דת מול מדע
דת מול מדע ירון, אני בטוחה שההרצאה הייתה מעניינת , אבל אין בתכנים שלה כדי לסתור או לשנות את אמונתו של אדם דתי כמו גם איזו רלוונטיות לנושא של דיון זה. בסופו של עניין מדובר בשתי שיחים שונים לחלוטין , השיח המדעי אל מול השיח הדתי,אשר מנהלים מלחמה כואבת רבת מניפולציות עוד משחר המאה הקודמת. ולעניין השימוש במינוח ``מדכא`` שיוך זה מתאים באותה מידה גם ל``שיח המדעי``. כדי להבהיר זאת אאלץ להיכנס לפלצנות אקדמית (אתן אילצתן אותי
- התחומים האקדמיים אינם אלה דרכים חלופיות לארגון , להמשגה ,לניתוח , לייצור,ולהפצת הידע ולהגדרת האמת. מה שמפריד תחומים אלה זה מזה הם תקנוני נוהג שלפיהם עליהם לפעול ולבצע את הערכותיהם. בהעדר קני-מידה המוסכמים על הכל להבחנה בין נרטיב אמיתי ללא-אמיתי , אין בנמצא בסיס מוחלט להעדפת שיחאחד על פני משנהו , *שיח מלומד על פני שיח לא מלומד* . כמו כל שיח , גם סוגי השיח השונים בתחומי האקדמיה יוצרים , מכשירים , מעודדים ומרשים שאלות , דיונים ומחלוקות במרחב מוגדר פחות או יותר , בעודם מדכאים,פוסלים ומונעים שאלות ומחלוקות מחוץ למרחב הזה. פעולתם כרוכה , על כן ,ללא הפרד בייצור , בהפעלה ובהפצת הכוח. בהבחינו בין אנשי המעגל הפנימי לאנשי המעל החיצוני , השיח גוזר שוליות על קבוצות מסוימות המובנות בתוך ה``אחר`` או מדחיק אותן. יתר על כן, שיחים אקדמיים מארגנים, מכשירים ומקיימים צורות של ארגון חברתי ותהליכים של שעתוק חברתי, הם מכוננים נורמות ומפקחים על קיומן , הם מייסדים היררכיות של זהות ושוני , של שעבוד וסמכות,של טוב טעם והמוניות (BOVE,1990). מתוך תיאוריה וביקורת 8\ קיץ 1996
דת מול מדע ירון, אני בטוחה שההרצאה הייתה מעניינת , אבל אין בתכנים שלה כדי לסתור או לשנות את אמונתו של אדם דתי כמו גם איזו רלוונטיות לנושא של דיון זה. בסופו של עניין מדובר בשתי שיחים שונים לחלוטין , השיח המדעי אל מול השיח הדתי,אשר מנהלים מלחמה כואבת רבת מניפולציות עוד משחר המאה הקודמת. ולעניין השימוש במינוח ``מדכא`` שיוך זה מתאים באותה מידה גם ל``שיח המדעי``. כדי להבהיר זאת אאלץ להיכנס לפלצנות אקדמית (אתן אילצתן אותי