירה לנשים להשתמש באמצעי מניעה על סמך מה שקראתי) נראה לי כאילו שאת מחפשת את הדתים שאמרו את הדברים הכי פוגעים בנשים ,ומחליטה שהם אלו שמייצגים את היהדות כאשר מה שהם אמרו כלל לא מקובל על כלל הדתים.

ירון מ.

New member
עניין לילית והשדים הוא לא שטויות

ובהחלט לגיטימי מצד חנה להזכיר את זה.ליהדות יש כל מיני רבדים כולל רבדים מיסטיים (אגדה לעומת הלכה), וסיפור השדים שנולדים ללילית מזרע שהוצא לבטלה מופיע בפירוש בתלמוד. נכון, שיותר מתאים לשים את הדגש על איסור ההלכתי, ולא על משהו מתחום האגדה. הכל מקרה, מה שחשוב הוא שהיהדות רואה בשלילה הוצאת זרע לבטלה ואוננות, וזה מגוחך לאור הידע המודרני שלנו, שאוננות היא פעילות בריאה וחשובה, ושמעל 90% מהאוכלוסיה עוסקת בכך. מי שרוצה להשתעשע מוזמן לקרוא את הפרקים הרלבנטיים ב"קיצור שולחן ערוך" שבהם למשל נאסר לגעת באיבר המין בזמן שמטילים שתן, שמא חו"ח "האיבר יבוא לידי קישוי".

ירון מ.

New member
להנאתכן, מדריך להמנעות מאוננות

הטקסט הבא לקוח מתוך חוברת הדרכה ל"חרד הצעיר" שמחולקת בישיבות, והוא מצוטט רבות בפורומי דתיים-חילוניים: "הייה בטוח שאתה יכול להתגבר על קשיים מסויימים בחייך. הרבה הצליחו גם גברים וגם נשים, אתה גם תצליח אם תהייה נחוש בדעתך להצליח. הנחישות היא הצעד הראשון. כאן המקום להתחיל. אתה חייב להסכים עם עצמך קודם כל, שתסיים לקרוא מאמר זה עד הסוף ותיישם אותו מתחילתו ועד סופו על מנת להצליח. ברגע שאתה מגיע להחלטה הזאת הבעיה תיראה לך כקטנה ביותר. אבל צריך שתהייה לך יותר מתקווה או רצון, יותר מהידיעה שזה באמת טוב בשבילך. זו חייבת להיות החלטה שלך ללא כפיה מגורם כלשהו רצון חופשי. אם באמת תעבוד על עצמך במחשבה שזה מה שיירפא אותך אז יהיה לך הכוח להתגבר על כל מיני פיתויים בדרך. אחרי שהגעת להחלטה הזאת, עיין בצעדים הבאים. למד, שנן ובצע: - מדריך לבקרה עצמית - לעולם לא תגע בחלקים האינטמיים של גופך, למעט בזמנים טבעיים כמו רחצה באמבטיה או כניסה לשירותים. הימנע מלהיות לבד כמה שרק תוכל. מצא לך חברים טובים ובלה במחיצתם כמה שיותר. אם אתה שותף לחדר שבו אחד מהשותפים יש לו בעיה כזאת, אתה חייב לפרק את השותפות הזאת. לעולם אל תתחבר עם אנשים שיש להם אותם חולשות כמוך. לעולם אל תניח ששניים עם אותה בעיה יתגברו עליה יותר בקלות. זה לא יקרה. אתה חייב להתרחק מאנשים כאלה. רק להיות במחיצתם תגרום לבעיה להישאר במוחך. הבעיה חייבת לצאת ממוחך, כי שם מתחילה הבעיה באמת, ושהייה במחיצת אנשים המזכירה לך את הבעיה לא תעזור. כאשר אתה מתקלח, אל תתפעם מגופך מול המראה. לעולם אל תישאר במקלחת יותר מחמש עד שש דקות. הישאר רק לזמן הנחוץ להתקלח, להתנגב ולהתלבש ועוף מייד מהמקלחת לחדר בו יש אנשים נוספים. במיטה, אם שם הבעיה מתחילה לצוץ במלוא עוצמתה, התלבש לשינה עם מכנסיים ארוכות שמתחתם כמובן יש תחתונים. שים גופיה ועליה חולצה או חולצת טריקו. התלבש כך שלא יהיה לך נוח ולא קל לגעת בעצמך, ובגלל כל הבגדים שעליך תתעצל להורידם על מנת לגעת בעצמך. ברגע שתתחיל לפשוט בגדיך כדי לגעת בעצמך, המחשבה תצוץ במוחך שאתה לא מספיק חזק וכך תזנח את הרעיון. לכן שים כמה שיותר בגדים על מנת להקשות על עצמך. אם הבעיה חמורה יותר...במיטה.... קום מהמיטה, גש למטבח והכן לך משהו לאכול. גם אם זה באמצע הלילה, גם אם אתה לא רעב במיוחד, גם אם תעלה במשקל. הרעיון מאחורי טיפ זה הוא שתעסיק את המוח שלך במשהו אחר רק אל תישאר במיטה עם המחשבה על... לעולם אל תקרא חומר פורנוגרפי. לעולם אל תקרא על הבעיה שלך, למעט מאמר זה. אל תכניס למוחך חומר מרעיל. זכור: סוף מעשה במחשבה תחילה. העסק את מוחך כל הזמן במחשבות אחרות. קרא כמה שיותר ספרים... ספרי תורה... ספרי רבנים... שירה יהודית וכו´. עשה לך מנהג קבוע וקרא כל פעם רק אחר מהתנ"ך, או פעם בשבוע צא לדרשה של איזו רב... התפלל. אבל כשאתה מתפלל אל תתפלל שהבעיה תיעלם. בכך רק תגרום לבעיה להישאר במוחך. התפלל לחוזק, לאמונה, לביטחון, להבנה, לחיים טובים יותר. התפלל למען המשפחה שלך, חברים. אבל השאר את הבעיה שלך בחוץ. אל תדבר עליה עם אף אחד. שמור אותה מחוץ למחשבה. כאשר הפיתוי לגעת בעצמך מתחזק. צעק: די!!! הפסק את המחשבות בנושא זה וגש לעשות דברים אחרים."

גאולה_ש

New member
מה בין שמיטה להר סיני?!!

זה רק לי נראה שתכף תתחילו לדון בסוגיה אם יש אלוהים או אין...?!

ירון מ.

New member
אז מה באמת הקשר?

זה טבען של שרשראות בקבוצות דיון, הן מתפחות לכל מיני כיוונים לא צפויים. הדיון באוננות והאיסור עליה ביהדות התחיל משאלתו של אורי בלאס. הקשר הכללי יותר לדיון ולפורום, הוא בחינת יחסה (המעוות לדעתי) של היהדות למיניות האדם (והאיסורים על אוננות ועל הומוסקסואליות הן שתי דוגמאות מובהקות לכך). בגלל שבמדינת ישראל אין הפרדה של דת מהמדינה, זה נוגע לכולנו.

ירון מ.

New member
אמיר, קודם תתנצל על מה שכתבת

בשרשרת אחרת כאן שהומואים ולסביות הם חולים וזקוקים ל"רפואה שלמה". זה לא עניין שקשור לאיזושהיא אמונה, זאת פשוט בורות . אתה מוזמן להתעדכן באתר של איגוד הפסיכולוגים האמריקאים (APA), בחלק השאלות ותשובות שלהם בנושא: http://www.apa.org/pubinfo/answers.html נכתב שם בין היתר שהומוסקסואליות איננה עניין הנתון לבחירה, ושלא ניתן לשנות אותה. בשאלה הרביעית, האם ניתן בטיפול לשנות את הנטייה המינית נאמר בין היתר: ". The reality is that homosexuality is not an illness. It does not require treatment and is not changeable. " טקסטים דומים מופיעים גם באתרים של איגודי הרופאים, הפסיכיאטרים וכו´.

זה כן ענין שקשור לאמונה

קודם כל מימוש של הומוסקסואליות היא ענין שנתון לבחירה ומן הסתם חלק מהדתים לא מממשים את נטייתם כי הם מאמינים שמה שהם מרגישים זה יצר רע שאסור להם לספק. דבר שני:אמיר לא אמר שידועה דרך לשנות משיכה של גברים לבני מינם אלא אמר שהוא מאחל להם רפואה שלמה כלומר שימצאו דרך לרפא את זה. זה שלא יודעים כיום דרך "לרפא" את זה לא מוכיח שלעולם לא ימצאו דרך "לרפא" את זה.

ירון מ.

New member
אמיר, לא היתה כאן טעות

אני מכיר את מצוות ´עונה´ ("שארה כסותה ועונתה לא יגרע"), שבה מחויב הבעל לספק את צרכיה המיניים של אישתו. היהדות לא מדקדקת עד כדי כך, ומכירה באופן מוגבל בחשיבות יחסי המין מעבר להולדה. אבל רק כל עוד זה נעשה בין איש לאשתו. זה לא סותר את מה שאמרתי: " כל פעילות מינית שאיננה מכוונת להולדת צאצאים פסולה בעיקרון". (או.קיי. לא דייקתי כ"כ בניסוח, אבל במילה "בעיקרון" התכוונתי לסייג, וחשבתי בדיוק על יחסים בתוך מסגרת הנישואים, שבהם יש פחות הקפדה). המשפט הזה כיוון ביעקר להומוסקסואליות ולאוננות, שבמסגרתן לא ניתן לקיים את מצוות פרו ורבו. היהדות רואה ביחסי המין בראש ובראשונה אמצעי להולדת ילדים, וכשיש מערכת יחסים שבמסגרתה אין שום אפשרות להוליד, היא נאסרת (באופן דומה, נדמה לי שבעל מחויב לגרש את אשתו אם היא עקרה). אגב, לא הצגתי את עצמי כמומחה לא ביהדות ולא בנצרות אז העקיצה שלך מיותרת.

ירון היקר

בעל *ממש* לא מחויב לגרש את אשתו אם היא עקרה. הם יכולים לחיות יחד עד 120 ללא ילדים. טוב אז אהלן, קפצתי לביקור... גם פה צריך סיסמה???
והאייקונים.....נו טוב. אמרתם יהיה שדרוג נכון? (או שזה *כבר* משודרג?) אושר וטוב לכולם ירח

למעלה